Πόρτα στην Πολιτική

Σαλβίνι: για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

 Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων)

Βρυξέλλες – 29 Αυγούστου 2019

 Δήλωση του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία

Η πολιτική κρίση, η πτώση του Σαλβίνι και η δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού Πέντε Αστέρων και Δημοκρατικού Κόμματος, είναι χωρίς αμφιβολία μια θετική εξέλιξη που όμως, σε καμία περίπτωση δεν αξίζει πανηγυρισμούς.

Και αυτό γιατί όλοι οι παίκτες στο αστικό πολιτικό παιχνίδι στην γειτονική Ιταλία έχουν μέγιστες ευθύνες, τόσο για την συνεχιζόμενη κρίση, όσο και για την εμφάνιση – και ενίσχυση – ακραίων δεξιών ηγετίσκων στην Ιταλική αλλά και την ευρωπαϊκή σκακιέρα. Από τον Μπερλουσκόνι στην Λέγκα του Βορρά και τον Σαλβίνι… “μια ανάσα δρόμος”. Με την ανοχή του ντόπιου αλλά και του Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου και βέβαια την ενθάρρυνση από μεγάλο μέρος του Λαϊκού Κόμματος στην Ε.Ε.

Εμείς όμως βλέπουμε και κάτι άλλο: μια νέα ευκαιρία, τόσο για την Ιταλία όσο και για την προοδευτική Ευρώπη. Μια μορφή ανασύνταξης και αντεπίθεσης της Αριστεράς στην γειτονική χώρα, που θα δώσει ουσία και προοπτική στα όνειρα του προοδευτικού δημοκρατικού λαού και θα ενδυναμώσει ουσιαστικά τον αγώνα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για μια άλλη Ευρώπη χωρίς Σαλβίνι – Μπερλουσκόνι – Όρμπαν και την κλίκα τους.

Ήρθε η ώρα της πρωτοπόρας Ιταλικής Αριστεράς να πάρει τα ηνία και να εκθέσει δημόσια τα πραγματικά διλήμματα και τους στόχους της, σε ένα στημένο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του λάου.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Έκτακτη εξόρμηση Μητσοτάκη στο Περιστέρι και το νέο του σποτ, του Δημήτρη Κατσούλα
Ας αξιοποιηθεί σωστά η τηλεόραση! (Προς την υπουργό Παιδείας), του Μάνου Στεφανίδη
Giannis Sideris
Αλέξη, τι είδες στην Πορτογαλία;, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.