Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Στον δρόμο που χάραξε ο Αλ…, του Γιώργου Αρκουλή

Και ξαφνικά ιδού που εμφανίζουμε εικόνες Σικάγο του μεσοπολέμου! Πιστολίδι με νεκρό 21χρονο έξω από μπαρ στον Πειραιά –πλησίον της Τρούμπας, παρακαλώ-, πιστολίδι –χθες- με 50χρονο νεκρό έξω από λέσχη χαρτοπαιξίας στην καρδιά της Καλλιθέας. Πάλι καλά που με βάση το νομοθέτη, χρειάζεται άδεια για οπλοκατοχή – την χρήση δεν την συζητάμε, αφού κανείς δεν μπορεί να μαντέψει πως μπορεί να αντιδράσει «το θολωμένο μυαλό» του θιγμένου ή αποφασισμένου παλικαρά.

Αν προσθέσουμε την φρίκη με τον πατέρα – φονιά που σκότωσε την κόρη του και ακολούθως την έθαψε, επειδή δεν συμφωνούσε με την επιλογή στην σχέση της, μπορεί να υποστηριχτεί ότι η εποχή μας μόνο αγγελικά πλασμένη δεν μοιάζει. Και η Αστυνομία, θα αναρωτηθεί κάποιος; Τοι κάνει η Αστυνομία; Τι να πρωτοκάνει η έρημη; Τους κάλυκες να μαζέψει από τα πεζοδρόμια; Τις ανακρίσεις να επιμεληθεί; Τις όποιες μαρτυρίες αυτοπτών να αξιολογήσει; Ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Εδώ φύλακες σε κλειστό χώρο (την φυλακή Κορυδαλλού έχω κατά νου) απέτυχαν να μυριστούν τους δύο δραπέτες.

Αν ζούσε ο σπουδαίος Αρθουρ Κόναλ Ντόϋλ, θα είχε αναλάβει ήδη δράση (αν και ο δικός μας Πέτρος Μάρκαρης έχει όλα τα φόντα να αξιολογήσει την σκληρή εποχή που ζούμε και ν’ αποδείξει ότι ο δικός του Χαρίτος, μπορεί να συγκριθεί με τον διάσημο Σέρλοκ).

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Σέντραλ Παρκ και Πάρνηθος γωνία, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
«Τις ψέγει τον Ηρακλέα;», ποιος κατηγορεί τον Στρατηγό;, του Ταξιάρχου ε.α. Βασίλη Οικονομόπουλου
Άι Βασίλης: ο πιο καλός συνδρομητής στη ζωή μας, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.