ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Σεβασμός. Με γαλάζια διαγράμμιση ο δήμος Ρόδου προστατεύει τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ – Την ευθύνη πια έχουν οι πολίτες

Με γαλάζια πλαίσια ζωγραφισμένα στο οδόστρωμα αρκετών οδών της πόλης, ο Δήμος Ρόδου προστατεύει τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, από όσους αδυνατούν να παρατηρήσουν το οδικό σήμα. Πρόκειται για ένα στοχευμένο  σχέδιο, που ενέκρινε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ώστε  να καταστήσει την πόλη φιλική και προσβάσιμη στα άτομα με κινητικά προβλήματα,  στα πρότυπα μίας σύγχρονης πόλης.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου «Σήμανση οδικού δικτύου κατ΄ εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων Κ.Ο.Κ», που μεταξύ άλλων προβλέπει τη διαγράμμιση οδών, πλατειών και διαβάσεων σε σχολικά συγκροτήματα και κεντρικούς κόμβους,  έχουν  ολοκληρωθεί οι εργασίες  διαγραμμίσεων  12 θέσεων γενικής χρήσης  ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα:

Πλατεία Δημαρχείου

Λεωφόρος Δημοκρατίας (Πλησίον του Λιμεναρχείου)

Γ. Λαμπράκη

Εθνάρχου Μακαρίου

Λεωφόρος Δημοκρατίας (πλησίον κτιρίου Περιφέρειας Ν. Αιγαίου)

Πλατεία Σύμης

Πλατεία Χαρίτου

7ης Μαρτίου

Παπάγου

Αλεξάνδρου Διάκου

Αμερικής

Αβέρωφ

Προσεχώς θα ακολουθήσουν οι διαγραμμίσεις για τις θέσεις στάθμευσης των δίτροχων μοτοποδηλάτων και οι ειδικές θέσεις για τους επαγγελματίες φορτοεκφορτωτές

Δηλώσεις πραγματοποίησε ο Πρόεδρος των ΑμεΑ Ρόδου κ. Μανόλης Ζηδιανάκης, αναφορικά με τις νέες διαγραμμίσεις ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης.

Χαρακτήρισε «αξιέπαινη» την προσπάθεια του δήμου Ρόδου να δώσει έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με ειδικές δεξιότητες και πρόσθεσε. «Οι προσπάθειες του δήμου Ρόδου, φανερώνουν το σεβασμό στο συνάνθρωπο, όμως χρειάζεται και  οι πολίτες να δείξουν ανάλογη στάση και   να εφαρμόζουν τον Κ.Ο.Κ», όπως και η Τροχαία Ρόδου να εντατικοποιήσει τους ελέγχους της.»

SHARE
RELATED POSTS
11370658214_0d2d8930c6_h.jpg
Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Κόσμου!
20ae1c9d-e61a-47ba-af56-dbc74a556c8d.jpg
Δηλητηριώδεις οι δηλώσεις Χατζημάρκου για Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων
Για βότανα και συνταγές το ημερολόγιό μου για το 2019, της Κικής Τσακίρη

Leave Your Reply

*