Πόρτα στην Πολιτική

Συναντίληψη και πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη είναι η στοχοθεσία του Υπουργείου Τουρισμού

Spread the love

 

Συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη και του υφυπουργού κ. Μ. Κόνσολα,  με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

    Σειρά επαφών με τουριστικούς φορείς, επιχειρηματίες καθώς και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  είχαν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου,  κατά την διάρκεια της ΔΕΘ, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας.

Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη έγινε ενημέρωση για τα άμεσα σχέδια του υπουργείου Τουρισμού, για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη δεκαετία και για το περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου.

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «από τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Απ.  Τζιτζικώστα  φάνηκε ξεκάθαρα ότι υπάρχει  συναντίληψη για το πώς μπορεί να εξελιχθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε όλη τη χώρα αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία ειδικότερα.” “Ξεκινήσαμε την ενημέρωση από την Βόρεια Ελλάδα γιατί θέλουμε να δείξουμε τη σημασία της στο ενιαίο τουριστικό προϊόν και πως με συγκεκριμένες δράσεις μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του” είπε ο υπουργός. Ιδιαίτερα αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα σημείωσε: “καθοριστικό ρόλο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος θα διαδραματίσει η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού η αξιοποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου. Στόχος μας είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και κατά τη χειμερινή περίοδο μέσω της ανάδειξης και άλλων προορισμών που μέχρι σήμερα δεν έχουν την τουριστική ανάπτυξη που θέλουμε και μπορούν να έχουν.”

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ

 Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, δήλωσε:  «Η κυβέρνηση έχει ως στρατηγικό στόχο μια ισχυρή, βιώσιμη και πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη. Η επίτευξη αυτού του στόχου προϋποθέτει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιφέρειας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επισκεφθήκαμε τις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας, ήρθαμε σε επαφή και επικοινωνία με φορείς και ανθρώπους του τουρισμού, καταλήξαμε σε άξονες και δράσεις που θα πάρουν τη μορφή εφαρμοσμένων πολιτικών. Θα είμαστε εδώ για να αξιολογούμε διαρκώς την απόδοση αυτών των πολιτικών στο δείκτη της τουριστικής ανάπτυξης. Μαζί με όλα αυτά, ξεκινάει και μια νέα προσπάθεια στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης, κάνουμε την αρχή με τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη».

Τέλος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επισκέφθηκε  τη ΔΕΘ και το περίπτερο του ΕΟΤ όπου τους υποδέχθηκε  και τους ξενάγησε η Πρόεδρος του Οργανισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου.

SHARE
RELATED POSTS
Έλενα Κουντουρά: κύμβαλον αλαλάζον, της Τζίνας Δαβιλά
Οι θέσεις της «Συμμαχίας» για τον Αθλητισμό: Αθλητισμός για όλους και τις Τέσσερις Εποχές του Χρόνου
“Whitewash”!* (Ασβέστωμα), του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.