Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Στης φτώχειας τον Μεσαίωνα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος

Συγκλόνισε η είδηση με τον υπάλληλο της εταιρίας ρεύματος, ο οποίος είχε εντολή από την υπηρεσία του να διακόψει την παροχή σε νοικοκυριό που είχε αφήσει απλήρωτο λογαριασμό. Η προσπάθεια του γονέα να πείσει τον υπάλληλο να καθυστερήσει την δουλειά του για  μία ώρα (!) επειδή ο μικρός του μαθήτευε μέσω τηλεδιάσκεψης και χρειαζόταν το Διαδίκτυο (άρα και το ρεύμα), ξεπερνά κάθε σενάριο δραματικής ιστορίας, με τα επιχειρήματα του πατέρα να συγκινούν όχι μόνο τον υπάλληλο, αλλά και γείτονες οι οποίοι συγκέντρωσαν το ποσό για να μη κοπεί η παροχή. Ας ελπίσουμε ότι ο υπάλληλος με το ανθρώπινο πρόσωπο δεν θα αντιμετωπίσει τώρα προβλήματα από την εταιρία του…

Από την άλλη, η κινητοποίηση του κράτους ήταν… ακαριαία. Η υπουργός Κεραμέως, έσπευσε να δηλώσει με καμάρι ότι «Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μετέχουν στη μάθηση όλα τα παιδιά μας», αλλά τι να το κάνεις; Λίγη ώρα ενωρίτερα, κυβερνητικό κονκλάβιο επενέβη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια των πονηρών, θέτοντας πλαφόν στην τιμή του εμβολίου για τον covid19 υποχρεωτικά στα  40 ευρώ.

Πολύ ωραία. Μόνο που για την ταμπακέρα δεν ακούστηκε κάποιος υπεύθυνος (δηλαδή κυβερνητικός) να λέει κάτι. Να παραδέχεται, δηλαδή, πως η παρέμβαση προέκυψε ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. Καθυστέρηση που σε κάποιους επέτρεψε να θησαυρίσουν σε βάρος ταλαιπωρημένων ανθρώπων, χρεώνοντας το εμβόλιο ακόμη και στα 160 ευρώ. Και μάλιστα μετρητοίς!

Η περίπτωση με τις τιμές που αλώνιζαν ως τώρα, θυμίζει το κλασικό: «Όταν οι πολλοί υποφέρουν, κάποιοι ολίγοι θησαυρίζουν». Τα παραδείγματα στην Ιστορία της ανθρωπότητας εκατομμύρια!

ΥΓ: Το περιστατικό με τον υπάλληλο και το ρεύμα, θύμισε ρεαλιστικό αφήγημα του Χαριτόπουλου, όπως είχε προκύψει πριν μισό και πλέον αιώνα στα Μανιάτικα του Πειραιά. Τότε, ο υπάλληλος «με τσάντα», εισέβαλε σε φτωχόσπιτο όπου διέθετε το μοναδικό ραδιόφωνο της γειτονιάς, κρατώντας … έγγραφη διοικητική απόφαση στα χέρια του, προκειμένου  να σφραγίσει την συσκευή, λόγω απλήρωτου τέλους ραδιοφωνίας! Μόνο που τότε δεν πέσανε παρακάλια, αλλά σφαλιάρες και πέτρες από πιτσιρικάδες που πήραν τον άτυχο υπάλληλο στο κυνήγι.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Όταν ανοίξουν οι πόρτες…, του Σπύρου Ντασιώτη
Sinful Skulls (Αμαρτωλά κρανία), του Μανώλη Δημελλά
Το πιο πολύτιμο που μπορώ να δώσω, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.