Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Στην αρένα Α’ Πειραιά…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή των εκλογών, είναι λογική (αλλά και πολύ φανερή…) η αβάντα των Μέσων  στα Κόμματα που υποστηρίζουν (με την μερίδα του λέοντος αυτά που αλληθωρίζουν βλέποντας μόνο προς τα δεξιά). Ωστόσο, αυτή η αβάντα, στον τομέα των επιλογών προσώπων που κατεβαίνουν στην αρένα της κάλπης, διαθέτει κάπως πονηρά (έως μη κατανοητά) κίνητρα. Για παράδειγμα, προ ημερών, διάβασα ρεπορτάζ «γαλάζιας εφημερίδας» που ανέφερε ότι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ανανεώθηκαν κατά εβδομήντα και κάτι τοις εκατό. Και μάλιστα με πρόσωπα που πολιτεύονται για πρώτη φορά. Στο εν λόγω καταγράφηκαν, (εδώ η αβάντα) μερικά ονοματεπώνυμα από τις μεγάλες –κυρίως- περιφέρειες της χώρας, όμως ο Πειραιάς απουσίαζε. Κι ας διαθέτει αρκετά νέα πρόσωπα, κυρίως στην Α’ Περιφέρεια.

Πάμε παρακάτω. Το ότι η μάχη είναι άνιση, επιβεβαιώθηκε –πάλι σε  Πειραιά, καθότι είναι η περιφέρειά μου και την πονάω- με την σαββατιάτικη έκδοση της «ναυαρχίδας» του Κυριάκου. Στην δεξιά σελίδα, του σαλονιού παρακαλώ, φιγουράρησε άρθρο (έμοιαζε με έκθεση ιδεών, γαρνιρισμένο με ολίγη κινδυνολογία και κάποια «θα» του συρμού) της κυρίας Νόνης Δούνια. Προφανώς επιλέχτηκε με…κλήρωση, διότι τόσο ο Νίκος Βλαχάκος (ο αποτυχών δήμαρχος της Δεξιάς, που αμέσως μετά την ήττα του έπλεξε το εγκώμιο (!) του νικητή δημάρχου Μώραλη) όσο και η νεαρή Μαρία Καλαγιά, ένα μορφωμένο κορίτσι, κόρη του σπουδαίου νευροχειρουργού Ηλία Καλαγιά και της έμπειρης στα δημοτικά πράγματα Πασχαλίνας Καραμαλάκου, προφανώς δεν θα έχουν την ίδια τύχη παρουσίας στα ΜΜΕ.

Θα μου πείτε: γιατί όχι η κυρία Νόνη Δούνια για τον Πειραιά; Και τέκνο της πόλης είναι, και καλή μητέρα δύο παιδιών, και πρώην μοντέλο! Σύμφωνοι. Αν όμως στην πολιτική προωθούνται (μόνο) τα πρώην μοντέλα και οι ωραίες γυναίκες (ή άνδρες, για βάλω στο κάδρο και τον κύριο Αλέξη Γεωργούλη), τότε ως χώρα παρακμάζουμε πολιτικά.   Για σκεφθείτε το…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Στην Πάτμο για την τελετή του Ιερού Νιπτήρος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός
Άννα Ζωάννου: “Δώσαμε και φέτος χαμόγελο σε περισσότερους από τους εγγεγραμμένους πολίτες στην Πρόνοια. Αυτό μας δίνει χαρά”
«Συρία – Δέκα χρόνια Δάκρυα». – “Syria – Ten years of Tears”., by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.