Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Συναγερμός: κατηγορία κινδύνου 5, μήνυμα από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου

Spread the love

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, 

Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου

Σύρος, 6 Αυγούστου 2021

Pane di capo στις Πηγές Καλλιθέας

 

Σας ενημερώνουμε, ότι σύμφωνα με το τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για το Σάββατο 07-08-2021, ο δείκτης επικινδυνότητας στην Π.Ε. Ρόδου είναι Κατηγορίας Κινδύνου 5 «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΡΓΕΜΟΥ», στην υπόλοιπη Π.Ε. Δωδεκανήσου είναι Κατηγορίας Κινδύνου 4 «ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ» και στην Π.Ε. Κυκλάδων είναι Κατηγορίας Κινδύνου 3 «ΥΨΗΛΟΣ», λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στις περιοχές αυτές.

Σας γνωρίζουμε, ότι σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 5ης Αυγούστου 2021 ΦΕΚ 138/Α/5-8-2021 «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιών», έως και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 και περί Ω/06:00 απαγορεύεται αυστηρά στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών, καθώς και κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση, κοπή μετάλλων με τροχό) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων, βεγγαλικά – πυροτεχνήματα) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία). Τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις παραβάσεων, ξεκινούν από 1.000 € και φθάνουν έως και τις 10.000 €.

Επίσης υπενθυμίζουμε, ότι εξακολουθεί να έχει ισχύ και η υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, η οποία προβλέπει αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε 199 ή τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Ο Διοικητής

Περιφερειακής Πυροσβεστικής

Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου

Παναγιώτης Χ. Κοτρίδης

Αρχιπύραρχος

SHARE
RELATED POSTS
Οριστική λύση ύδρευσης και άρδευσης στα Κολύμπια-Το μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου
“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” για την Νίτσα Φωταρά-Παγκά: “Υπόδειγμα συζύγου, μητέρας, εκπαιδευτικού. Καλή Δύναμη Μίλτο”
1759_o-744x558.jpg
Με τρία νέα μετάλλια η σχολή SHOTOKAN KARATE του Βαγγέλη Νικηταρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.