Πόρτα στον Κόσμο

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με Πρόεδρο Τραμπ και Αντιπρόεδρο Πενς

Spread the love

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συναντήθηκε πριν λίγα λεπτά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο των κ. Μάικλ Πενς στην Ουάσιγκτον, τους οποίους ενημέρωσε διεξοδικώς για το θέμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συμπεριλαμβανομένου και της ανάγκης επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. Αμφότεροι ο κ. Τραμπ και ο κ. Πενς υποδέχθηκαν με σεβασμό και τιμή τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, τον οποίον συνόδευε ο Γενικός Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Ανάρτηση στο twitter

Είμαι ευγνώμων για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Trump και τον Αντιπρόεδρο Pence στο Λευκό Οίκο. Μετέφερα την έντονη θλίψη μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ανησυχία μας για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

SHARE
RELATED POSTS
Η.Π.Α.: Πρόβλημα με τους Δημοκρατικούς υποψηφίους για την προεδρία, του Αντώνη H. Διαματάρη
GretaThunberg, 16 χρόνων, του Νότη Μαυρουδή
Όταν δεν σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας! – Niagara isn’t big enough to wash you off! by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.