Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Στο Δημαρχείο Ρόδου παντρεύτηκε η κόρη του Τάσου Αλιφέρη, Ανδρομάχη

Spread the love

Στο Δημαρχείο Ρόδου παντρεύτηκε η κόρη του σπουδαίου Δημάρχου Τήλου Τάσου Αλιφέρη που έκανε γνωστή την Τήλο σε όλο τον πλανήτη με την επιμονή του να  ασχοληθεί το κεντρικό, αθηναϊκό κράτος με τα νησιά-κουκκίδες στον παγκόσμιο χάρτη. Ο Τάσος Αλιφέρης ήταν γιατρός.  Εφαρμόζοντας το μήνυμα του πατρός Παπανδρέου περί αποκεντρωμένης Ελλάδας, εγκατέλειψε την Αθήνα με την οικογένειά του για να εγκατασταθούν στην δυσπρόσιτη Τήλο. Καταγόμενος από τη Λακωνία με ψυχή σπάνιο οραματισμό, κοντραρίστηκε με την ελληνική στερεοτυπική κοινωνία, πάντρεψε ένα ζευγάρι ανδρών και άλλο ένα γυναικών, ανεξάρτητα από τον αν οι γάμοι τους ήταν νομικά άκυροι. «Διεκδικούμε να ανήκουμε σε εκείνους τους πολίτες του κόσμου που σκοπός και πράξη της ζωής τους είναι η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πανανθρώπινες αξίες» έγραψε σε προσωπικό του κείμενο επιδίδοντας το στους νεονύφους. «Διεκδικώ να ανήκω σ’αυτούς που χαίρονται μόνο όταν συμβάλλει στην ευτυχία των άλλων. Διεκδικώ να ανήκω σε εκείνους που τους είναι αδιανόητο να αρνηθούν σε δυο ανθρώπους να ασκήσουν το όποιο δημοκρατικό τους δικαίωμα και εφόσον αυτοί το ζητούν και όσον αφορά στο άβατο της ιδιωτικής τους ζωής» έλεγε.   Διέθεσε το δάνειο για την αγορά του σπιτιού του για την ακτοπλοϊκή σύνδεσή του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα.  Πέθανε τον Μάρτιο του 2012 κληροδοτώντας την ‘περιουσία’ ενός νησιού που έκανε ο ίδιος παγκόσμια γνωστό στην γυναίκα του αδελφού του νυν Δήμαρχο Τήλου Μαρία Καμμά, άξια διάδοχός του, η οποία συνετέλεσε στην ανοδική εξέλιξη του νησιού που σήμερα καταγράφεται ως το μοναδικό αυτόνομο ενεργειακά νησί της Μεσογείου.

Χθες 31 Αυγούστου 2018, η κόρη του Τάσου Αλιφέρη παντρεύτηκε στο Δημαρχείο Ρόδου ενώ ο Δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος έγραψε στο προφίλ του στο facebook:

“Βασίλη και Ανδρομάχη να είστε καλότυχοι και ευτυχισμένοι. Σίγουρα ο Τάσος Αλιφέρης σας καμάρωνε από ψηλά, μαζί με όλους εμάς στην αίθουσα του Δημαρχείου, που ενώσατε σήμερα τους δρόμους της ζωής σας’.

Τάσος Αλιφέρης

SHARE
RELATED POSTS
Καστελόρριζο, ο τόπος που αγαπούν, εν τέλει, μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις. Μόνο…, της Ωραιοζήλης Τζίνας Δαβιλά
Κύρτσος, φιλότεχνος!, του Μάνου Στεφανίδη
Για την εκτέλεση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.