Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Στη Θεσσαλονίκη, με μια φωνή για το ΚΕΘΕΑ, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Παρέμβαση του Κ. Αρβανίτη με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις δομές του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη:

 Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη, ως μέλος αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης.

Μαζί με τους βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, Δώρα Αυγέρη και Χρήστο Γιαννούλη, τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και εκπροσώπους της Νομαρχιακής και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, επισκεφθήκαμε τις δομές του ΚΕΘΕΑ της περιοχής για να ενημερωθούμε από τους υπεύθυνους και να δηλώσουμε τη στήριξή μας στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι θεραπευόμενοι και οι οικογένειές τους ενάντια στον παρεμβατισμό της κυβέρνησης.

Το πρωί, επισκεφθήκαμε τη δομή «Προμηθέας» στο κέντρο κράτησης Διαβατών, όπου συζητήσαμε με τους συντονιστές της δομής αλλά και με κρατούμενους που μετέχουν στο πρόγραμμα. Ο καθένας με τη δική του ιστορία, ο καθένας με τον δικό του αγώνα.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη» στη Σίνδο. Συζητώντας με τους υπεύθυνους, δηλώσαμε απερίφραστα τη στήριξή μας στο ΚΕΘΕΑ, έναν φορέα – πρότυπο χρηστής διαχείρισης, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας εδώ και 37 χρόνια.

Η εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον φορέα και η πραξικοπηματική απόπειρα υποβάθμισης του ΚΕΘΕΑ από τη ΝΔ έχει σηκώσει -δικαίως- κύμα αντιδράσεων και δεν θα μπορούσαμε, από πλευράς μας, να μείνουμε άπραγοι μπροστά στην καταστροφική αυτή πολιτική.

Το ΚΕΘΕΑ είναι ένας φορέας ουσιαστικής, καθαρής απεξάρτησης. Αυτοδιοικούμενο, συμμετοχικό, δωρεάν. Με την ΠΝΠ για το αυτοδιοίκητο θα μετατραπεί σε δεξαμενή διορισμού «γαλάζιων παιδιών» και θα τεθεί υπό τον έλεγχο ενός αδηφάγου «επιτελικού» – ο θεός να το κάνει- κράτους. Με συνέπειες για τους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους, που ουδόλως απασχολούν την αδίστακτη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στήριξης στο ΚΕΘΕΑ, στην οποία είχα την τιμή να συμμετέχω, ως πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, μαζί με τον Φαίδωνα Καλοτεράκη, (ειδικό βοηθό Διευθυντή ΚΕΘΕΑ, Πρόεδρο Συλλόγου Οικογενειών ΚΕΘΕΑ “Ιθάκη” και Μέλος προγράμματος ΚΕΘΕΑ) και την Κική Ευστρατουδάκη, (Πρόεδρο Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ “Ιθάκη”). Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ομιλητές και παρευρισκόμενοι, «ενώσαμε τη φωνή μας για το ΚΕΘΕΑ», σε μια εκδήλωση με παλμό και μαζικότητα.

Για να μη σβήσει, λοιπόν, ο Φάρος, που οδήγησε τόσες οικογένειες μέσα από τις φουρτούνες, λέμε «Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ».

Υ.Γ.: Κανένας κομματικός μηχανισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το ΚΕΘΕΑ. Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κοιμάται πραγματικά ήσυχος τα βράδια, του προτείνουμε να πάρει πίσω αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα.

Θεσσαλονίκη– 26 Οκτωβρίου 2019

SHARE
RELATED POSTS
Πάτα το κουμπί, του Ηλία Καραβόλια
Θυμός και λογική, του Νίκου Σταθόπουλου
Ηλίας Καραβόλιας
Το καταραμένο απόθεμα, τoυ Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.