Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Στηρίζω τη Ρένα Δούρου, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

 Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα Ρένα Δούρου.

Γιατί τα Media ανακάλυψαν επιτέλους τον έναν άνθρωπο «που φταίει για όλα» – ίσως ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα (είναι γυναίκα, άλλωστε) και τον σφυροκοπάνε ανελέητα.

Γιατί οι άνθρωποι που τη συναντάνε στο δρόμο – το δρόμο που κυκλοφορεί χωρίς μια λεγεώνα πραιτοριανών γύρω της – δε θέλουν «να τη λιντσάρουν» (το διαβάσαμε κι αυτό). Θέλουν να την αγκαλιάσουν και να της πουν τον πόνο τους.

Γιατί, για την τραγωδία στο Μάτι φταίμε όλοι. Όλοι όσοι ανεχτήκαμε αυτό το μηχανισμό διαφθοράς που παρήγαγε μόνο λάθη. Αλλά ρίξαμε το φταίξιμο στη Δούρου που ξεκίνησε να τον ξηλώνει. Ίσως μάλιστα, ειδικά γι’ αυτό!

Γιατί ανήκει στους ανθρώπους που ήρθαν στην Πολιτική ήδη επιτυχημένοι. Έμπλεη εμπειριών και φορτωμένη με προτάσεις για δουλειά.

Γιατί δεν είπε ποτέ ότι «τα ξέρει όλα». Είπε, αντίθετα ότι θέλει να γνωρίσει και να συνεργαστεί «μ’ εκείνους που ξέρουν». Μέγα σφάλμα για έναν πολιτευτή…

Γιατί καταλαβαίνει την έννοια του Δημόσιου Αγαθού. Έτσι, με κεφαλαία. Όχι με το Κεφάλαιο.

Γιατί έχει σπουδάσει σε τέσσερις χώρες και μιλάει τέσσερις γλώσσες. Είναι πολίτης. Του κόσμου. Και οι πολίτες του κόσμου, μονάχα δύο πράγματα δε βλέπουν καλά: τα σύνορα και τις παρωπίδες.

Και τέλος, (κι αν σας αρέσει):

γιατί τα έβαλε με τον Κασιδιάρη. Όχι στο ασφαλές περιβάλλον ενός πολιτισμένου debate. Πρόσωπο με πρόσωπο. Και ταπείνωσε το αντράκι της φακής. Όχι «σαν άντρας». Σα γυναίκα. Από αυτές που σεβόμαστε και θαυμάζουμε.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μια τρελή τρελή… παραβίαση!, του Σταύρου Θεοδωράκη
Παιχνίδια Εξουσίας ή σημείο μηδέν;, του Δρ Βασίλη Μαστρογιάννη
Παύλος Γερουλάνος: Δευτέρα 13 Μαΐου δίνουμε ραντεβού στον Πανελλήνιο – Η ώρα του προγράμματος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.