Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Τέρμα το Κα(λα)μπουράκι της φτηνής καθαριότητας, του Φώτη Χατζηδιάκου (τ.Δήμαρχος Ρόδου)

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος, ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

Θέμα : ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΚΑ(ΛΑ)ΜΠΟΥΡΑΚΙ ΤΗΣ ΦΤΗΝΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ !!!

Κύριε Καρίκη, αφήστε το κα(λα)μπουράκι με την φτηνή καθαριότητα και ξυπνήστε μια μέρα πρωί το δήμαρχο να δείτε την πόλη που «ζέχνει» από την ανικανότητα και την ανεπάρκεια σας.

Με αφορμή τον τίτλο χθεσινής συνέντευξης του κ. Καρίκη, προφανώς κατ’ υπόδειξη, είναι ευκαιρία να παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία για να τελειώνουμε «άπαξ δια παντός» με το κα(λα)μπουράκι της «φτηνής» καθαριότητας που υπόσχεται η «συγκυβέρνηση» Καμπουράκη –Καρίκη στο δήμο Ρόδου.

Ισχυρίζονται ότι η ετήσια σύμβαση για την καθαριότητα και την ανακύκλωση που έληξε 6 Ιουλίου 2021 ήταν «ακριβή», γι’ αυτό αποφάσισαν με παράνομες διαδικασίες και απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους εργολάβους, να μισθώσουν 1 παλιό απορριμματοφόρο και 6 οδοκαθαριστές ανά ενότητα, για 93 ημέρες. Τι θα γίνει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 που προσδοκούμε να αυξηθεί και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος μέχρι τον Νοέμβρη, κανείς δεν ξέρει.

1)Σε μια περίοδο όπου η τουριστική πληρότητα δεν ξεπερνά ακόμη το 35% σε σχέση με το 2019 (και πώς να το ξεπεράσει, όταν ο δήμαρχος αφελώς δυσφημεί το νησί και απειλεί με lockdown μέσα στον Ιούλιο;), το νέο αυτό εγχείρημα για την αποκομιδή και σάρωση που δεν ξεκίνησε ακόμα και την αγορά 10 press containers, θα στοιχήσει στο δήμο μαζί με τις υπερωρίες, τα καύσιμα και τις φθορές των παλαιών απορριμματοφόρων γύρω στα 2.000.000 ευρώ για υπηρεσίες κατώτερες από αυτές που υπήρχαν και αυτές που αξίζουν στη Ρόδο. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούν ακόμη τους 1300 πράσινους μεταλλικούς κάδους του προηγούμενου εργολάβου. Τι θα γίνει άραγε αν αύριο τους μαζέψει ;

2) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είναι αναρτημένα στο διαύγεια, την αντίστοιχη χρονική περίοδο το έτος 2019 όταν η Ρόδος είχε πλημμυρίσει από τουρίστες, για ολοκληρωμένες υπηρεσίες καθαριότητας, με 30 σύγχρονα απορριμματοφόρα της εταιρείας, 104 οδοκαθαριστές και τη λειτουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης, το κόστος ανήλθε στο 1.618.000 ευρώ.

Άρα, είναι ψέμα ότι οι τωρινές παράνομες αναθέσεις με πλημμελείς και υποδεέστερες υπηρεσίες, είναι «φθηνότερη» λύση.

3) Στον προϋπολογισμό έτους 2021 ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του δήμου και στο διαύγεια, έχουν εισάγει κωδικό ποσού 3.500.000 ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2021 που σημαίνει ότι συνολικά προϋπολόγιζαν 7.000.000 ευρώ για την καθαριότητα εφέτος. Μάλιστα ο κ.Καμπουράκης διατυμπανίζει ότι ετοιμάζει νέο διεθνή διαγωνισμό ύψους 8.000.000 ευρώ για το επόμενο έτος, δηλαδή ποσό σχεδόν διπλάσιο από την παλιά σύμβαση.

Άρα, είναι ψέμα ότι σκέφτονται «το πορτοφόλι» των δημοτών οι οποίοι συνεχίζουν να πληρώνουν για να είναι το νησί καθαρό και όχι «να ζέχνει» !!!

4) Ο κ.Καμπουράκης αμφισβητεί συνέχεια συμβάσεις ελεγμένες από το Ελεγκτικό Συνέδριο, άρα αμφισβητεί το θεσμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον υποβαθμίζει στη συνείδηση των πολιτών. Ο ίδιος όμως δεν διεξάγει διεθνή διαγωνισμό, για να αποφύγει τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και προχωρά σε παράνομες κατατμήσεις με απευθείας αναθέσεις χωρίς έλεγχο, αλλά και χωρίς αποτέλεσμα.

Μήπως τελικά πρέπει να επέμβουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για τις (30) τριάντα απευθείας αναθέσεις συνολικά 1.116.000 ευρώ και μάλιστα σε ιδιωτικούς φορείς που δεν είχαν αδειοδότηση για την υπηρεσία αυτή, ώστε τελικά να μη πληρωθούν ;

5) Ανακύκλωση ώρα μηδέν. Έκλεισαν το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης. Σήμερα τα απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης και οι μπλε κάδοι, μαζί με το χαρτί και το πλαστικό γεμίζουν παράνομα με σύμμεικτα απόβλητα και αποφάγια που καταλήγουν όλα μαζί στον ΧΥΤΑ. Πήγαν χαμένες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης δημοτών, μαθητών με την δωρεάν διανομή 10.000 μπλε τσαντών ανακύκλωσης. Αλλά γι’ αυτό θα επανέλθουμε μόλις ενημερωθεί για το χάλι της Ρόδου, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α).

Για όλα αυτά, «κρείττον του λαλείν το σιγάν» κύριε Καρίκη, όπως όταν ήσασταν αντιδήμαρχος του κ.Κουσουρνά στις δύσκολες ψηφοφορίες στις επιτροπές. Φροντίστε όμως να ξυπνήσετε μια μέρα πρωί το δήμαρχο και «σηκώστε τα μανίκια» όσο είναι νωρίς, πριν σας «κόψουν τα χέρια» τα τρωκτικά και οι αρουραίοι που βγαίνουν από τους κάδους των σκουπιδιών.

Φώτης Χατζηδιάκος

τ.δήμαρχος Ρόδου

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Χατζημάρκος: ο Περιφερειάρχης Ν.Α. και τα τιμολόγια του iPorta.gr, της Τζίνας Δαβιλά
«Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»: στην Τήνο και Μύκονο το διήμερο ο κος Μανώλης Γλυνός ως υποψήφιος Περιφερειάρχης ΠΝΑι
Γιάννης Κούρτης: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.