Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Στέργος Παρδαλός: «Κάθε μέρα είναι πρωταπριλιά για τον κ. Χατζημάρκο και την παρέα του»-Βιολογικός καθαρισμός και λύματα

Spread the love

Ο Στέργος Παρδαλός είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” με επικεφαλής τον κο Μανώλη Γλυνό

Παρδαλός Στέργος

«Κάθε μέρα είναι πρωταπριλιά για τον  κ Χατζημάρκο και την παρέα του»

«Πού θα καταλήγουν τα επεξεργασμένα λύματα στην Παραλία Τσαμπίκας; Στεγνών; Αγάθης, στο Χαράκι ή στη ξηρά στον υδροφόρο του Αίθωνα;»

Ο κ Χατζημάρκος και η παρέα του συνεχίζει να υποτιμά τους κατοίκους του Αρχαγγέλου και του Αφάντου.

Αυτή τη φορά την Πρωταπριλιά, όχι τυχαία όπως φάνηκε, επέλεξε με ψέματα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το χρονίζον πρόβλημα της αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.

Χωρίς καμία συστολή εκδόθηκε ανακοίνωση που εμφάνιζε τον κ Χατζημάρκο ως τον «σωτήρα» χάριν της γραπτής παρέμβασης του οποίου ξεκίνησε να διευθετείται το θέμα, αν και αναρμόδιος όπως παραδέχεται….

Τυπικό δείγμα μικροπολιτικής και αυτοπροβολής Μαυρογιαλούρου που κομπάζει ότι τάχα  «κατόπιν ενεργειών του» ο λαός του οφείλει ευγνωμοσύνη.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι  η ειλικρινής αγωνία των Αρχαγγελιτών και των Αφαντενών ουδόλως φαίνεται να απασχόλησε ειλικρινά  τον κ Χατζημάρκο και την λοιπή παρέα, πέρα της πολιτικής εκμετάλλευσης.

Τα γεγονότα άλλωστε διαψεύδουν τον κ Χατζημάρκο.

Στην πραγματικότητα υπήρξε πρωτοβουλία της Κεντρικής Κυβέρνησης και ειδικότερα της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων για αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδιασμού και την έγκριση των Σχεδίων Λυμάτων και στις 13 Περιφέρειας της Χώρας.!!! (https://www.mou.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=489)

Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε όλες τις Περιφέρειας της Χώρας, με πρωτοβουλία της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων και όχι φυσικά επειδή το ζήτησε κάποιος Χατζημάρκος. Ειδικά στη Ρόδο στις 27.09.2018 πραγματοποιήθηκαν 3 διαδοχικές συναντήσεις των συντονιστών της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων κκ Ζαδέλη & Αρβανίτη με παράγοντες της ΔΕΥΑΡ, του Δήμου Ρόδου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και της Περιφέρειας. (Τηρήθηκε σχετικό πρακτικό)

Η ΔΕΥΑΡ και ο Δήμος, ως οι μόνοι αρμόδιοι όπως ομολογεί και στην ανακοίνωση του ο κ Χατζημάρκος, συνεχίζουν να στηρίζουν τον υφιστάμενο Εθνικό σχεδιασμό που προβλέπει την κατασκευή του Αγωγού Αρχάγγελος-Βόδι. Όλοι λοιπόν συμφώνησαν σε επίπεδο Δήμου Ρόδου,  εκτός από τον σύμβουλο του κ Χατζημάρκου και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ κ Στάγκα που μειοψήφησε στην σχετική απόφαση 714/09.11.2018 ψηφίζοντας  ένα γενναίο παρών…

Παρόλα αυτά διατηρώντας γραπτώς τις επιφυλάξεις της η ΔΕΥΑΡ και για να  δείξει την απαραίτητη ευελιξία συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την Μελέτη διερεύνησης τυχόν εναλλακτικής τοποθεσίας Βιολογικού για τον Οικισμό Αρχαγγέλου με την απόφαση 52/01.20.2019. Ο ορίζοντας εξέτασης της εναλλακτικής πρότασης τέθηκε το τέλος του 2019 , οπότε και αν δεν εξευρεθεί νέα θέση η ΔΕΥΑΡ και ο Δήμος θα επιμείνουν στο αρχικό σχεδιασμό.

Δηλαδή ο Δήμος και η ΔΕΥΑΡ εμμένουν στην εφαρμογή της τεχνικά εγκεκριμένης λύσης που προβλέπεται στον υφιστάμενο εθνικό σχεδιασμό με την κατασκευή του αγωγού Αρχάγγελος-Βόδι. Αντίθετα ο κ Χατζημάρκος προσπαθεί να επιβάλει την καραμέλα ενός αυτόνομου Βιολογικού καθαρισμού για την Αρχάγγελο, ενώ τα Αφάντου θα συνδεθούν με το Βιολογικό στο Βόδι.

Το ζητούμενο όμως σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι η ίδια παρέα υπό τον κ Χατζημάρκο δηλαδή κ.κ. Στάγκας, Σωτρίλης, Ζανετίδης,  Γιασιράνη, Φλεβάρης που στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2011, καταψήφισε την υλοποίηση του έργου Αρχάγγελος-Βόδι, σήμερα 8 χρόνια μετά συνεχίζει απορρίπτει μία έτοιμη λύση χωρίς να προτείνει την δική της. Το πιο κωμικό είναι ότι σημερινός υποψήφιος του κ Χατζημάρκου, κ Γιώργος Υψηλάντης στην συνεδρίαση του 2011 ως αναπληρωτής Δντης της ΔΕΥΑΡ συμφωνούσε με την λύση του Αγωγού Αρχάγγελος-Βόδι. !!!

Το πιο προκλητικό όμως είναι ότι ο κ Χατζημάρκος σε μία επιβεβαίωση έλλειψης δημοκρατικών ευαισθησιών και διαφάνειας στην άσκηση εξουσίας, αποκρύπτει συστηματικά την περιβόητη επιστολή του. Θεωρεί ότι οι Αρχαγγελίτες και οι αιρετοί εκπρόσωποι τους δεν δικαιούνται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της. Τον προκαλώ λοιπόν εκ μέρους της κοινωνίας της Αρχαγγέλου να τη δώσει στη δημοσιότητα,

Γιατί την κρύβετε κ Χατζημάρκο; Μήπως γιατί ο όποιος αυτόνομος βιολογικός θα πρέπει να διαθέτει τα επεξεργασμένα λύματα σε κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία σε ξηρά ή σε θάλασσα;

Σε ποια παραλία κ Χατζημάρκο θα καταλήγουν οι αγωγοί του βιολογικού που προτείνετε στην Παραλία Τσαμπίκας; Στεγνών; Αγάθης, στο Χαράκι ή στη ξηρά στον υδροφόρο του Αίθωνα;

Σταματήστε να κρύβεστε κ Χατζημάρκο. Οι Αρχαγγελίτες δεν είναι κομπάρσοι σε ένα μέλλον που σχεδιάζετε εσείς και η παρέα σας γι αυτούς χωρίς αυτούς. Όσο για τα υποτιθέμενα ψέματα που μου αποδίδετε ξαναδείτε την τηλεοπτική εκπομπή γιατί είπα μόνο αλήθειες αντίθετα με εσάς και το παρεάκι σας που κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Οι φίλοι μου, του Γιάννη Πανούση
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 40ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Ο ωραιότερος Επιτάφιος στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, της Ηλιοστάλαχτης Βαβούλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.