Πόρτα στην Πολιτική

Σιγά το ράπισμα!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Μερικά πράγματα, ενώ είναι μόνιμα για βαθειά λύπη, εντούτοις, επαναλαμβανόμενα σε κάνουν να γελάς. Βγήκε, για παράδειγμα η απόφαση της Κομισιόν σε βάρος της κυβέρνησης για τον  αποκλεισμό του ‘Ντοκουμέντο’ από την παροχή βοηθήματος στα ΜΜΕ για την καμπάνια κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα, κάποιοι της ενημέρωσης έσπευσαν να χαρακτηρίσουν αυτή την απόφαση «ράπισμα», με παραλήπτη  το μαγουλάκι του υφυπουργού Στέλιου Πέτσα.

Πέραν τούτου ουδέν. Με άλλα λόγια, με μια απόφαση το θέμα έληξε για την ΕΕ (υπό την…αιγίδα της  οποίας πιθανώς να εξασφαλίστηκε το διανεμόμενο μπαγιόκο). Οπότε, ο Βαξεβάνης (και οι λοιποί ριγμένοι ή αδικημένοι από το «μαγειρείο» εκδότες) ας αρκεστούν στο μπλα μπλα. Χρήμα δεν αναμένεται να τους δοθεί ούτε καν μια συγγνώμη.

Η περίπτωση μου θυμίζει τον εκάστοτε προπονητή ποδοσφαίρου, ο οποίος αντιμετωπίζει την σφαλιάρα της ομάδας του στον αγώνα, με την δήλωση : «Αναλαμβάνω την ευθύνη». Και συνεχίζει κανονικά το έργο του για το επόμενο ματς, αφού δεν του περισσεύει ίχνος φιλότιμου ώστε να παραιτηθεί. Κίνηση που θα είχε αντίκρυσμα στην ευθύνη…

Μιλάμε για την πλέον ανέξοδη συμπεριφορά η οποία θα έπρεπε να επιφέρει εκτός από την χλεύη των ναυτιλομένων και μια ωραιότατη απόλυση, ώστε να προκύπτει αντίκρυσμα.

‘Οσο για την δικαιολογία του κ. Πέτσα προς την Κομισιόν για αποκλεισμό χρηματοδότησης του «Ντοκ» λόγω «φέϊκ νιους» κλπ. νομίζω ότι στερείται και σοβαρότητας και δημοκρατικής συμπεριφοράς έναντι της ελεύθερης ενημέρωσης.

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
st_mesya-3-1024x683.jpg
3 χρόνια ΠΟΤΑΜΙ: “Προτεραιότητα η ανατροπή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”
Πανδημία: οι άνθρωποι πεθαίνουν, η επιστήμη ζεί;, του Γιάννη Πανούση
Υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα κι ένας εγκεφαλικός Γαλλικός έρωτας πάντα ανθηρός στην Ευρώπη, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.