Πόρτα στην Πολιτική

Στέλιος Κούλογλου: για την 1η εβδομάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Spread the love

Κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Mητσοτάκη την πρώτη εβδομάδα, άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «για την Ελλάδα» του Σπύρου Χαριτάτου.

Ο Σ. Κούλογλου είπε ότι δύο ζητήματα έχουν κάνει «κακή εντύπωση» στις Βρυξέλλες και στην ΕΕ, γενικότερα. Το γεγονός ότι μόνο πέντε υπουργοί-υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης είναι γυναίκες, καθώς και η υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής από το Υπουργείο Μετανάστευσης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Οι περισσότερες χώρες στην ΕΕ, με εξαίρεση την Ουγγαρία του Όρμπαν, αντιμετωπίζουν το θέμα της μετανάστευσης ως ένα ανθρωπιστικό ζήτημα και όχι ως ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί με την αστυνόμευση. Γι’ αυτό ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Β. Όρμπαν και οι άλλοι είναι εντελώς απομονωμένοι και εξετάζονται μέτρα εναντίον τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το μεταναστευτικό έγινε αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας», διερωτήθηκε ο Σ. Κούλογλου και πρόσθεσε: «Το ίδιο ισχύει και τις φυλακές. Ο σκοπός του σωφρονιστικού συστήματος πρέπει να είναι η αποκατάσταση των ανθρώπων μέσα στην κοινωνία και αυτό δεν μπορεί να το κάνει η αστυνομία».

Εξάλλου, ο Σ. Κούλογλου άσκησε κριτική για το γεγονός ότι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δ. Οικονόμου ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος της εταιρείας που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου στο Ελληνικό. «Αυτό το σύστημα της λεγόμενης “περιστρεφόμενης πόρτας”, όταν από τον ιδιωτικό τομέα πας στο δημόσιο υπερασπιζόμενος την εταιρεία με την οποία συνεργαζόσουν, είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι εξίσου απαράδεκτο είναι και το αντίθετο. Όταν δηλαδή από ένα δημόσιο αξίωμα κάποιος πηγαίνει σε μία ιδιωτική θέση, όπως π.χ. ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής, Μπαρόζο που πήγε στην Goldman Sachs.

SHARE
RELATED POSTS
Δήλωση του ΥΦΥΠΕΞ Αντώνη Διαματάρη επί τη εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λήμνου
Ο πείσμων χρόνος απτόητος κυλά όσο πυροβολούμε τα ρολόγια, του Πάνου Μπιτσαξή
Α ρε γλέντια στο Καστρί!, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.