Πόρτα στον Πολιτισμό

“Σχεδία” για την “Σχεδία” κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο, γιατί η ζωή είναι ομαδικό σπορ!

Spread the love

«Όμορφη, σκληρή και παράξενη πατρίδα η Αθήνα. Στους δρόμους της συναντώνται όλα τα χρώματα της πραγματικότητας, από τα πιο ζωηρά στα πιο σκοτεινά….”

Στίχοι: Καλλιόπης Κουντούρη

Οι εθελοντές του περιοδικό δρόμου “Σχεδία” θέλοντας  να εκφράσουν όλα αυτά που  ένοιωθαν έβαλαν αγάπη, σεβασμό και πάθος σε λέξεις και σε νότες και δημιούργησαν το τραγούδι που ερμήνευσε ο Απόστολος Ρίζος. Καλλιόπη Κουντούρη στους στίχους και Χρύσα Κωττάκη στη μοσυική με την ενορχήστρωση του Απόστολου Ρίζου, το εξώφυλλο του δίσκου της Άννας Δημητρίου και τον γενικό συντονισμό του Θανάση Συλιβού εποίησαν άσμα με το περιοδικό Μετρονόμος το οποίο κυκλοφορεί ψηφιακά από τον Μετρονόμο . Τα όποια έσοδα προκύψουν από την κυκλοφορία του τραγουδιού, θα διατεθούν για την ενίσχυση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

Πληροφορίες: Τι είναι η “Σχεδία”:

Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες. Το περιοδικό κοστίζει 4 ευρώ, πρόκειται για αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Ακούστε το παρακάτω:

 

SHARE
RELATED POSTS
11949483_681902741911331_4440214218107002967_n.png
Ιούνιος στο Faust- Bar – Theatre μέχρι και τις 16/6. Ραντεβού το φθινόπωρο!
Ζωγραφίζοντας την επιθυμία, του Μάνου Στεφανίδη
Νέα πολιτιστική επιτυχία της Ρόδου: 71 έργα δωρίζει στον Δήμο ο διακεκριμένος ζωγράφος Δημήτρης Κούκος-Εγκαίνια 18.05.2019

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.