Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Ιστορία

Ρόδος, 5 Μαρτίου «Ματωμένα Χώματα» με τον Γρηγόρη Βαλτινό στην αφήγηση. Μουσική παράσταση από τον Δήμο ΡόδουΜε ειλικρινή ενθουσιασμό και αποδίδοντας επαίνους και εύγε στον Δήμαρχο Ρόδου και στην ευαισθησία του στον Πολιτισμό και στην Ιστορία ο «ογκόλιθος του Πολιτισμού», όπως χαρακτήρισε ο κος Χατζηδιάκος τον Γρηγόρη Βαλτινό,  τοποθετήθηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την μουσικοθεατρκή παράσταση της Διδούς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» στην οποία συμμετέχει ο εκλεκτός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ο δρόμος του Πολιτισμού και της Ιστορίας μας τελικά δεν περνά από την πρωτεύουσα αλλά από τούτο το νησί που γιορτάζει την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Πατρίδα και φροντίζει με έργα πολιτισμού να κρατά τη μνήμη των γεγονότων  ζωντανή» είπε μεταξύ άλλων ο κος Βαλτινός. «Η αφύπνιση, η εγρήγορση, η σκέψη μας είναι και στην Ιστορία μας. Γιατί ό,τι συνέβη αποτελεί τον λόγο ύπαρξής μας» συμπλήρωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου υπό τον Μαέστρο Μιχάλη Καλαεντζή, ενώ στα ερμηνευτικά μέρη θα ακουστούν η Ασπασία Στρατηγού και ο Γιώργος Ντόβολος.

Η μουσική παράσταση θα δοθεί στις 5 Μαρτίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 8:00 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη για τους πολίτες.

Διοργάνωση: Δήμος Ρόδου και ΔΟΠΑΡ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου) 

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Λέξεις στο τετράγωνο «Το διχτάκι», του Κωστή Α. Μακρή
Μανώλης Δημελλάς
5η Οκτώβρη 1944. Η Επανάσταση της Καρπάθου, του Μανώλη Δημελλά
«Ηνίοχος 2019»: Έκοψαν την ανάσα τα μαχητικά της Συμμαχίας στην Ανδραβίδα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.