Υγεία

Πότε η άμμος είναι επικίνδυνη;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

“ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Άνδρες και γυναίκες κινδυνεύουν από ουρολοιμώξεις: οι άνδρες λιγότερο συχνά γιατί έχουν πιο μακριά ουρήθρα. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες ασθένειες και ιοί που μπορεί να μεταδοθούν μέσω της άμμου.

PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-

 

Μυρμηγκιές. Ιοί που φέρουν άνθρωποι, οι οποίοι είτε δεν το γνωρίζουν είτε δεν ενδιαφέρονται αν θα μολύνουν και άλλους.  Οι μυρμηγκιές μπορεί να εμφανιστούν σε όλο το σώμα και μοιάζουν με μικρές ελιές στο χρώμα του δέρματος ή ανοικτό καφέ. Στις πατούσες εμφανίζονται σαν μαύρα στίγματα και πονάμε σαν να έχουμε πατήσει κάτι αιχμηρό και έχει μπει ξένο σώμα στο κάτω μέρος του ποδιού.

Μολυσματική τέρμινθος. Εμφανίζει σπυράκια με «άσπρο κεφαλάκι», παρόμοια με του σταφυλόκοκκου. Ωστόσο τα σπυράκια του σταφυλόκοκκου σπάνε εύκολα, σε αντίθεση με της μολυσματικής τερμίνθου τα οποία  δεν έχουν υγρό περιεχόμενο αλλά μια στερεή άσπρη μπαλίτσα.

Μύκητες. Ανθρωπόφιλοι, γεώφιλοι και ζωόφιλοι, προκαλούν μυκητιάσεις σε δέρμα και νύχια ενώ στα παιδιά μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και μυκητίαση στο τριχωτό της κεφαλής. Στο δέρμα η θεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο εβδομάδες  ενώ στο τριχωτό της κεφαλής και στα νύχια είναι μακροχρόνια.

SHARE
RELATED POSTS
Κάνει καλό ή κακό το κρύο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Κρύβουν κινδύνους οι όζοι;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Δρ. Δέσποινα Κατσώχη: πώς προλαμβάνεται ο καρκίνος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.