Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Σου γράφω ένα γράμμα, του Δημήτρη Κατσούλα και της Deema

Spread the love

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD


Ετήσια συνδρομή: 180 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 180 ΕΥΡΩ


Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Κρινάκι μου μοσχομύριστο σε ξέρα φυτρωμένο, τώρα που μεγάλωσα και πηγαίνω στην Α’ Δημοτικού με τα ίδια μου τα χεράκια σου γράφω ένα γράμμα. Με όμορφα λογάκια σου το κεντώ πάνω σε μια κόλλα λευκή και με ένα μολυβάκι καλοξυσμένο όπου στο επάνω του μέρος έχει ένα λευκό μπαλάκι που πηγαινοέρχεται για οδηγό, στο δωμάτιο μου αποσύρομαι και μόνη μου το αρχινώ. Με έναν ταχυδρόμο θα σου το στείλω από τώρα για να προλάβει πριν από τις 14 Μαρτίου να φτάσει στα χεράκια σου. Το ξέρω Κρινάκι μου ότι από θάλασσες φουρτουνιασμένες θα περάσει και με κόντρα ανέμους δυνατούς θα ταξιδέψει.

Δεν ξέρω αν πρόλαβες να πας στο σχολείο για να μάθεις να γράφεις και να διαβάζεις. Δεν ξέρω εάν σου δάνεισαν τσάντα σχολική γεμάτη με βιβλία και κασετίνες πολύχρωμες Κρινάκι μου. Ελπίζω, πως ναι. Εάν όχι, τότε δώσε το γράμμα μου σε κάποιον άλλο φίλο μας να σου το διαβάσει κι εσύ να ακούς προσεκτικά τι σου γράφω.

Θέλω να προσέχεις τις βόμβες, Κρινάκι μου και να κρύβεσαι στα υπόγεια καταφύγια. Όταν τελειώνει ένας βομβαρδισμός να μη πετάγεσαι έξω γιατί είναι πολύ πιθανό κι άλλη βόμβα να σκάσει παραδίπλα σου. Να περιμένεις εκεί και να ακούς τις συμβουλές των υπεύθυνων των καταφυγίων. Πρόσεχε πολύ τα αυτιά σου Κρινάκι μου από τους κρότους τους τόσο βροντερούς που σκορπίζουν. Εάν υπάρχει κάποια πιθανότητα να φύγεις, να το κάνεις χωρίς να διστάσεις στιγμή. Να φύγεις Κρινάκι μου, να φύγεις.

Βλέπεις καλό μου, πώς οι δυνατοί του κόσμου με τα μεγάλα, βρωμερά, γαμψά και μυτερά τους νύχια πόσο αδίστακτοι και άπονοι είναι μπροστά στις ανθρώπινες ψυχούλες; Δεν θέλω όμως να λιγοψυχάς γιατί πού θα πάει, θα περάσει κι αυτό όταν όλα πια θα τα έχουν ισοπεδώσει, ούτε θέλω να συγκεντρώνεις την οργή σου για αυτούς τους απερίσκεπτους πληρωμένους φαντάρους διότι άλλοι, πολύ μεγαλύτεροι από αυτούς που κουνούν τα σχοινιά τούτου του κόσμου τους βάζουν Κρινάκι μου να σκοτώνουν τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνουν από οργή και άδικο αυτοί, είναι ποτισμένοι με μίσος για τον άνθρωπο γιατί έτσι τους έμαθαν να συμπεριφέρονται. Κάνε υπομονή κυνηγημένη μου αγάπη, γιατί εγώ που ξέφυγα από τις δαγκάνες τους κάθε ημέρα που περνά προσπαθώ να καλυτερεύω και τη δική σου τη ζωή. Αυτό να μη το ξεχνάς. Σου ζητώ να έχεις ελπίδα και να μη παραιτηθείς ποτέ από αυτή.

Πάντως, όταν μπορέσεις και εάν λειτουργεί ακόμη εκείνο το σινεμά στην παλιά μας γειτονιά να πας να δεις την ταινία «Ο Ταχυδρόμος» Κρινάκι μου, γιατί έτσι τον έχω φανταστεί και τον δικό σου ταχυδρόμο που θα έρθει με τη σφυρίχτρα του, με γέλια, το καπέλο του και τον ταχυδρομικό του σάκο κρεμασμένο στο ποδήλατο του να σου παραδώσει το γράμμα μου. Εντάξει, ακριβό μου;

Πες μου σε παρακαλώ, εξακολουθεί να είναι όμορφη η Συρία μας; Γράψε μου μόνο ένα γράμμα εάν μπορείς, και όταν ανταμώσουμε στα γενέθλια μου στις 14 Μαρτίου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσα όμορφα λογάκια έχουμε να ανταλλάξουμε και πόσα ωραία παιχνίδια σου έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην καταγάλανη και χωρίς καπνούς Ελλάδα μου!

Τελειώνοντας Κρινάκι μου, όταν έρθεις, θέλω να κουβεντιάσουμε και για το νόημα μίας φράσης που μου είπε η μαμά μου ένα μεσημέρι καθώς τρώγαμε σε μία ταβέρνα ενώ δίπλα μας κολυμπούσαν λευκές πάπιες κι εγώ τις τάιζα: «Σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε, η μόνη ελπίδα όλων μας είναι να συμμετέχουμε σε μία παγκόσμια ειρηνική επανάσταση για τους λαούς που μακελεύονται, τους πεινασμένους όπου γης ή άλλους που τους έχουν κατατάξει να ζουν σε άθλιες συνθήκες, αλλά αυτή η συμμετοχή μας θα πρέπει να συμβαδίζει και με ένα βαθύτερο νόημα όπου εκτός από τον ξεσηκωμό των ανθρώπων για ειρήνη παντού στον πλανήτη μας – αφού το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ παραμένει στην ουσία ανύπαρκτο προβαίνοντας αραιά και που μόνο σε διαπιστώσεις και τίποτα παραπέρα για την βελτίωση των ζωών των ανθρώπων στον κόσμο δεν είναι ικανό – αυτή λοιπόν η συμμετοχή μας στον ειρηνικό ξεσηκωμό να είναι και η τροφή για την ψυχή μας ταυτόχρονα, ούτως ώστε το όφελος να είναι διπλό».

Να μη ξεχνάς ποτέ Κρινάκι μου ότι οι αγώνες των λαών απέναντι στους πολεμόχαρους είναι η σημαντικότερη απάντηση για επιβίωσή τους τσακίζοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα πληκτρολόγια και τα σχέδια των σφαγέων του κόσμου.

Η πολυαγαπημένη σου φίλη Deema

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σήμερα τιμάται το μούσι…, του Γιώργου Αρκουλή
Μόνο δύο εκτός ‘ψυγείου’, του Γιώργου Αρκουλή
Μετά τη Μάχη, της Μαρλένας Σκουλά-Περιφεράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.