Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Στη μαγεία της διακριτικής πολυτέλειας των Tiffany’s, της Ωραιοζήλης – Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Ωραιοζήλη – Τζίνα Δαβιλά

 

Στη μαγεία των Tiffany’s

1961 Tiffany makes its cinematic debut in the iconic Breakfast at Tiffany’s, which stars Audrey Hepburn®. An instant Hollywood classic, it is the first movie ever filmed at Tiffany’s flagship store

 

The Legacy of Charles Lewis Tiffany

Αυτό το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό. Είναι νοσταλγικό. Για τις ανέμελες στιγμές μας που περιμέναμε με γλυκιά προσμονή τις χαρούμενες ημέρες των γιορτών.

Που βλέπαμε τις στολισμένες βιτρίνες και το πλήθος να μπαινοβγαίνει στα καταστήματα για να αγοράσει τα δώρα που θα έδινε .

Νοσταλγία για την “αγορά του κόσμου”, την επαφή του κόσμου,  που περνούσε ο ένας δίπλα από τον άλλο χωρίς να τραβιέται ή να εφαρμόζει ακόμη πιο ασφυκτικά τη μάσκα στο πρόσωπό του.

Είναι οι βόλτες μας στην Νέα Υόρκη έξω από τα Tiffany’s που αφήναμε κατά μέρος τα αυτοκίνητα και τους περιπάτους και ξεχυνόμασταν στην πολυτέλεια που άντεχε το πορτοφόλι μας.

Είναι η ανάγκη μας να επιστρέψουμε σ’έναν κόσμο ασφαλή από την πανδημία, την βλακεία, την απληστία.

Είναι οι νοσταλγικές μας στιγμές για τους προηγούμενους χειμώνες, για τα προηγούμενα χρόνια. 

Επιστρέφω στα Tiffany’s. Στο υπέροχο κόσμο του Charles Lewis Tiffany που το 1837 δημιούργησε έναν υπέροχο, πολυτελή μαγικό, παραμυθένιο κόσμο βασισμένο πάνω στην απόχρωση που αντιστοιχούσε η παλέτα χρωμάτων το έτος ιδρύσεώς του: pantone 1837 και να ένα υπέροχο γαλαζοπράσινο, φωτεινό χρώμα, στην απόχρωση της μέντας. Σαν να συμβολίζει το αιώνιο, το γαλήνιο, το απόλυτα πανάκριβο. Το αρχέτυπο της διακριτικής πολυτέλειας.

Και μόλις χαθούμε στη μαγεία των Tiffany’s , να σου οι εικόνες της απόλυτης φτώχειας που οι άνθρωποι ζουν σαν αγέλες, ξεχασμένοι, εκμηδενισμένοι.

Η αντιφατικότητα του κόσμου.  Η διακριτική πολυτέλεια και η αδιάκριτη εκμηδένιση του ανθρώπινου πλάσματος σε ένα πλανήτη.

Και η δική μου αντιφατικότητα που την ίδια στιγμή η ανάγκη για το όνειρο και την πολυτέλεια συγκρούεται με την αληθινή εικόνα ενός τρελού πλανήτη.

Κι όμως τα Χριστούγεννα είναι ακόμη μπροστά. Αναζητείται η χρυσόσκονη της Audrey Hepburn από την ταινία του 1961. Και θα αναζητείται πάντα και για όσο το κάθε καλό θα εμποδίζεται ή θα φυλακίζεται από το κάθε παρανοϊκό.

25.10. 2020

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αιωρούμενος…, του Δημήτρη Κατσούλα
Παράξενη ευτυχία, του Γιώργου Χατζηδιάκου
Με ρωτάει γιατί την αγαπώ, της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.