Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Τα δυνατά μυαλά της Αστρονομίας και Κοσμολογίας σε συνέδριο της Ρόδου

Spread the love

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος κήρυξε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου Βαρύτητας και Κοσμολογίας, Ρόδος  20-23 Σεπτεμβρίου,  με θέμα “Recent Develpments is Gravity”, το οποίο διοργανώνει η ομάδα Κοσμολογίας του Κέντρου Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Βαρύτητας της Κοσμολογίας του King’s College του Λονδίνου, με τη συμμετοχή διακοσίων (200) έγκριτων επιστημόνων από πολλές χώρες της Ευρώπης,  την Αμερική, τον Καναδά και την Ελλάδα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να προβληθεί η ελληνική ερευνητική δραστηριότητα στη γενική θεωρία της Σχετικότητας και Κοσμολογίας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου καλωσόρισε τους διακεκριμένους επιστήμονες της Κοσμολογίας στη Ρόδο, για την διεξαγωγή του Συνεδρίου τους, αναφερόμενος στον ιδιαίτερο συμβολισμό της επιλογής τους, αφού, όπως είπε, «είναι γνωστό, ότι ο «πατέρας της Αστρονομίας», ο Ίππαρχος ο Ρόδιος , ο «μεγαλύτερος αστρονόμος της αρχαιότητας», αλλά και «όλων των εποχών» καταγόταν από την Ρόδο και πέρασε στην αθανασία το 120 π.Χ. στην παραλία της αγαπημένης του Ρόδου, εκεί απ’ όπου φαίνεται ότι έκανε και τις περισσότερες αστρικές του παρατηρήσεις». Αναφέρθηκε επίσης στον ΓΕΜΙΝΟ τον ΡΟΔΙΟ (110-40 π.Χ.),  σπουδαίο αστρονόμο και μαθηματικό, ο οποίος συνέχισε το έργο του μεγάλου αστρονόμου και μαθηματικού, επίσης καταγόμενου από τη Ρόδο, Ευδήμου του Ροδίου (350-290 π.Χ.)». Στη συνέχεια αναφερόμενος στην σύγχρονη Κοσμολογία επισήμανε τον στόχο της ελληνικής ερευνητικής δραστηριότητας στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και Κοσμολογίας,  η οποία επιχειρεί με σύγχρονες μεθόδους να εξηγήσει την ολότητα του Σύμπαντος, τον πλούτο και την θαυμαστή πολυπλοκότητα και την «πολλαπλότητα του κόσμου», που μας περιβάλλει. ΄Ενα κόσμο, όπως είπε, χωρίς όρια, που συνεχώς διευρύνεται με νέες πληροφορίες, ανακαλύψεις,  εξερευνήσεις στους ανεξερεύνητους «ωκεανούς της αλήθειας». Τέλος ευχήθηκε στους συνέδρους, «καλή επιτυχία, με χρήσιμα και αισιόδοξα πορίσματα «για ένα Σύμπαν αιώνια ζωντανό».

Ο Δήμος Ρόδου, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του συνεδρίου την ξενάγηση των σύνεδρων σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

SHARE
RELATED POSTS
Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Ρόδου Φ.Χατζηδιάκου στον προπονητή και τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών Γυναικών
Θετικό στον covid-19 μωρό 7.5 μηνών. Δεν νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρόδου
karamarios.jpg
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάσος Καραμάριος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.