Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Συνεχίζονται οι διανομές του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων από το Δήμο Ρόδου

dav

 Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος Φώτης με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα. Άννα Ζωάννου, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου και το Πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας «Βοήθεια στο Σπίτι», μοίρασαν προϊόντα σε ωφελούμενους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD) του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020.

Μέσα στο μήνα Μάρτιο διανεμήθηκαν σε 35 άστεγους δημότες υπνόσακοι, κουβέρτες και σετ αθλητικές φόρμες ενώ σε ξεχωριστή διανομή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ροδινιού μοιράστηκαν προϊόντα βρεφικής και νηπιακής υγιεινής. Συνολικά διανεμήθηκαν σε όλο το νησί 732 πακέτα πάνες των 50 τεμαχίων έκαστο. Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου, οι δικαιούχες οικογένειες ανήλθαν σε 35, ενώ ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών ήταν περίπου 80, ηλικίας έως 4 ετών.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος (ΤΕΒΑ), το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου θα ήθελε να ενημερώσει τους δικαιούχους ότι θα πραγματοποιηθεί νέα διανομή προϊόντων την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Μαρτίου στο Ροδίνι από τις 11:00πμ έως τη 13:00μμ. Συνολικά θα μοιραστούν περίπου 8.5 τόνοι φρούτων και λαχανικών, 2.5 τόνοι τροφίμων μακράς διάρκειας, 2.1 τόνοι μοσχαρίσιου κρέατος και νωπού κοτόπουλου, 650 κιλά τυριών (φέτα και γραβιέρα) και 1.200 λίτρα ελαιόλαδου. Τονίζεται ότι η ποσότητα που θα λαμβάνει ο/η κάθε δικαιούχος θα αναλογεί στον αριθμό των μελών του νοικοκυριού του/της.

Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς από τη Δημοτική Ενότητα στην οποία ανήκουν, για το ακριβές μέρος, την ακριβή ώρα και ημερομηνία της διανομής. Για την παραλαβή των τροφίμων είναι απαραίτητη η επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και του αριθμού ΑΜΚΑ του ατόμου που έχει υποβάλει την αίτηση, ενώ στην περίπτωση κατάκοιτων ωφελούμενων, πλέον των παραπάνω εγγράφων, είναι αναγκαία η ύπαρξη εξουσιοδότησης.

Οι δικαιούχοι παρακαλούνται να μεριμνήσουν και να διαθέτουν δικές τους σακούλες, ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά των τροφίμων που θα παραλάβουν, καθώς λόγω του νόμου που θεσμοθετήθηκε για την μείωση πλαστικών σακουλών, αυτές δεν θα διατίθενται από το πρόγραμμα.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
dora_kounaki_jelews.jpg
Έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα από τη ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο
Ο πανωλεθρίαμβος, του Πάνου Μπιτσαξή
Δημοπρασία στη Ν.Υόρκη με πίνακες του Μιχάλη Παπακαλοδούκα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.