Πόρτα στην Πολιτική

Στην από εδώ πλευρά του φράχτη (ΑΝΤΙ-Λόγος), του Βασίλη Κουτσίλα

Spread the love

Ο Βασίλης Κουτσίλας είναι Δημοσιογράφος και Υπεύθυνος του Εθνικού Κήρυκα Γραφείου Αθήνας

Ας μην την πούμε «ασύμμετρη απειλή», αυτό που γίνεται στον Εβρο, ας την πούμε «συμμετρική», αν ενοχλεί κάποιους συντρόφους. Ας μην την πούμε «εισβολή», ας την πούμε κάπως αλλιώς – πάλι επειδή βλέπω ότι κάποιοι σύντροφοι ενοχλούνται (γενικά οι σύντροφοι ενοχλούνται με κάποιους όρους, π.χ. λαθρομετανάστες). Όπως και να την ονομάσουμε την κατάσταση, όμως, η ουσία είναι ότι στα σύνορά μας υπάρχει κάποιο σοβαρό ζήτημα. Και το πρόβλημα είναι πως όταν δεν θες να παραδεχθείς ότι υπάρχει ένα πρόβλημα τότε δεν πρόκειται ποτέ να το λύσεις.

Αλλά εδώ είναι το ζήτημα: οι σύντροφοι δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα (το όποιο πρόβλημα). Θέλουν να υπάρχει, να διαιωνίζεται. Να υπάρχει αναμπουμπούλα, αντάρα. Εκεί, σαν άλλοι λύκοι της γνωστής λαϊκής ρήσης, χαίρονται – και βέβαια μαζεύουν ψήφους. Το ότι ταυτίζονται με τον Ερντογάν ουδόλως τους νοιάζει (εδώ ταυτίζονται με άλλους χειρότερους π.χ. Μαδούρους, Κάστρο κτλ., αυτό θα τους πείραζε;) Κάνουν πως δεν βλέπουν τα παιχνίδια του Σουλτάνου. Κόπτονται μόνο για τους «φουκαράδες» τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (ούτε λέξη βέβαια για το ότι οι περισσότεροι δεν είναι πρόσφυγες και ότι αρκετοί από αυτούς δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο). Ωστόσο, μη σας παρασύρουν τα ωραία και στρογγυλά λόγια τους. Να είστε σίγουροι ότι ούτε γι’ αυτούς δεν δίνουν δεκάρα (ούτε καν από εκείνες τις τρύπιες της δραχμής την οποία πριν από μερικά χρόνια ήθελαν να ξαναφέρουν). Το αν νοιάζονται φαίνεται και μόνο από το χάλι της Μόριας που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει. Το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Αν ο Μητσοτάκης αύριο τρελαινόταν και έλεγε «ανοίγω τα σύνορα να μπει μέσα όποιος θέλει», θα έλεγαν ακριβώς το αντίθετο (θα θυμάστε που ενώ οι σύντροφοι είναι παραδοσιακά υπέρ των δημοψηφισμάτων όταν ο Παπανδρέου εξήγγειλε το 2011 ότι θα έκανε ένα για το ευρώ, εκείνοι ήταν οι πρώτοι που έπεσαν να τον φάνε).

Κοντολογίς, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Εβρο, και όχι μόνο, εδώ και μερικές ημέρες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και το κακό είναι ότι εκτός από αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του φράχτη (δεν εννοώ τους μετανάστες αλλά αυτούς που τους έστειλαν εκεί) έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εκείνους που βρίσκονται στην από εδώ πλευρά. Ώρες-ώρες δε, δεν ξέρω ποιοι είναι πιο επικίνδυνοι.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. Δημοσιεύεται και στον έντυπο “Ε.Κ.” των Η.Π.Α.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η «Έκθεση»!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Ο Γιώργος …πήρε το όπλο του!, του Γιάννη Σιδέρη
03-21145017388701s.jpg
Στ. Κοντονής: Ανθρωποκτονίες και βιασμοί εξετάζεται να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του ν. Παρασκευόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.