Πρόσωπα - Αφιερώματα

Πρόεδρε θεέ, πάρε την ΠΑΕ, του Γιώργου Πίτσου

Spread the love

 

Ο  Γιώργος Πίτσος  είναι Πολιτικός Μηχανικός.

 

Το ξέρουμε όλοι, όπως προκύπτει από το σύνταγμά μας, ότι το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας μας είναι  πρωθυπουργοκεντρικό.  Δηλαδή ο πρωθυπουργός λύνει και δένει. Αποφασίζει, διορίζει, καταργεί και δεν δίνει λογαριασμό. Το ξέρουμε ε ;

Προς τι αυτή η χλαπαταγή λοιπόν για τον ΠτΔ; Πού αποσκοπεί άραγε; Ποια δόλια κίνητρα υποκρύπτει; Τι μας κρύβουν;

Τον θεσμό του ΠτΔ διακοσμητικό δεν τον λες. Δεν τσακίζει όμως και κόκαλα εδώ που τα λέμε. Από το σύνταγμα του 1975 που ο Καραμανλής έφτιαξε στα μέτρα του για να μεταπηδήσει στην Προεδρία μόλις κατάλαβε ότι θα χάσει γοερά από τον Παπανδρέου μέχρι και σήμερα, ο εκάστοτε ΠτΔ  –  χμμ. πως να το πω κομψά – δεν έγραψε και Ιστορία. Η καταλυτική συμβολή άλλωστε δεν προβλέπεται στις κατά το σύνταγμα αρμοδιότητες του. Εθιμοτυπία, διαγγέλματα σε γιορτάρες μέρες και μπάστα.

Είτε πολιτικό πρόσωπο, όπως οι περισσότεροι, είτε μη πολιτικό πρόσωπο όπως οι πρώην Τσάτσος και Σαρτζετάκης, δεν θυμάμαι κάτι αξιοσημείωτο για να μνημονεύω κάποιον εξ αυτών. Ψέματα. Θυμάμαι την Πετρούλα.

Άμα πιάσουμε κουβέντα για τις αρμοδιότητες του ΠτΔ , θα δηλώσω φανατικός οπαδός του Προεδρικού Μοντέλου Διακυβέρνησης πακέτο με τα αναγκαία θεσμικά αντίβαρα ( γερουσία, κοινοβούλιο κλπ.). Στο σήμερα όμως και στο εδώ, κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Όλα τα κόμματα αναφανδόν συντηρούν το πελατειακό σύστημα του πρώτου  κόμματος που κυβερνά όπως γουστάρει. Και ο Κάπο του κόμματος που με εκλογική λαμογιά κλέβει πλάστες πλειοψηφίες ,  είναι αρχηγός , πρωθυπουργός και γενικός νταραβεριτζής και τα σκυλιά δεμένα.

Όλες οι διαφημισμένες αναθεωρήσεις στο σύνταγμα πήγαν  κουβά. Οι ιερές αγελάδες του συστήματος δεν θίγονται ποτέ. Οι φάμπρικες των συντεχνιών την βγάζουν λάδι. Θρησκεία, Παιδεία, Δημόσιο, Λάθρο εκλογικό σύστημα, ούτε που αγγίζονται.

Φαρισαίοι υποκριτές. Μιλούν για συναίνεση όταν έχουν νομοθετήσει εκλογή ΠτΔ  με 5 ψηφοφορίες και ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. Μιλούν για πρόσωπο που θα ενώνει όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί στη διαχείριση της δεκαετούς κρίσης έχουν τη φωλιά τους χεσμένη. Μιλούν για εκλογή γυναίκας στο ανώτατο αξίωμα ωσάν να είναι κάτι κοσμοϊστορικό  κι όχι απλά πιθανό.

Η πολιτική μας έδειξε τα νύχια της και ξεσκίσαμε αλλήλους. Η Τέχνη κοκοκο στα δύσκολα μιας και ο μεγάλος χορηγός είναι το Κράτος. Ο εγχώριος αθλητισμός  παραδέρνει μεταξύ μετριότητας και διαπλοκής.  Η Επιστήμη κατατρεγμένη από τις υπεραιωνόβιες έδρες της πατρίδας μας, κατέφυγε και διαπρέπει ABROAD.

Μόνο ένας μπορεί να γίνει “πλυντήριο” για τις αμαρτίες μας. Μόνο ένας μπορεί να σηματοδοτήσει το αύριο που ισχυριζόμαστε πως επιθυμούμε . Μόνο ένας μπορεί να εκπροσωπήσει τα παιδιά μας και  όχι τους παππούδες μας.

Γιάννης Αντετοκούνμπο για Πρόεδρος

Ετήσια συνδρομή: 180 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 180 ΕΥΡΩ

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Λήξη θητείας Αντιπρύτανη…, του Δρ Σπύρου Συρόπουλου
Αποχαιρετισμός στον Steve Strange, του Στάθη Παναγιωτόπουλου
Ο Μιχάλης Ναβροζίδης απαντά στον Προυστ για την Πόρτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.