ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Στόχος υλοποιείται-Δικαιώνεται ο Δήμαρχος Ρόδου Φ.Χατζηδιάκος: ΣΔΙΤ με διυπουργική έγκριση και 28 εκ ευρώ

Spread the love

Κόντρα στις προβλέψεις των πολλών και έχοντας ήδη πετύχει τον δύσκολο στόχο που έθεσε το 2016 για ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθησίας που αφορά και στην αποκομιδή σκουπιδιών, το γεγονός ότι πρώτος πανελλαδικά ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος αποφάσισε να αξιοποιήσει την συνεργασία Δημόσιας και Ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τον δικαιώνει περίτρανα μετά την διυπουργική έγκριση για την κατασκευή 13 υπερ-σύγχρονων βιοκλιματικών σχολείων στο Δήμο Ρόδου που έλαβε σήμερα 25 Οκτωβρίου 2018. Για το θέμα προ ημερών το iPοrta.gr είχε επισημάνει το γεγονός δημοσιεύοντας τις θετικές απόψεις  και τις υποδειγματικές -παραδειγματικές πολιτικές ενέργειες του Δημάρχου Ρόδου από πολιτικά στελέχη της Αθήνας που εξήραν το γεγονός ΣΔΙΤ, δηλαδή “Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα“. Εδώ το δημοσίευμα.

Ακολουθεί η δήλωση του κου Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου σχετικά:

“Η πρώτη μεγάλη δικαίωση ήρθε σήμερα. Η διυπουργική ενέκρινε την κατασκευή με ΣΔΙΤ 13 νέων σύγχρονων βιοκλιματικών σχολικών κτιρίων στο δήμο Ρόδου, προϋπολογισμού 27.992.000 ευρώ. Ανάμεσα σ’ αυτά το νέο Γυμνάσιο- Λύκειο Αρχαγγέλου, με το κλειστό γυμναστήριο και το νέο Αθλητικό Γυμνάσιο με το κλειστό Γυμναστήριο Αφάντου (στο τουβλάδικο). Αυτή είναι και η πρώτη απάντηση στις δηλώσεις του … πρώην συνεργάτη μου, Μανώλη Λόγγου για..επικινδυνότητα και … πολιτική αναπηρία του Δήμου Ρόδου. Τα καλύτερα έρχονται. (Στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται η έγκριση της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Τσαΐρι προϋπολογισμού 30.800.000 Ευρώ).”

Ακολουθεί το αναλυτικό δελτίο τύπου:

Έντεκα (11) νέα σχολικά κτίρια και δύο (2) κλειστά γυμναστήρια (Αφάντου και Αρχάγγελο)  θα κατασκευαστούν με ΣΔΙΤ, στο Δήμο Ρόδου.

Δικαίωση προσπαθειών  δύο χρόνων

Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, η πρόταση του Δήμου Ρόδου για την κατασκευή έντεκα νέων Βιοκλιματικών Σχολικών Μονάδων και δύο κλειστών Γυμναστηρίων, συνολικού προϋπολογισμού 27.992.000 ευρώ.

Ειδικότερα υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, καθώς και παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Νίκου Μαντζούφα.
Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε η αίτηση υπαγωγής στον νόμο 3389/2005 περί ΣΔΙΤ του έργου «Σχεδιασμός, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ρόδου μέσω ΣΔΙΤ».

Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Ρόδου στις 11 Ιανουαρίου 2018 στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, αφορά την κατασκευή των ακόλουθων σχολικών μονάδων και κλειστών Γυμναστηρίων.

2/θέσιο Νηπιαγωγείο περιοχής Ροδοπούλας

12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο περιοχής Θεοτόκου

Γυμνάσιο –Λύκειο περιοχής Αφάντου

Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου -Λυκείου περιοχής Αφάντου

2/θέσιο Νηπιαγωγείο περιοχής Ασγούρου

2/Θέσιο Νηπιαγωγείο περιοχής Ροδινιού

2/Θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο περιοχής Παστίδας

6/Θέσιο Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Μήδεια

Ειδικό Νηπιαγωγείο περιοχής Ροδοπούλας

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο περιοχής Ροδοπούλας

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο –Λύκειο περιοχής Ροδινιού.

Γυμνάσιο -Λύκειο περιοχής Αρχαγγέλου (Λειβάδα)

Κλειστό Γυμναστήριο, Γυμνασίου –Λυκείου περιοχής Αρχαγγέλου (Λειβάδα)

Με την έγκρισή του από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ, το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ εξουσιοδοτείται η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ για το συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την κατασκευή των έργων και τη διαχείρισή τους για διάστημα 25 ετών.

«Είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε υποδομές που έχει πετύχει  ο Δήμος Ρόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ Φώτης Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε. «Η υπαγωγή της  αίτηση στον νόμο 3389/2005 περί ΣΔΙΤ του έργου «Σχεδιασμός, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ρόδου μέσω ΣΔΙΤ, έχει τη σφραγίδα της παρούσας Δημοτικής Αρχής και εγγυάται το μέλλον των παιδιών μας. Η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής δικαιώνει τις προσπάθειες  δύο χρόνων. Στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται η έγκριση της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Τσαίρι, προϋπολογισμού 30.800.000 ευρώ».

SHARE
RELATED POSTS
Η μηχανική του άγχους στη σύγχρονη οικονομία, του Ηλία Καραβόλια
Πρόσκληση για υποβολή ταινιών στο Φεστιβάλ Καστελορίζου
Ευχαριστήριο: η Δωδεκανησιακή Μέλισσα εκφράζει ευγνωμοσύνη και τιμά το Συμιακό θέατρο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.