Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Στο Δήμαρχο Ρόδου κο Χατζηδιάκο ο Κυβερνήτης του Αερικανικού Αντιτορπιλικού “Forrest Sherman”

Spread the love

Με τον κυβερνήτη Αμερικάνικου Πολεμικού Πλοίου ο Δήμαρχος. Κατέπλευσε στη Ρόδο για την αναψυχή των 305 μελών του πληρώματός του

Τον κυβερνήτη του αντιτορπιλικού  “Forrest Sherman” του Αμερικάνικου Ναυτικού που κατέπλευσε το πρωί (Τετάρτη) στο λιμάνι της Ρόδου, με 305 άτομα πλήρωμα, δέχτηκε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο δήμαρχος, υποδέχτηκε θερμά τον αντιπλοίαρχο κ. Ryan O Loughlin και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν και τόνισε ότι «οι πολίτες, αλλά και οι αρχές της Ρόδου υποδέχονται σε ειρηνική περίοδο τις επισκέψεις των αμερικάνικων πλοίων και τα πληρώματά τους και έκφρασε την ευχή η Μεσόγειος να παραμείνει στο διηνεκές θάλασσα ειρήνης και να φιλοξενεί τα πληρώματα μόνο για αναψυχή». Γι αυτό ευχήθηκε «καλή διαμονή μέχρι την αναχώρησή τους,  το Σάββατο 26 Μαΐου οπότε και θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ομορφιές της Ρόδου, τη γαστρονομία και τη φιλοξενία της».

Ο κ. Χατζηδιάκος, δήλωσε ότι η Ρόδος είναι ο κορυφαίος ασφαλής προορισμός στη Μεσόγειο τον οποίο επιλέγει για την αναψυχή των πληρωμάτων του το Αμερικανικό Ναυτικό και ενημέρωσε τον αμερικανό κυβερνήτη του πλοίου για την ισχύ σύγχρονων μέτρων ασφαλείας  για το λιμάνι της Ακαντιάς, το Λιμάνι των Αγγέλων και μέχρι την Κολώνα που εγκρίθηκαν και χρηματοδοτούνται με 3,5 εκ ευρώ. Η εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας (CC TV κ.ά), θα παρέχει πρόσθετη ασφάλεια τόσο για την κρουαζιέρα όσο και για την προσέγγιση πολεμικών πλοίων στη Ρόδο.

Ο κυβερνήτης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές του τοπίου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι αφίξεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την προσέλκυση περεταίρω επισκεπτών από την Αμερική οι οποίοι είναι κατεξοχήν λάτρεις της κρουαζιέρας.

SHARE
RELATED POSTS
Ευχές από τον κ.Φώτη Χατζηδιάκο, τ. Δήμαρχο Ρόδου
ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ;;;, του Φώτη Χατζηδιάκου
“ΔΕΥΑΡ: Αυτά τα έργα δεν είναι δικά σας κ.δήμαρχε! Ανήκουν στον λαό. Τα προώθησε η παράταξη Χατζηδιάκου “

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.