Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Τα δυνατά μυαλά της Αστρονομίας και Κοσμολογίας σε συνέδριο της Ρόδου

Spread the love
  • 12
    Shares

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος κήρυξε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου Βαρύτητας και Κοσμολογίας, Ρόδος  20-23 Σεπτεμβρίου,  με θέμα “Recent Develpments is Gravity”, το οποίο διοργανώνει η ομάδα Κοσμολογίας του Κέντρου Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Βαρύτητας της Κοσμολογίας του King’s College του Λονδίνου, με τη συμμετοχή διακοσίων (200) έγκριτων επιστημόνων από πολλές χώρες της Ευρώπης,  την Αμερική, τον Καναδά και την Ελλάδα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να προβληθεί η ελληνική ερευνητική δραστηριότητα στη γενική θεωρία της Σχετικότητας και Κοσμολογίας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου καλωσόρισε τους διακεκριμένους επιστήμονες της Κοσμολογίας στη Ρόδο, για την διεξαγωγή του Συνεδρίου τους, αναφερόμενος στον ιδιαίτερο συμβολισμό της επιλογής τους, αφού, όπως είπε, «είναι γνωστό, ότι ο «πατέρας της Αστρονομίας», ο Ίππαρχος ο Ρόδιος , ο «μεγαλύτερος αστρονόμος της αρχαιότητας», αλλά και «όλων των εποχών» καταγόταν από την Ρόδο και πέρασε στην αθανασία το 120 π.Χ. στην παραλία της αγαπημένης του Ρόδου, εκεί απ’ όπου φαίνεται ότι έκανε και τις περισσότερες αστρικές του παρατηρήσεις». Αναφέρθηκε επίσης στον ΓΕΜΙΝΟ τον ΡΟΔΙΟ (110-40 π.Χ.),  σπουδαίο αστρονόμο και μαθηματικό, ο οποίος συνέχισε το έργο του μεγάλου αστρονόμου και μαθηματικού, επίσης καταγόμενου από τη Ρόδο, Ευδήμου του Ροδίου (350-290 π.Χ.)». Στη συνέχεια αναφερόμενος στην σύγχρονη Κοσμολογία επισήμανε τον στόχο της ελληνικής ερευνητικής δραστηριότητας στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και Κοσμολογίας,  η οποία επιχειρεί με σύγχρονες μεθόδους να εξηγήσει την ολότητα του Σύμπαντος, τον πλούτο και την θαυμαστή πολυπλοκότητα και την «πολλαπλότητα του κόσμου», που μας περιβάλλει. ΄Ενα κόσμο, όπως είπε, χωρίς όρια, που συνεχώς διευρύνεται με νέες πληροφορίες, ανακαλύψεις,  εξερευνήσεις στους ανεξερεύνητους «ωκεανούς της αλήθειας». Τέλος ευχήθηκε στους συνέδρους, «καλή επιτυχία, με χρήσιμα και αισιόδοξα πορίσματα «για ένα Σύμπαν αιώνια ζωντανό».

Ο Δήμος Ρόδου, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του συνεδρίου την ξενάγηση των σύνεδρων σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

  • 12
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
16-23 Νοεμβρίου έκθεση «190 χρόνων Στρατιωτικής Μουσικής” στη Οπλοθήκη De – Milly από την 95 ΑΔΤΕ
Επιστολή Δημάρχου Ρόδου Φ.Χατζηδιάκου προς Διευ/ντα Σύμβουλο Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος για την αναστολή λειτουργίας καταστήματος στη Δ.Κ. Κρεμαστής
Σεμινάριο μελισσοκομίας από 29 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου 2020

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.