Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Στον καρδιολόγο…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ένας καταπληκτικός διάλογος στο σενάριο της ταινίας «Εξομολογήσεις» που προέβαλε η ΕΡΤ2 δυστυχώς μετά τις 23.30 έως περασμένες μία, αξίζει την προσοχή μας και τον μεταφέρω για όσους δεν είδαν το καταπληκτικής υπόθεσης φιλμ (που αφορούσε στα κρυφά κόλπα των οικονομολόγων του ΔΝΤ σε βάρος φτωχών χωρών).

Ένας γιατρός ρωτάει τον ασθενή με πρόβλημα καρδιάς αν θα ήθελε να του μεταμοσχεύσει καρδιά ενός πεντάχρονου. «Όχι είναι πολύ μικρός» απαντά ο έχων το πρόβλημα. «Τότε ενός σαραντάχρονου» επανέρχεται ο χειρουργός, για να εισπράξει πάλι αντίρρηση. «Μήπως προτιμάς μόσχευμα από έναν 70χρονο τραπεζίτη;» ρωτά απογοητευμένος ο γιατρός. Οπότε ο ασθενής συμφωνεί: «Ναι, την προτιμώ, γιατί πιστεύω πως δεν έχει δουλέψει ποτέ»!

Να αλλάξω κλίμα και να θυμίσω ότι σύντομα -για τέλη του μήνα υπολογίζεται αρμοδίως- τα ΑΤΜ των τραπεζών θα χρεώνουν (προφανώς ελάχιστο ποσό, αλλά ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ) σε κάθε συναλλαγή του πελάτη. Λογικό; Φοβάμαι πως ναι. Διότι, όταν οι τράπεζες συμφωνούν να κουρέψουν τα χρέη μιας ετοιμόρροπης επιχείρησης κατά 80% προκειμένου να εισπράξουν το υπόλοιπο 20%, λογικό είναι να προσπαθήσουν να ρεφάρουν από τις πενταροδεκάρες των πελατών τους. Δηλαδή όλων μας!

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 
The article expresses the views of the author
iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
I am sharing ‘Η αγάπη για τον εαυτό σου’ with you, της Δέσποινας Γρηγοριάδη
Κι έριχνε ένα κατακίτρινο ψιλόβροχο, του Δημήτρη Κατσούλα
Κάποιοι γιόρταζαν και στην Κατοχή…, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.