Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Σταύρος Θεοδωράκης από την Αρκαδία: «Να σταλούν στο Ευρωκοινοβούλιο σοβαροί άνθρωποι»

Spread the love

Να συναντήσει από κοντά όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να απαντήσει στα ερωτήματά τους, είναι ο στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη, όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Αρκαδίας και γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει από σήμερα περιοδεία σε όλη τη χώρα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε την ανάγκη «να σταλούν στο Ευρωκοινοβούλιο σοβαροί άνθρωποι, που γνωρίζουν τα προβλήματα και θα δώσουν λύσεις για τη χώρα και όχι απλώς τηλεοπτικοί αστέρες και άλλα άτομα που μπορεί να φημίζονται για πολλά, αλλά όχι για την πολιτική και ευρωπαϊκή τους αντίληψη».

«Το Ποτάμι είναι αστείρευτο και έχει ένα δυνατό ευρωψηφοδέλτιο με νέους και καταξιωμένους ανθρώπους», είπε ο κ. Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι το Ποτάμι έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του 15 πολίτες από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης -νέους που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, αλλά και επιστήμονες που σταδιοδρομούν στην ΕΕ. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκοπεί από τους ανθρώπους που έφυγαν γιατί εκεί κρύβεται ένας μεγάλος πλούτος για τη χώρα μας» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πρόταση του Ποταμιού, είπε ότι αυτή ταυτίζεται εν πολλοίς με το μανιφέστο της «Ευρωπαϊκής Αναγέννησης» του προέδρου Μακρόν και ανέφερε δύο ενδεικτικά παραδείγματα: Την ανάγκη ευρωπαϊκής αστυνομίας συνόρων και τη φορολόγηση πολυεθνικών κολοσσών, που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε.

Ερωτηθείς γιατί επιλέγει να ταξιδεύει με το βαν του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι αυτό επιτάσσει η οικολογική ψυχή του Ποταμιού. «Χρησιμοποιούμε ένα βαν αντί να χρησιμοποιούμε τρία αυτοκίνητα και αυτό σημαίνει λιγότερα καύσιμα, λιγότεροι ρύποι», είπε και συμπλήρωσε: «Και είμαστε όλοι μια παρέα. Γιατί αυτή η περιοδεία γίνεται μαζί με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, τους οποίους πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος και να συζητήσει μαζί τους για τα ιδιαίτερα γνωστικά τους αντικείμενα».

Σημειώνετε ότι πρώτος σταθμός στην περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν η ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο και στη συνέχεια και μέχρι την Παρασκευή θα περιοδεύσει στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

SHARE
RELATED POSTS
Αλέξιος Καίσαρ και Βρούτοι εν αναμονή! – Alexios Caesar and Brutuses in waiting!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Παύλος Γερουλάνος: πέντε στόχοι για την Αναγέννηση της Αθήνας – Δίνουμε Πνοή σε κάθε γειτονιά
Δημοψήφισμα: Η ζωή μέσα από τις αντιφάσεις, του Γιώργη Χαγιά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.