Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Σε δουλειές να βρισκόμαστε!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Δεν μας έφταναν τα όσα τραβάμε ως «ελεύθεροι πολιορκημένοι» από τον covid-19 και τις απαγορεύσεις του κυρίου Χαρδαλιά, ιδού που προκύπτουν διάφορες πικάντικες γελοιότητες οι οποίες  –αναπάντεχα- δεν μας αφήνουν να πλήξουμε. Αναφέρομαι στο δρομολόγιο του φορτηγού με μουσικούς και Πρωτοψάλτη σε ταπεινούς δρόμους της Δραπετσώνας, του Περάματος και του Καματερού δυτικής Αττικής, προκειμένου να δώσουν θάρρος στους ταλαιπωρημένους κατοίκους της Αττικής. Το ότι η μουσική κουστωδία πέρασε ΚΑΙ από την Ηρώδου του Αττικού (όπου κατοικοεδρεύει η κυβέρνηση και εκεί παραδίπλα η κυρία πρόεδρος της Δημοκρατίας), οφείλεται προφανώς σε λάθος του οδηγού. Ο οποίος, όπως ακούστηκε, δεν διέθετε πλάνο διαδρομής διότι απλά δεν του είχε παραδοθεί αρμοδίως…

Από την άλλη, ο πληθωρικός (και  φίλος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν με απατά η μνήμη μου) δημιουργός Σταμάτης Κραουνάκης, φαίνεται ότι θύμωσε διότι η πρώην συνεργάτις του (δηλαδή το δημιούργημά του Άλκηστις Π.) έκανε καντάδα στον πρωθυπουργό χωρίς να του ζητήσει την άδεια, ενώ, σχεδόν ταυτόχρονα, ένας πολύ επιθετικός βουλευτής του κ. Τσίπρα, αποφασίζει να χαρακτηριστεί υβριστής όλης της αστείας αυτής ιστορίας, αλλά η πρωτοβουλία του ιδού τού γύρισε μπούμεραγκ (η λέξη με την έννοια που συνηθίζουν οι νεοέλληνες να της δίνουν, που θα έλεγε ο κ. Μπαμπινιώτης).

Αυτά,  «και μη χειρότερα».

ΥΓ: απαραίτητη εξήγηση για όσους ενδιαφέρονται για την σωστή λογική των λέξεων. Το μπούμεραγκ, είναι ένα όπλο που εξακοντίζεται για να κάνει ζημιά σε κάποιον. Σε περίπτωση που δεν βρει στόχο, επιστρέφει μεν σε αυτόν που το έχει πετάξει αλλά ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ, αλλά για να τον   ξ α ν α ο π λ ί σ ε ι.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Έρωτας ήταν η αιτία, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Το ξύλινο πάτωμα, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη
Μάσκες και προσωπεία γενικώς, του Νότη Μαυρουδή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.