Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Σας αρέσει η Κατρίν Ντενέβ;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος είναι καλός ηθοποιός που πάλεψε πολύ –όπως έχω ακούσει- για να επιτύχει ό,τι πέτυχε. Άλλοτε ήταν και καλός αντιδήμαρχος Ηλιούπολης. Τελευταία, έδωσε κάποιες αφορμές ν’ ασχοληθούν κουτσομπολίστικες στήλες του Τύπου, αλλά και διάφορα αντίστοιχα σάιτ, με την προσωπική του ζωή, και αυτό ίσως να μην προσθέτει κάτι στην όποια γοητεία του. Μάλιστα, χθες νωρίς διάβασα μέσω διαδικτύου, σκαμπρόζικες δηλώσεις του σε κάποιο σάιτ που ασχολείται συνήθως με ‘ροζ’ ιστορίες, που με εντυπωσίασαν, κυρίως για την άνεση με την οποία εκτοξεύτηκαν. Αν, λοιπόν, αληθεύουν οι δηλώσεις του, τότε «πηγαίνει με μικρές γιατί θέλει να πάρει πνοή στη ζωή του». Για να συμπληρώσει: «Κάτι που δεν μπορεί να μου δώσει μια…θεία».

Και επειδή η (χθεσινή) μέρα φαίνεται πως είχε την τιμητική της κατά των γυναικών κάποιας ηλικίας, ιδού μια δεύτερη είδηση που απλώθηκε από την Γαλλία μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Κάποιος –βραβευμένος λέει, αλλά που δεν τον είχα ξανακούσει- συγγραφέας ονόματι Γιαν Μουά, δήλωσε ότι οι γυναίκες άνω των πενήντα ετών δεν είναι ερωτεύσιμες! Εννοείται πως με αυτή την δήλωση, έχασε αμέσως μεγάλο μέρος από τις αναγνώστριές του, ενώ οι διαμαρτυρίες έδωσαν και πήραν. Μάλιστα, κάποιες πενηντάρες, δεν δίστασαν μέσω των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να ανεβάσουν φωτογραφίες τους με περιεχόμενο ελάχιστα ενδεδυμένο, εκτινάσσοντας τον πυρετό του θέματος ανατρέποντας για τα καλά όσα υποστήριξε ο συγγραφέας. Όσο για τον ίδιο, επανήλθε όχι μετανοιωμένος, αλλά για να υποστηρίξει πως ό,τι είπε, αφορούσε τον ίδιο και τις προτιμήσεις του.

Αυτά. Με την προσθήκη πως δεν πρέπει να καταδικάσουμε τους δύο πρωταγωνιστές του σημερινού σημειώματος. Μην ξεχνάμε ότι ο Βλαντιμίρ Ναμπούκοφ, στην αρχή αποδοκιμάστηκε δημοσιεύοντας την «Λολίτα», διαχρονικά όμως επαινέθηκε για το παιγνιώδες γραφτό του σε παγκόσμια κλίμακα!

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο Κυριάκος και η πρωθυπουργική του μοναξιά, του Δημήτρη Κατσούλα
SVALUTATION, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Ο Βερνάρδος ο Ερημίτης και ο αστείος κύριος Λάκης, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.