Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Π. Γερουλάνος: “Θα είμαστε στον β’ γύρο και θα κάνουμε την ανατροπή”

Spread the love

“Ο κ. Μπακογιάννης σχεδόν ιδεοληπτικά, προτείνει ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της ασφάλειας, ενώ θέλει και το κλείσιμο του Πολυτεχνείου” δηλώνει και επισημαίνει πως την δεύτερη Κυριακή θα επιδιώξει κάθε συνεργασία με ανθρώπους και δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου που θα του επιτρέψουν να κάνει πράξη το όραμά του.

Ο Π. Γερουλάνος μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: Τα τρία βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας σήμερα είναι η αίσθηση εγκατάλειψης, η ανασφάλεια που απορρέει από την εγκατάλειψη και η μη ανταπόκριση του Δήμου σε προβλήματα καθημερινότητας.

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχουμε διαφορετική αντίληψη σε βασικά θέματα. Ο κ. Μπακογιάννης σχεδόν ιδεοληπτικά, προτείνει ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της ασφάλειας ενώ θέλει και το κλείσιμο του Πολυτεχνείου. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς δεν λέμε «ό,τι δε δουλεύει το κλείνουμε», εμείς λέμε «είμαστε εδώ να διορθώσουμε ότι δεν δουλεύει». Επίσης, εν αντιθέσει με τον κ. Μπακογιάννη, εμείς προτείνουμε να δοθεί βάρος σε περιοχές της Αθήνας που είναι υποβαθμισμένες. Δεν μας ενδιαφέρουν τα έργα βιτρίνας, αλλά τα έργα ουσίας και βελτίωσης της καθημερινότητας των Αθηναίων. Μια ακόμα βασική ένσταση που έχω στον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Μπακογιάννης είναι το ότι στο ψηφοδέλτιό του έχει συμπεριλάβει 6 υποψηφίους της ομάδας Κακλαμάνη, της ομάδας δηλαδή που χρεοκόπησε την Αθήνα.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΥΧΟΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ: Θα είναι αποτυχία του πολιτικού συστήματος συνολικά και επιτρέψτε μου να πω ότι νιώθω πως θα είναι και προσωπική μου αποτυχία να μπει ο εκπρόσωπος της εγκληματικής αυτής οργάνωσης στον δεύτερο γύρο. Γι’ αυτό ακριβώς, εμείς δεν κάνουμε μια καμπάνια από τα πάνω, αλλά από τις 18 Οκτωβρίου βρισκόμαστε καθημερινά σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, δίπλα στους δημότες, δίπλα στα προβλήματα. Δεν χαρίζουμε κανέναν Αθηναίο στη ναζιστική και εγκληματική αυτή οργάνωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ: Πρώτα από όλα να θυμίσουμε ότι στις 26 ψηφίζουμε για δήμαρχο, όχι για κάτι άλλο, πρέπει να είναι απόλυτα σαφές αυτό. Θα επιδιώξω λοιπόν κάθε συνεργασία με ανθρώπους και δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου που θα μου επιτρέψουν να κάνω πράξη το όραμά μου. Όπως λέτε και εσείς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κάνουμε μέχρι τώρα την έκπληξη, στόχος μας όμως είναι να κάνουμε την ανατροπή. Επαναλαμβάνω, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος στον Β’ γύρο, επιδίωξή μας είναι να συσπειρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Αθηναίες και Αθηναίους στο πλευρό μας. Αυτές οι δημοτικές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την πόλη μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ: Η πολιτική μου τοποθέτηση είναι γνωστή. Η υποψηφιότητά μου όμως και η παράταξη μας είναι ξεκάθαρα ανεξάρτητες. Δεν προκύψαμε μετά από εσωκομματική συναλλαγή, όπως έγινε στη ΝΔ με τον κ. Πατούλη και τον κ. Μπακογιάννη, ούτε πήραμε κομματικό χρίσμα όπως ο κ. Ηλιόπουλος. Πήραμε την πρωτοβουλία Μια χούφτα άνθρωποι πριν από εφτά μήνες γιατί αγαπάμε την Αθήνα και σήμερα έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και να διεκδικούμε τον Δήμο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΣΤΟΝ NEWS 24/7 ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

Ποια είναι τα τρία πρώτα πράγματα που θα κάνετε αν εκλεγείτε Δήμαρχος κ. Γερουλάνε;

Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι είναι ότι δεν θα κλειστώ στο γραφείο του Δημάρχου αν εκλεγώ, αλλά θα είμαι κάθε μέρα έξω στον δρόμο, δίπλα στους δημότες της Αθήνας για να λύνουμε τα όποια θέματα προκύπτουν. Έτσι μόνο θα κερδηθεί η μάχη της καθημερινότητας. Τα τρία βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας σήμερα είναι η αίσθηση εγκατάλειψης, η ανασφάλεια που απορρέει από την εγκατάλειψη και η μη ανταπόκριση του Δήμου σε προβλήματα καθημερινότητας. Τι προτείνουμε εμείς για να αλλάξουμε αυτή την εικόνα; Συμβούλια Γειτονιάς, από εμάς που ζούμε και δουλεύουμε εδώ, που θα καταγράφουν και θα ιεραρχούν προβλήματα προς επίλυση. Κοινές Ομάδες Δράσης, της Καθαριότητας, του Πρασίνου και των Τεχνικών Έργων, ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα ολιστικά και όχι αποσπασματικά και Υιοθεσίες Δημοσίων Χώρων από φορείς ώστε να διατηρούνται οι γειτονιές μας όπως τις θέλουμε. Και βεβαίως ο Δήμαρχος στον δρόμο, στα προβλήματα.

Εκτιμάτε ότι η ασφάλεια είναι όντως το μεγαλύτερο πρόβλημα της πρωτεύουσας, όπως επιμένει και ο κ. Κώστας Μπακογιάννης;

Η αίσθηση ανασφάλειας, όπως είπαμε παραπάνω, είναι μέσα στα τρία μεγάλα προβλήματα της Αθήνας. Σε κάποιες περιοχές της πόλης ή για κάποιες κοινωνικές ομάδες, για παράδειγμα τους ηλικιωμένους, τείνει να γίνει το βασικό πρόβλημα. Και όταν λέμε ασφάλεια και εγκληματικότητα εννοούμε δύο πράγματα: τόσο ζητήματα μικροεγκληματικότητας στην καθημερινότητα των Αθηναίων, όσο βεβαίως και το οργανωμένο έγκλημα που εξαπλώνεται σε μεγάλες περιοχές της πόλης. Γενικότερα όμως θα έλεγα ότι αυτό που ταλανίζει τους Αθηναίους και τις Αθηναίες πρωτίστως, είναι η αίσθηση εγκατάλειψης, ότι τίποτα σε αυτή την πόλη δεν αλλάζει. Αυτή η εγκατάλειψη, άλλωστε, συμβάλλει στο να ενταθεί το πρόβλημα με την ασφάλεια. Αν εξαλείψουμε το αίσθημα εγκατάλειψης, αν οι δημότες νιώσουν ξανά τον Δήμο στο πλευρό τους, τότε θα διώξουμε τον φόβο και την ανασφάλεια από τις γειτονιές μας. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Να ξαναζωντανέψουμε τις γειτονιές της Αθήνας, να δώσουμε, δηλαδή, πνοή σε κάθε γειτονιά. Για εμάς, Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο, αλλά κάθε γωνιά της πόλης που πρέπει να φωτιστεί, να αναγεννηθεί, να γίνει καλύτερη.

Με ποιον υποψήφιο είστε πιο κοντά;

Δεν είναι γραμμική η σχέση. Σε κάποια θέματα μπορεί να συμφωνούμε με τον κ. Μπακογιάννη, σε κάποια άλλα με τον κ. Ηλιόπουλο ή τον κ. Σοφιανό. Σε κάθε περίπτωση, πιο κοντά είμαστε με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που στις 26 του μήνα θα ψηφίσουν για τον επόμενο δήμαρχο της πόλης και όχι υπέρ ή κατά κάποιου κόμματος. Γιατί τα προβλήματα θα υπάρχουν και στις 27 Μαίου και στις 3 Ιουνίου. Επιτρέψτε μου όμως να σημειώσω κάτι: Δε μπορώ να αισθάνομαι κοντά με συνυποψηφίους που αγνοούν την υπουργική απόφαση και κατασκευάζουν εκλογικά κέντρα μεγαθήρια καταπατώντας τον δημόσιο χώρο ή ρυπαίνουν την πόλη με παράνομη αφισοκόλληση. Θα έπρεπε εμείς πρώτοι να δίνουμε το παράδειγμα.

