Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Τα τραλαλά-τραλαλό δελτία τύπου της ΠΝΑι και ο κορονοϊός, της Ωραιοζήλης Δαβιλά-Δαμασκηνού

Spread the love

 

 

Ωραιοζήλη Δαβιλά-Δαμασκηνού

Ο κόσμος αρρωσταίνει και κινδυνεύει καθημερινά από τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα που έφτασε και τα 100 κρούσματα ημερησίως και το Γραφείο Περιφέρειας Ν.Αιγαίου πανηγυρίζει για τους επισκέπτες στα νησιά με χαρούμενα τραλαλα-τραλαλό δελτία τύπου, αντιγράφω το παρακάτω από Δ.Τ.:

“Στη Ρόδο αφίχθησαν 112.912 επιβάτες μέσω 793 Διεθνών πτήσεων.

Στην Κω αφίχθησαν 63.034 επιβάτες μέσω 466 Διεθνών πτήσεων.

Στην Σαντορίνη αφίχθησαν 32.258 επιβάτες   κ.λπ., κ.λπ…

Σύνολο 243.530 επιβάτες μέσω 1817 Διεθνών πτήσεων.

Συγκεκριμένα, για το διάστημα από 20/07 – 31/07

 Στη Ρόδο αφίχθησαν 56.571 επιβάτες μέσω 399 Διεθνών πτήσεων.

Στην Κω αφίχθησαν 30.837 επιβάτες μέσω 228 Διεθνών πτήσεων.

Στην Σαντορίνη αφίχθησαν 16.299 επιβάτες κ.λπ., κ.λπ…

Σύνολο 122.151 επιβάτες μέσω 904 Διεθνών πτήσεων.”

Σαφώς και πρέπει να δικαιολογηθούν τα χρήματα της  νέας καμπάνιας της ΠΝΑι  για προσέλκυση τουριστών από 12 χώρες με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 1.385.000 €. Για τα μάτια του κόσμου. Θυμάμαι όμως που ζητούσα διακαώς από τον περιφερειάρχη σας, αγαπητοί νησιώτες, να δώσει στοιχεία της αποτελεσματικότητας και απόσβεσης των χρημάτων της προηγούμενης καμπάνιας της ΠΝΑι . Για απάντηση έλαβα την αυτόφωρη σύλληψή μου. Το ήθος του καθενός δεν κρύβεται από τον ήλιο, κάπου κάπου ούτε και από το σκοτάδι.

Επειδή δεν είμαστε όλοι ανεύθυνοι και επιπόλαιοι με τους “εισαγόμενους χρηματοδότες” που γίνονται επικίνδυνοι φορείς του ιού – ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός έλεγε συχνά στις κατ’ιδίαν συζητήσεις του ότι “η Ρόδος είναι η αγελάδα που αρμέγουμε χωρίς να ταϊζουμε”- οι εισαγόμενοι χρηματοδότες – αγελάδες, λοιπόν, ούτε παχιές είναι, ούτε και άδολες εν γνώσει ή εν αγνοία τους. Είναι μέτριας έως κακής οικονομικής ευμάρειας τουρίστες δεν βοηθούν επί της ουσίας τα εμπορικά καταστήματα. Δεν διακινείται χρήμα. 

Χαίρονται για τις επισκέψεις των τουριστών στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, αλλά δεν μιλούν για τις διαρκείς αναδουλειές των καταστηματαρχών, ούτε για τις υποχρεώσεις που οι “Σύνολο 243.530 επιβάτες μέσω 1817 Διεθνών πτήσεων” δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο από την κίνηση τους στα νησιά. 

Και κάτι τελευταίο για την ειρωνεία των τραλαλα-τραλαλό δελτίων τύπων  που εκδίδει η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου προκαλώντας θυμηδία: τα κρούσματα κορονοϊού πόσα είναι;

Μπορεί να είναι μόνο δύο με τόσες χιλιάδες τουριστών; Σε ποιο κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου διέμεινε η τουρίστρια που μεταφέρθηκε με C-130 στην Κρήτη όπου και απεβίωσε λόγω κορονοϊού; Τι έγινε με την ιχνηλάτιση δυο γνωστών εισαγόμενων κρουσμάτων στη Ρόδο όπου έκαναν τουρ στο νησί;

Μέχρι, επομένως, να αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τους κατοίκους των νησιών, κύριες και κύριοι από τα “γραφεία” της ΠΝΑΙ, ας περιορίσετε τα πομπώδη και τραγελαφικά δελτία τύπου τουλάχιστον σε όσους είμαστε νοήμονες, δεν καταναλώνουμε το κουτόχορτο της πλάνης, της ζάλης, της ατέρμονης βλακείας. Εξαιρέστε με, παρακαλώ, από τους παραλήπτες παραπλανητικών, καλοφανών και ωραιο-κατασκευασμένων ειδήσεων και δελτίων τύπων, όπως έχετε αυθαίρετα πράξει στο παρελθόν. Σας το ζητώ ευγενικά. Αρκεστείτε στις λιβανίστρες σας. Έχετε μπόλικες.

ΥΓ: «Αν μας ξαναδείτε να ανησυχήσετε», είχαν πει στην τελευταία ενημέρωση τους πριν από 2.5 μήνες οι υπεύθυνοι ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Σήμερα στις 6 θα τους ξαναδούμε.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Φώτης Χατζηδιάκος: “Χάσαμε τις εκλογές, όχι την αξιοπρέπειά μας. Άνισος ο αγώνας που δώσαμε”
Φώτης Χατζηδιάκος προς Δήμαρχο Ρόδου: “κ. Καμπουράκη…”
Απαντήσεις από ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ ζητεί ο Δήμαρχος Ρόδου Φ.Χατζηδιάκος για τα αίτια της απαράδεκτης διακοπής ηλεκτροδότησης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.