Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Στον δρόμο που χάραξε ο Αλ…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Και ξαφνικά ιδού που εμφανίζουμε εικόνες Σικάγο του μεσοπολέμου! Πιστολίδι με νεκρό 21χρονο έξω από μπαρ στον Πειραιά –πλησίον της Τρούμπας, παρακαλώ-, πιστολίδι –χθες- με 50χρονο νεκρό έξω από λέσχη χαρτοπαιξίας στην καρδιά της Καλλιθέας. Πάλι καλά που με βάση το νομοθέτη, χρειάζεται άδεια για οπλοκατοχή – την χρήση δεν την συζητάμε, αφού κανείς δεν μπορεί να μαντέψει πως μπορεί να αντιδράσει «το θολωμένο μυαλό» του θιγμένου ή αποφασισμένου παλικαρά.

Αν προσθέσουμε την φρίκη με τον πατέρα – φονιά που σκότωσε την κόρη του και ακολούθως την έθαψε, επειδή δεν συμφωνούσε με την επιλογή στην σχέση της, μπορεί να υποστηριχτεί ότι η εποχή μας μόνο αγγελικά πλασμένη δεν μοιάζει. Και η Αστυνομία, θα αναρωτηθεί κάποιος; Τοι κάνει η Αστυνομία; Τι να πρωτοκάνει η έρημη; Τους κάλυκες να μαζέψει από τα πεζοδρόμια; Τις ανακρίσεις να επιμεληθεί; Τις όποιες μαρτυρίες αυτοπτών να αξιολογήσει; Ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Εδώ φύλακες σε κλειστό χώρο (την φυλακή Κορυδαλλού έχω κατά νου) απέτυχαν να μυριστούν τους δύο δραπέτες.

Αν ζούσε ο σπουδαίος Αρθουρ Κόναλ Ντόϋλ, θα είχε αναλάβει ήδη δράση (αν και ο δικός μας Πέτρος Μάρκαρης έχει όλα τα φόντα να αξιολογήσει την σκληρή εποχή που ζούμε και ν’ αποδείξει ότι ο δικός του Χαρίτος, μπορεί να συγκριθεί με τον διάσημο Σέρλοκ).

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αγιασμός Θεοφανείων, το ανερμήνευτο φαινόμενο, της Τζίνας Δαβιλά
Η βαθειά μοναξιά της αληθινής ανατρεπτικότητας, του Αννίκερι*
Το σχόλιο της Σοφίας Παυλίδη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό τον Γιώργο Χατζημάρκο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.