Με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη πού διαφωνείτε; Τι του καταλογίζετε;

Έχουμε διαφορετική αντίληψη σε βασικά θέματα. Ο κ. Μπακογιάννης σχεδόν ιδεοληπτικά, προτείνει ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της ασφάλειας ενώ θέλει και το κλείσιμο του Πολυτεχνείου. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς δεν λέμε «ό,τι δε δουλεύει το κλείνουμε», εμείς λέμε «είμαστε εδώ να διορθώσουμε ότι δεν δουλεύει». Επίσης, εν αντιθέσει με τον κ. Μπακογιάννη, εμείς προτείνουμε να δοθεί βάρος σε περιοχές της Αθήνας που είναι υποβαθμισμένες. Δεν μας ενδιαφέρουν τα έργα βιτρίνας, αλλά τα έργα ουσίας και βελτίωσης της καθημερινότητας των Αθηναίων. Μια ακόμα βασική ένσταση που έχω στον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Μπακογιάννης είναι το ότι στο ψηφοδέλτιό του έχει συμπεριλάβει 6 υποψηφίους της ομάδας Κακλαμάνη, της ομάδας δηλαδή που χρεοκόπησε την Αθήνα.

Αλήθεια τι θα σημαίνει για εσάς τυχόν είσοδος του Ηλία Κασιδιάρη στον Β΄ Γύρο;

Θα είναι αποτυχία του πολιτικού συστήματος συνολικά και επιτρέψτε μου να πω ότι νιώθω πως θα είναι και προσωπική μου αποτυχία να μπει ο εκπρόσωπος της εγκληματικής αυτής οργάνωσης στον δεύτερο γύρο. Γι’ αυτό ακριβώς, εμείς δεν κάνουμε μια καμπάνια από τα πάνω, αλλά από τις 18 Οκτωβρίου βρισκόμαστε καθημερινά σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, δίπλα στους δημότες, δίπλα στα προβλήματα. Δεν χαρίζουμε κανέναν Αθηναίο στη ναζιστική και εγκληματική αυτή οργάνωση.

Αν προχωρήσετε εσείς στον Β΄ Γύρο από ποιους θα ζητήσετε στήριξη, με δεδομένο ότι όλες οι δημοσκοπήσεις φέρουν πρώτο- και μάλιστα με διαφορά- τον Κώστα Μπακογιάννη;

Πρώτα από όλα να θυμίσουμε ότι στις 26 ψηφίζουμε για δήμαρχο, όχι για κάτι άλλο, πρέπει να είναι απόλυτα σαφές αυτό. Θα επιδιώξω λοιπόν κάθε συνεργασία με ανθρώπους και δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου που θα μου επιτρέψουν να κάνω πράξη το όραμά μου. Όπως λέτε και εσείς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κάνουμε μέχρι τώρα την έκπληξη, στόχος μας όμως είναι να κάνουμε την ανατροπή. Επαναλαμβάνω, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος στον Β’ γύρο, επιδίωξή μας είναι να συσπειρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Αθηναίες και Αθηναίους στο πλευρό μας. Αυτές οι δημοτικές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την πόλη μας.

Αν δεν προχωρήσετε εσείς στον Β΄ Γύρο, αλλά ο Νάσος Ηλιόπουλος; Τι θα πράξετε;

Θα είμαστε στο Β’ γύρο κύριε Σκουρή.

Η υποψηφιότητά σας είναι κομματική; Θα σας δούμε το βράδυ δηλαδή στη μετάδοση των αποτελεσμάτων στον Β΄ Γύρο;

Η πολιτική μου τοποθέτηση είναι γνωστή. Η υποψηφιότητά μου όμως και η παράταξη μας είναι ξεκάθαρα ανεξάρτητες. Δεν προκύψαμε μετά από εσωκομματική συναλλαγή, όπως έγινε στη ΝΔ με τον κ. Πατούλη και τον κ. Μπακογιάννη, ούτε πήραμε κομματικό χρίσμα όπως ο κ. Ηλιόπουλος. Πήραμε την πρωτοβουλία Μια χούφτα άνθρωποι πριν από εφτά μήνες γιατί αγαπάμε την Αθήνα και σήμερα έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και να διεκδικούμε τον Δήμο.

Στην Περιφέρεια Αττικής ποιον στηρίζετε;

Ο Δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να μπορεί να συνεργαστεί με όποιον εκλεγεί στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αυτό θα πράξω και εγώ αν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, ως υπουργός είχα συνεργαστεί με τον κ. Σγουρό για πολλά θέματα πολιτισμού, όπως για παράδειγμα το θέατρο Διονύσου, και οφείλω να πω ότι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός.

SHARE
RELATED POSTS
Οι Κασσάνδρες σε τροχιά…, του Γιώργου Αρκουλή
Σκίτσα εξ Αμερικής: Χριστούγεννα 2012: Το “πόθεν έσχες”, του Γιώργου Σαράφογλου
Ελλάς – Χούλιγκανς 0-1 . Greece – Hooligans 0-1., του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.