Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Στο Δημαρχείο Ρόδου: συναντήσεις Φ.Χατζηδιάκου με Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, επενδυτές Κρητηνίας, Κύπριους Μασσάρων της Μεγαλονήσου

Spread the love

Με υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε ο Δήμαρχος

Τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο κ. Χατζηδιάκος, τους ευχήθηκε καλή δύναμη στον αγώνα τους και τους ενημέρωσε για την πορεία των έργων στο Δήμο ζητώντας περαιτέρω στήριξη σε θέματα υλοποίησης των έργων και εξεύρεσης οικονομικών πόρων.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Δωδεκανήσου Αντώνης Αποστολίδης και μέλη της Επιτροπής.


 Με τους επενδυτές της πρότυπης ξενοδοχειακής μονάδας αποθεραπείας στην Άμαρτο της Κρητηνίας, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου.

 Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, σήμερα (Δευτέρα) 8 Απριλίου 2019 συναντήθηκε στο γραφείο του με τους επενδυτές οι οποίοι θα υλοποιήσουν τη μεγάλη επένδυση στην περιοχή «Άμαρτος» της Κρητηνίας ώστε να καταθέσουν προσαρμοσμένη τη νέα αρχιτεκτονική μελέτη τους, και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η νέα μελέτη που εκπονήθηκε από την «Άμαρτος Οικολογική Α.Ε»  είναι προσαρμοσμένη ώστε να αξιοποιεί την ιστορία του τόπου στην Άμαρτο παράλληλα με τη μονάδα υγείας πρότυπο που αναμένεται να προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον επιστημόνων, τουριστικών παραγόντων και ασθενών.

Ο δήμαρχος Ρόδου, παρόντος και του Ισραηλινού επενδυτή δήλωσε: «Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών μας σε αγαστή συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία της έγκρισης των μελετών της επένδυσης που σηματοδοτεί τον εξειδικευμένο ιατρικό τουρισμό και αποτελεί έργο πνοής όχι μόνο για την Κρητηνία, τον Έμπωνα, τα Σιάννα, τη Μονόλιθο και το Μανδρικό, αλλά και ολόκληρο το νησί της Ρόδου». Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν όλες οι επιπλέον λεπτομέρειες προκειμένου να δοθεί η συναίνεση της Αρχαιολογίας και να ξεκινήσει το έργο το οποίο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής.

Παράλληλα ο δήμαρχος ενημέρωσε τους επενδυτές ότι εντός του μηνός θα υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για να εκτελεστεί το έργο της αγροτικής οδοποιίας 6,4 χλμ από Κρητηνία στη μονή Άμαρτου μέχρι την επαρχιακή οδό προς Έμπωνα που θα εξυπηρετεί και την πρόσβαση στη νέα μονάδα.


Πολιτιστικές εκδηλώσεις με την αδελφοποιημένη κοινότητα Μασσάρων Κύπρου προγραμματίζουν: Δήμαρχος Ρόδου και Μάσσαρη Κύπρου και Ρόδου

 

Με τον πρόεδρο της κατεχόμενης κοινότητας Μασσάρων Κύπρου και τους εκπροσώπους της εκκλησιαστικής επιτροπής Μασσάρων Ρόδου,  με επικεφαλής τον πάτερ Χρυσόστομο καθώς και εκπροσώπους των δύο πλευρών, συναντήθηκε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκαν ήδη στην Κύπρο και η δημιουργία Επιστημονικού Συμποσίου σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς.

Η αποστολή της Κύπρου, με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη που βρέθηκε και φέτος στη Ρόδο, με αφορμή τη γιορτή πορτοκαλιού στα Μάσσαρι, επανέφερε την πρόταση για πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο με τη συμμετοχή ικανού αριθμού Κυπρίων που θα ταξιδέψουν προς το νησί με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον τους.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε: «Με τους αδελφούς Κυπρίους οι σχέσεις είναι στενές και οι εκδηλώσεις που θα συμπληρώσουν αυτές της αδελφοποίησης θα συνεχιστούν στη Ρόδο με το πέρας της τουριστικής περιόδου. Σας αναμένουμε για δράσεις και εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό».

 

SHARE
RELATED POSTS
Εργ-άσημη, του Γιάννη Πανούση
Eνότητα, Μεταρρυθμίσεις, Πρόοδος, του Γιάννη Πανούση
“Venezuela – The Puppet Show”!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.