Ανοιχτή πόρτα

Σεβασμός στα φανάρια, ακόμη κι’ αν είναι σβηστά, του Γιώργου Αρκουλή

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Κάπως πικάντικα είναι τα νέα πρόστιμα που ετοιμάζει «για το καλό μας» το αρμόδιο υπουργείο. Μόνο που πρέπει να διακρίνουμε πίσω από τις επερχόμενες ντιρεκτίβες και τις απαγορεύσεις, χοντρή προσπάθεια (νέας) κερδοσκοπίας του κράτους σε βάρος του φουκαρά ιθαγενούς πληθυσμού. Ενός πληθυσμού που γνωρίζει ότι οι ‘έχοντες’ πληρώνουν στη Μύκονο για μια ξαπλώστρα μετά  ομπρέλας και ένα χυμό, σχεδόν όσο ο βασικός μισθός εργαζομένου…

Έχουμε λοιπόν και μετράμε:

Στην περίπτωση που ο διαβάτης περάσει τον δρόμο πριν ανάψει πράσινο γι’ αυτόν, το πρόστιμο ανέρχεται σε διακόσια ευρώ, ακόμη κι’ αν ο δρόμος είναι ελεύθερος από αυτοκίνητα!

Το νέο μέτρο δεν διευκρινίζει πόσο θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι (Τροχαία, ΔΕΗ, Δήμοι κλπ.) σε περίπτωση που δεν λειτουργούν τα φανάρια ένεκα διακοπής ρεύματος, προβλημάτων στις λάμπες σηματοδότησης κλπ.

Πριν λίγες ημέρες, το ίδιο  (;) υπουργείο θέσπισε πρόστιμο τριακοσίων ευρώ σε όποιον/όποια μουντζώσει, είτε από αυτοκίνητο είτε βαδίζοντας στο πεζοδρόμιο.

Το μέτρο αυτό δεν διευκρινίζει αν ισχύει για απλή μούντζα με δύο – τρία δάχτυλα ή…χορταστική πεντάλφα!

Αναρωτιέται κάποιος τι άλλο θα σκεφτούν οι σοφοί που μας κυβερνούν, προκειμένου ν’ αφήσουν στις τσέπες μας μόνο τις φόδρες! Και όλα αυτά, όταν ο τιμάριθμος δεν λέει να μειωθεί ο μπαγάσας και οι ολιγάρχες του πετρελαίου δεν  μπορούν να πείσουν την κυβέρνηση (λέμε τώρα!) να μειώσει τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, αντί να δίνει εξευτελιστικά βοηθήματα σε όσους πληρώνουν τις θηριώδεις τιμές στα βενζινάδικα.

Κι’ ας γνωρίζουν άπαντες ότι η δραματική μείωση εσόδων καραδοκεί…


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Χριστούγεννα 2020, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη
Φίλοι-φίλοι καριοφίλι! – What are friends for?, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Ο Παναγιώτης Μεγαλούδης από τη Σύμη υποψήφιος με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού-video

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.