Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Συνάντηση εργασίας Ομοσπονδίας Δωδ/κών Σωματείων παρόντος του Βουλευτή Δ.Γάκη για θέματα Υγείας

Spread the love

Την 21/1, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας  στη 2η ΥΠΕ,  παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δ. Γάκη, του προέδρου και των αντιπροέδρων της Ομοσπονδίας μας κκ. Ι. Φραγκούλη, Κ. Βουρεξάκη και Ι. Καρϊτιανού, της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ κας Ο. Ιορδανίδου , του υποδιοικητή κ. Γ. Αντύπα και της Καλύμνιας δημοσιογράφου κας Ματούλας Παντελάκη..

Είχε προηγηθεί η αποστολή  προς την 2η ΥΠΕ υπομνήματος της Ομοσπονδίας μας  με αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει  κάθε νησί ξεχωριστά καθώς και του από 21/1/2/2018 Υπομνήματος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Συζητήθηκαν   θέματα  Υγείας, που αφορούν κυρίως μικρά νησιά της Δωδεκανήσου  και συγκεκριμένα:

Για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων καθώς και για τα μαθήματα πρώτων βοηθειών σε οδηγούς ασθενοφόρων, αρμόδιος φορέας είναι το ΕΚΑΒ, στον οποίο θα υποβληθούν σχετικά αιτήματα.

Η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα ΠΠΙ , θα υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως για παράδειγμα τα μηχανήματα για την ψηφιοποίηση του ακτινολογικού εργαστηρίου των ΠΠΙ Κάσου, Λειψών, Μεγίστης και Σύμης.

Προκειμένου να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού στα ΠΠΙ και Κ.Υ., για την πρόσληψη μονίμων γίνονται προκηρύξεις για συγκεκριμένες θέσεις, ενώ για την πρόσληψη επικουρικών, δεν χρειάζεται να υπάρχει κενή θέση, αρκεί μια αίτηση προς την 2η ΥΠΕ και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός μήνα, γίνεται η πρόληψη..

Προκειμένου να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα ΠΠΙ και Κ.Υ., οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη σχετική πλατφόρμα της 2ης ΥΠΕ, που είναι διαθέσιμη περίπου μια φορά τον χρόνο.   Όσοι ενδιαφερόμενοι σήμερα, δεν έχουν υποβάλλει δήλωση, θα πρέπει να περιμένουν περίπου ένα χρόνο. εκτός από την εν λόγω  πλατφόρμα, σχετικές προσλήψεις έχουν γίνει μέσω ΟΑΕΔ για ένα χρόνο.

Για το Νοσοκομείο της Καρπάθου, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες μέχρι να παραδοθεί το κτήριο από τον εργολάβο του έργου και να εγκριθεί το Οργανόγραμμα και ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας του, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, ότι το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει μέσα στο 2019.

Για το Κ.Υ. Αντιμάχειας Κω, το οποίο σήμερα λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό και χωρίς αξιοποίηση του εξοπλισμού του, θα πρέπει να υπάρξει έμπρακτη στήριξη από την τοπική κοινωνία, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.

Ακολούθησε μια αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ρόδου. Κατά γενική ομολογία, ήταν μια χρήσιμη και όχι απλά τυπική συνάντηση,  και θα υπάρξει συνέχεια στο άμεσο μέλλον, με οργανωμένη επίσκεψη τόσο στην 2η ΥΠΕ όσο και στο  Υπουργείο Υγείας.

 

SHARE
RELATED POSTS
Μ.Γλυνός από τη Χάλκη: Ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλα τα νησιά της Περιφέρειας
Ματίνα Δεληβού: Rare Diseases: η τέχνη της Ζωής μέσα από τις σπάνιες παθήσεις, της Τζίνας Δαβιλά
Φώτης Χατζηδιάκος: «Η αυτοδιοίκηση διεκδικεί την αυτοτέλεια της»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.