Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Στην πλάτη των φουκαράδων (ΑΝΤΙ-Λόγος), του Βασίλη Κουτσίλα

Spread the love

Ο Βασίλης Κουτσίλας είναι Δημοσιογράφος και Υπεύθυνος του Εθνικού Κήρυκα Γραφείου Αθήνας

Τα παιδιά στα ελληνικά σχολεία για να γράψουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να περάσουν σε καμιά σχολή μαθαίνουν στην έκθεση για την «απάνθρωπη υλιστική εποχή» που βάζει τον άνθρωπο σε δεύτερη μοίρα.

Μαθαίνουν για τον καταναλωτισμό «που έχει εξοβελίσει από την καθημερινότητα» έννοιες όπως η «αλληλεγγύη», η «ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο» κτλ. Αποδεικνύεται, όμως, ότι αυτά που κάθονται και διαβάζουν τα παιδιά στα βιβλία δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Κανένας υλισμός, καμιά αδιαφορία για τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο. Κατά δεκάδες συρρέουν οι ανθρωπιστές εδώ και χρόνια σε Λέσβο, Χίο, Σάμο με μόνο γνώμονα να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Συνέστησαν, μάλιστα, και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να μπορούν να κάνουν καλύτερα τις ανθρωπιστικές δουλειές τους. Δεν πιστεύω να σας περνάει από το μυαλό ότι όλοι αυτοί «μυρίστηκαν ψητό» στα νησιά και πήγαν. Προς Θεού. Αυτό έλειπε. Ούτε να ακούσουν δεν θέλουν οι άνθρωποι αυτοί για ευρώ. Έχουν παρατήσει τα πάντα, έχουν αφήσει τις δουλειές και τις οικογένειές τους και τρέχουν στην υπηρεσία των προσφύγων. Αν πρέπει να διαχειρίζονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ (την ίδια ώρα που το χρήμα, όπως είπαμε, δεν θέλουν να το βλέπουν), αυτό είναι μια από τις θυσίες που κάνουν. Διότι ο ανθρωπισμός απαιτεί θυσίες – τι σόι ανθρωπισμός θα ήταν μετά;

Τώρα, πώς της ήρθε της κυβέρνησης ότι όλοι αυτοί κονομάνε στην πλάτη των προσφύγων και της δυστυχίας τους, και θέλει να δει ποιοι ακριβώς είναι και τι κάνουν, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Είπαμε στην κυβέρνηση να έχουν φαντασία αλλά όχι και έτσι.

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. Δημοσιεύεται και στον έντυπο “Ε.Κ.”

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Έκκληση για αιμοδοσία από το ΠΟΤΑΜΙ
Κλαυσίγελως για παλληκαράδες και φουκαράδες, του Γιάννη Πανούση
Η αλήθεια μου και η αλήθεια τού άλλου, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.