Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Πρώτη στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ η Αχτσιόγλου, σε εκλόγιμη θέση ο Αποστολάκης

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Επιδιώκοντας να σηματοδοτήσει ανανέωση της πολιτικής ηγεσίας του, τόσο στον πρωινό καφέ στην Κουμουνδούρου όσο και στη συντονιστική επιτροπή προεκλογικού αγώνα, ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει νέα πρόσωπα σε νέους ρόλους.

Ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος τη Δευτέρα το απόγευμα στις 18.30 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κηρύσσει και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η Έφη Αχτσιόγλου αναλαμβάνοντας και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ένα από αυτά τα πρόσωπα που αναμένεται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετεκλογικά.

Η κα Αχτσιόγλου διαδέχεται τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, στον οποίο έχει «φορτωθεί» μία σειρά λανθασμένων χειρισμών όταν διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στο Μαξίμου. Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα διεκδικήσει την ψήφο των Συριζαίων ψηφοφόρων στη Μεσσηνία και ήδη θεωρείται στέλεχος με αναβαθμισμένο ρόλο κατά την επόμενη περίοδο. Εντύπωση έχει προκαλέσει στους κομματικούς κύκλους της Κουμουνδούρου το γεγονός ότι ο Πάνος Σκουρλέτης, γραμματέας του κόμματος, τοποθετείται στη δεύτερη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας κι όχι στην πρώτη.

Στην τρίτη και εκλόγιμη θέση θα είναι ο υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης, ο οποίος και αυτός διαθέτει πια αναβαθμισμένο ρόλο, όχι τόσο βεβαίως στην κομματική δομή αλλά σε ό,τι αφορά σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων οι σχέσεις με ΗΠΑ, τα ελληνοτουρκικά, ο τομέας των Ενόπλων Δυνάμεων, οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος τη Δευτέρα το απόγευμα στις 18.30 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κηρύσσει και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία τυπικά θα αρχίσει το απομεσήμερο της Τρίτης, όταν δηλαδή και εφόσον δημοσιοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να ανακοινώσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες. Θα ανακοινώσει τον στόχο εντός της επόμενης τετραετίας για δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας, καθώς και φοροελαφρύνσεις που αφορούν κυρίως τη μεσαία τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, η προεκλογική εκστρατεία του μέχρι σήμερα κυβερνώντος κόμματος θα βασίζεται περισσότερο σε διαδικτυακά και τηλεοπτικά events παρά σε ανοικτές συγκεντρώσεις, οι οποίες αναμένεται να είναι πολύ λιγότερες αυτήν τη φορά.

Αναφέρεται επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει με συνεχείς οχλήσεις τη διεξαγωγή ενός κεντρικού debate των δύο μονομάχων, Τσίπρα και Μητσοτάκη. Η Κουμουνδούρου θεωρεί πως αυτό το debate πρέπει να είναι και κεντρικός στόχος της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

SHARE
RELATED POSTS
Ηλίας Καραβόλιας
Εθνικό κενό, του Ηλία Καραβόλια
Παιχνίδια Εξουσίας ή σημείο μηδέν;, του Δρ Βασίλη Μαστρογιάννη
Ανώγεια: Το ολοκαύτωμα της 13ης Αυγούστου 1944 – Η ιστορία, όπως την διηγείται ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην εκπομπή “Πρόσωπα και Τραγούδια” του Παλμού 99,5

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.