Αθλητικά/Αθλητισμό ΕΥ ΖΗΝ Υγεία

Πώς θα αποκτήσουμε την καταπληκτική φυσική κατάσταση του σούπερσταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο

Spread the love

Πώς θα αποκτήσουμε την καταπληκτική φυσική κατάσταση του σούπερσταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο @cristiano[ενεργός σύνδεσμος]

Το προπονητικό προσωπικό της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πρόσφατα μια σειρά εξετάσεων στο σώμα του 33χρονου Κριστιάνο Ρονάλντο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει τη φυσική κατάσταση ενός 23χρονου[ενεργός σύνδεσμος]!

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε ισπανική εφημερίδα,το λίπος στο σώμα του 33χρονου είναι μόλις 7%· ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό σε σχέση με άλλους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν κατά μέσο όρο 10 ή 11%.

Επίσης η μυϊκή μάζα του Ρονάλντο είναι στο 50%, εντυπωσιακά ψηλότερα από το συνηθισμένο ποσοστό άλλων παικτών, το οποίο συχνά δεν ξεπερνά το 46%.

Το γεγονός ότι το αστέρι της Ρεάλ, μίας από τις δύο φιναλίστ του μεγάλου τελικού [ενεργός σύνδεσμος]του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει τέτοιους δείκτες στην ηλικία του, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο.

Αν και δεν είναι πια τόσο γρήγορος όσο ήταν νεώτερος, ο πεντάκις νικητής της Χρυσής Μπάλας έχει ακόμα μεγάλα αποθέματα αντοχής και δύναμης. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η μέγιστη ταχύτητα που καταγράφηκε από τον Κριστιάνο ήταν 33,25 χλμ /ώρα.

Μάλιστα, στον πρόσφατο αγώνα της Ρεάλ κόντρα στη Γιουβέντους, ο Ρονάλντο απέδειξε και πάλι ότι βρίσκεται σε εκπληκτική φυσική κατάσταση, όταν πραγματοποίησε άλμα πάνω από 2,3 μ. για να πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ [ενεργός σύνδεσμος] στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, όταν το 2003 πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 18χρονος τότε Ρονάλντο, δεν διέθετε τα εκπληκτικά αυτά χαρακτηριστικά. Είχε βέβαια ένα σπάνιο ταλέντο, ωστόσο η σωματική του διάπλαση παρέπεμπε περισσότερο σε έναν συνηθισμένο νέο της ηλικίας του. Όμως, έπειτα από σκληρή προπόνηση, ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο και σωστή διατροφή, κατάφερε να μεταμορφωθεί στο «φαινόμενο» που θαυμάζουμε σήμερα.

Ποια είναι, λοιπόν, τα «μυστικά» του;

Σε όλους εμάς που θέλουμε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, ο Κριστιάνο λέει ότι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε, είναι να εντάξουμε την άσκηση στο καθημερινό μας πρόγραμμα.
Επίσης, να γυμναζόμαστε σε κάθε ευκαιρία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να κάνουμε κοιλιακούς στην κρεβατοκάμαρά μας όταν ξυπνάμε το πρωί ή πριν κοιμηθούμε το βράδυ. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει η γυμναστική μέρος της καθημερινότητας μας.

Πρέπει να έχουμε κίνητρο, πειθαρχία και να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας.
Έτσι, αν θέσουμε στόχους, όπως λέει ο Ρονάλντο, θα εστιάσουμε και θα δουλέψουμε γι’ αυτούς.

Εκτός από το σώμα, πρέπει να γυμνάζουμε μαζί και το μυαλό μας.
Πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη, που είναι το ίδιο σημαντική με τη σωματική, ούτως ώστε να μας βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας. Η άσκησή μας θα γίνει πιο ευχάριστη, προσθέτει ο Ρονάλντο, αν την ώρα που γυμναζόμαστε ακούμε τη μουσική που μας αρέσει.

