Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Τα “Καλά” Χριστούγεννα του Δήμου Περιστερίου, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

 

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Τον Δεκέμβριο του 2016 ένα δημοσίευμα του tvxs με τίτλο Ο Δήμος Περιστερίου βγάζει στο σφυρί πρώτες κατοικίες για δημοτικά χρέη είχε ταράξει τα λιμνάζοντα ειδυλλιακά νερά του Δήμου Περιστερίου, του Δήμου που φημίζεται για τους φιλολαϊκούς του αγώνες και την προσήλωσή του στην δημοκρατία. Στο δημοσίευμα αυτό ο Δήμος Περιστερίου τις ημέρες των Χριστουγέννων έβγαζε στο σφυρί πρώτες κατοικίες επαγγελματιών δημοτών για χρέη προς τον Δήμο σε αντίθεση με άλλους Δήμους της πρωτεύουσας όπου δεν διανοούνται καν να προβαίνουν σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας οφειλετών τους με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων. Με άλλα λόγια: Η δημοτική αρχή Περιστερίου συστηματικά εύχεται χρόνια πολλά με κατασχέσεις σπιτιών σε όσους οφειλέτες δεν έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη” και την τακτική αυτή συνεχίζει μέχρι σήμερα όπου παραμονές Χριστουγέννων στέλνει κατασχετήρια κατοικιών σε δημότες της για χρέη του ΤΑΠ ( τέλος ακίνητης περιουσίας) τα οποία ΔΕΝ αποδόθηκαν από την ΔΕΗ στους Δήμους.

Συγκεκριμένη περίπτωση το Κατασχετήριο που έφθασε στα χέρια της μητέρας μου (ετών 90 ζωή να έχει) για χρέος 463 ευρώ και στο οποίο αναγράφεται πως ορίζεται και η τιμή πλειστηριασμού για το σπίτι της στο Περιστέρι. Θα μου πείτε, πώς καλά, δεν υπήρξε κάποια ειδοποίηση; Στην απαίτησή μου να βρεθεί η ειδοποίηση του Δήμου η οποία σύμφωνα με τον Νόμο πρέπει να αναγράφει την αιτιολογία του χρέους και το ποσό του χρέους και η οποία θα πρέπει να παραληφθεί ιδιοχείρως από τον οφειλέτη, η Δημοτική αρχή του Περιστερίου μου παρουσίασε μια επιστολή όπου με σπαραξικάρδια γραφή ( γνωρίζουμε πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες….) της προτείνουν να ενταχθεί σε ρύθμιση δόσεων χωρίς να αναφέρουν ούτε ποσό, ούτε αιτιολογία και φυσικά χωρίς να υπάρχει αποδεικτικό καμίας άλλης πρότερης ειδοποίησης.

Παραβλέπω το γεγονός πως ούτε αυτή η συστημένη επιστολή έφτασε ποτέ στα χέρια της αλλά επέστρεψε ανεπίδοτη στα ΕΛΤΑ καθόσον η μητέρα μου δεν κατοικούσε στο σπίτι εκείνο. Παραδόξως όμως όταν πρόκειται για να πλειστηριάσουν το σπίτι βρέθηκαν τα πάντα, και Δ/νση και τηλέφωνα κλπ. Η συνέχεια θα δοθεί μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη που ελπίζω ό,τι θα κάνει σωστά την δουλειά της ως Ανεξάρτητη αρχή, όπου ζητώ να μην επιδικαστούν οι προσαυξήσεις και τα δικαστικά έξοδα αποδεχόμενος το καθαρό χρέος προς τον Δήμο, έως ότου αποδειχθεί πως και αυτό είναι “παράνομο” καθόσον το εν λόγω οίκημα ήταν κλειστό χωρίς ρευματοδότηση την εποχή για την οποία χρεώθηκε ο ΤΑΠ. Αντιλαμβάνομαι πλήρως την οικονομική πολιτική του κάθε Δήμου (αλλοίμονο σε καθεστώς μνημονίου είμαστε ακόμη) η οποία συνεχίζει και ακολουθεί πιστά τις Μνημονιακές βάρβαρες επιταγές που πρώτοι εφάρμοσαν οι κύριοι Στουρνάρας και Θεοχάρης (για να μην ξεχνιόμαστε…) και που έβγαζαν αν θυμάστε στο σφυρί τις κουρτίνες του σαλονιού ενός φτωχού γεράκου στην Αγία Παρασκευή. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως πως μπορούν να συνυπάρχουν ο ανθρωπισμός και οι κορώνες για φιλολαϊκή πολιτική με Κατασχέσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ντροπή!…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το δικό μου Πολυτεχνείο, του Νίκου Βασιλειάδη
Αχ ρε Κωστή!, του Γιώργου Αρκουλή
Ο Βαρουφάκης σύμβουλος σε εταιρεία ψηφιακού νομίσματος (Bitcoin) της Σιγκαπούρης!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.