Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Στο Δήμαρχο Ρόδου Φ.Χατζηδιάκο οι κυβερνήτες της Φ/Γ “ΈΛΛΗ” και του πλοίου “ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ”

Spread the love

Με τον Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τους κυβερνήτες της Φρεγάτας «Ελλη» και του πλοίου «Προμηθεύς» ο Δήμαρχος. Η Φιλαρμονική του Δήμου υποδέχτηκε στο λιμάνι τα δύο πολεμικά μας πλοία.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ρόδου στα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται από το πρωί (Παρασκευή) στο λιμάνι του νησιού ενώ το μεσημέρι ο διοικητής, οι κυβερνήτες και οι επιτελείς επισκέφτηκαν το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, στο Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τη Ρόδο να περιληφθεί στο εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και να κοσμούν το λιμάνι μας η φρεγάτα «‘Έλλη» και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς» και καλωσόρισε τον υποναύαρχο Γεώργιο Πελεκανάκη Π.Ν διοικητή Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τον αντιπλοίαρχο Στέφανο Σαρρή Π.Ν κυβερνήτη Φ|Γ ‘Έλλη», τον αντιπλοίαρχο Αθανάσιο Σπανό Π.Ν κυβερνήτη Π.Γ.Υ Προμηθεύς, το Ν. Δόκιμο Δ΄ Τάξης Αλέξανδρο Δημήτριο Βεκρή καθώς και επιτελικά στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού

Ο υποναύαρχος Γεώργιος Πελεκανάκης, χαρακτήρισε τη Ρόδο «σημαντικό στρατηγικό νησί, με μεγάλη αξία» και δήλωσε ότι θα επιδιώξει να το εντάξει στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Χατζηδιάκος, αναφέρθηκε στη ναυτική ιστορία της Ρόδου, αλλά και στο συμβολισμό της επίσκεψης τόσο για τους ναυτικούς δοκίμους οι οποίοι διαπλέουν τους θαλάσσιους δρόμους των ακριτικών νησιών, συναισθανόμενοι την ευθύνη της αποστολής τους, όσο για το ντόπιο πληθυσμό στον οποίο εμπνέει ασφάλεια η παρουσία των πολεμικών σκαφών στην περιοχή μας και ευχήθηκε να υπάρξει σύνεση στις σκέψεις των αρμοδίων για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

SHARE
RELATED POSTS
Ιωάννης Μάζης: Ένας πατριώτης απ’ τα παλιά, του Πάνου Βενέρη
Oι όγκοι των σκουπιδιών και η ΛΑΜΨΗ του Δημαρχείου!, του Φώτη Χατζηδιάκου (τ. Δημάρχου Ρόδου)
Ημερίδα από τον Δήμο Ρόδου στις 25.11.2018 με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: Γυναίκα και Παιδί»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.