Πρέπει να προκαλούμε τον εαυτό μας κάθε μέρα.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, “Ο καθένας μας έχει μέρες που αισθάνεται ψυχολογικά πεσμένος, όπως κι εγώ, αλλά ξέρω ότι για να συνεχίσω να παίζω σε κορυφαίο επίπεδο, πρέπει να προσπαθώ ακόμα και τις μέρες που ίσως να μην έχω όρεξη να γυμναστώ”.

Η προθέρμανση πριν την άσκηση είναι ο κανόνας για την αποφυγή τραυματισμών.
Πάντα πρέπει να κάνουμε λίγες διατάσεις και να «ζεσταίνουμε» το καρδιαγγειακό μας σύστημα, έτσι ώστε η γυμναστική να γίνεται πιο ομαλά και με όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς.

Η σωστή προπόνηση πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από μια σωστή διατροφή.
Ο Ρονάλντο συστήνει να ακολουθούμε μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγουμε τη ζάχαρη και το αλκοόλ. Καλό είναι να λαμβάνουμε υδατάνθρακες πριν την άσκηση, καταναλώνοντας για παράδειγμα δημητριακά ολικής άλεσης, που θα εξασφαλίσουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε, ενώ οι πρωτεΐνες που περιέχονται σε τροφές όπως τα αυγά,
το γιαούρτι ή τα πρωτεϊνούχα ροφήματα, θα βοηθήσουν στην αποθεραπεία των μυών μας.

Πρέπει να  μάθουμε να τρώμε τακτικά και να διατηρούμε το σώμα μας ενυδατωμένο.
«Αν γυμνάζεστε τακτικά, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα επίπεδα ενέργειας ψηλά ώστε το σώμα σας να έχει αρκετά αποθέματα και να έχετε καλύτερες επιδόσεις», λέει ο Ρονάλντο. Ο ίδιος, μερικές φορές τρώει μέχρι και έξι μικρότερα γεύματα την ημέρα πέρα από τα τρία βασικά, που είναι το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό, για να βεβαιωθεί ότι έχει αρκετή ενέργεια για την προπόνησή του. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμαστε ενυδατωμένοι. Εκτός από το καθαρό νερό, μπορούμε να επιλέγουμε αθλητικά ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη,  μείγμα υδατανθράκων, ηλεκτρολύτες και βιταμίνη Β12 που μειώνει την κόπωση.

Το σωστό είναι να γυμνάζουμε όλες τις ομάδες μυών.
Όταν γυμνάζουμε όλο το σώμα, αυξάνουμε τη δύναμη και την αντοχή του. Ένας ιδανικός συνδυασμός είναι το τρέξιμο ή η κωπηλασία, που τονώνουν το καρδιοαγγειακό σύστημα, σε συνδυασμό με ασκήσεις που γίνονται με βάρη και δυναμώνουν τους μυς.

Ο καλός ύπνος είναι το Α και το Ω.
Ο ύπνος βοηθά το σώμα και το μυαλό να ξεκουραστούν, καθώς αποτελεί μία σημαντική αναζωογονητική διαδικασία και διασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση του εγκεφάλου μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τέλος, είναι εξίσου σημαντικό να ακολουθούμε έναν χαλαρωτικό τρόπο ζωής,
Αυτό θα μας  βοηθήσει να έχουμε πάντα την καλύτερη σωματική και διανοητική κατάσταση. Μάλιστα, ο Ρονάλντο δήλωσε ότι περνά τον ελεύθερο χρόνο του με την οικογένεια και τους φίλους του, γιατί έτσι  παραμένει χαλαρός και διατηρεί ένα θετικό τρόπο σκέψης.

Τι λέτε; Θα τα καταφέρουμε;

SHARE
RELATED POSTS
Τελετές φωτός, του Κωστή Α. Μακρή
Παιδιά στο σπίτι με τρομερά θορυβόνια και μ’ ένα ηχηρό τετρακούδουνο, του Κωστή Α. Μακρή
Αρκάς, αντιγρουσουζικό!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.