Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρόδος και Αυστραλία σε δράσεις και συνεργασίες για την φιλία των λαών – Στο Δήαμρχο Ρόδου κο Χατζηδιάκο η Πρέσβειρα Αυστραλίας κα Λόγκαν

Spread the love

Ρόδος και Αυστραλία σε δράσεις και συνεργασίες που ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών. Την Αυστραλή πρέσβειρα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος 

Την πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα Κέιτ Λόγκαν, υποδέχτηκε το πρωί (Δευτέρα) στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί της την προοπτική στενότερης συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η κ. Λόγκαν, επισκέπτεται τη Ρόδο στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών δικηγόρων και δικαστών την κήρυξη του οποίου θα κάνει το απόγευμα (Δευτέρα) ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον Προμαχώνα του Παλατιού.

Στη συζήτηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, εξετάστηκαν θέματα ομογένειας η οποία όπως τόνισε η πρέσβης είναι δυνατή τόσο πληθυσμιακά όσο και οικονομικά ενώ τονίστηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των Αυστραλών να επισκέπτονται τη Ρόδο παρά την απόσταση  μεταξύ των δύο ηπείρων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα με την Αυστραλία η οποία κατά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο ήταν στο πλευρό των Συμμάχων  και ενημέρωσε την πρέσβειρα για την καλή πορεία της τουριστικής σαιζόν.

Η κ. Λόγκαν, εκθείασε τη συμπεριφορά και τη δράση των Ροδίων της ομογένειας που ζουν στην Αυστραλία, και υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει σύντομα στη Ρόδο προκειμένου να επισκεφτεί το Καστελόριζο, την ιδιαίτερη πατρίδα πολλών Ελλήνων που ζουν στην Αυστραλία.

SHARE
RELATED POSTS
15400487_1185269051564865_1084158675939337519_n.jpg
Την Πέμπτη εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Ενυδρείου και Ψαροπούλας
Δώρο posters έργων Τέχνης σε δημόσιους φορείς από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου
Ρόδος: Οι δημότες ανακυκλώνουν και κερδίζουν – Συνείδηση η ανακύκλωση την τελευταία διετία

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.