Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Προσωπικότητες της πολιτικής και του πολιτισμού από Γαλλία και Μάλτα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

Spread the love

Προσωπικότητες της πολιτικής και του πολιτισμού από την Ευρώπη, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ρόδου

 Δύο σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού πολιτικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί τους την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων με τη Γαλλία και τη Μάλτα.

Ο δήμαρχος Ρόδου καλωσόρισε στη Ρόδο τον κ. Olivier Cadic, μέλος της Γαλλικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Γερουσιαστή, υπεύθυνο για τους Γάλλους Πολίτες του Εξωτερικού, τον οποίο συνόδευε η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο κ. Αλίκη Μοσχή Gauguet.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα με δεδομένες τις καλές σχέσεις των δύο χωρών που δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο με τη στήριξη που παρείχε η Γαλλία στην Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο τη διευκόλυνση των Γάλλων κατοίκων της Ρόδου όσο και τις προοπτικές επιπλέον ενίσχυσης του αριθμού των επισκεπτών ο οποίος αυξάνεται εντυπωσιακά.

Αναφέρθηκαν επίσης σε θέματα διάχυσης της Γαλλικής γλώσσας, μέσα από ταχύρυθμα τμήματα γαλλικών στο ΚΕΚ Γεννηματάς, με δυνατότητα στελέχωσής τους από Γάλλους καθηγητές όπως πρότεινε ο δήμαρχος Ρόδου.

Ο κ. Χατζηδιάκος, ενημέρωσε τον Γάλλο γερουσιαστή για μια σειρά από επενδυτικά προγράμματα στο νησί τα οποία μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον Γάλλων επενδυτών ενώ εκτενής συζήτηση έγινε για τα προηγμένα συστήματα καύσης απορριμμάτων και ηλεκτρικής ενέργειας στα οποία η Γαλλία πρωτοπορεί.

Σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι, ο δήμαρχος Ρόδου καλωσόρισε στο Δημαρχείο τον Δρ. Ray Bondin από τη Μάλτα, υπεύθυνο για επτά πόλεις της, μόνιμο αντιπρόσωπο της Μάλτας και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Μάλτας για την UNESCO. Τον κ. Bondin, ο οποίος υπήρξε επίσης για πολλά χρόνια πρόεδρος διεθνών οργανισμών πολιτισμού συνόδευε η κ. Λη Μηναΐδη, αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο κ. Bondin, βρίσκεται στη Ρόδο λόγω της άφιξης στο νησί του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου «Οδύσσεια» τους επιβάτες του οποίου ενημερώνει υπό μορφή διαλέξεων για τους προορισμούς που συναντά το κρουαζιερόπλοιο και είναι Πόλεις Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο δήμαρχος, τον ευχαρίστησε για την αγάπη και το ενδιαφέρον του προς τη Ρόδο και τον κάλεσε να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 30 χρόνων από την ένταξη της Μεσαιωνικής Πόλης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO που θα γίνουν στις 2-4 Νοεμβρίου 2018 με καλεσμένους πλήθος προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την κρουαζιέρα και τους επισκέπτες της, αλλά και η προοπτική προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων σε δίκτυο πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

SHARE
RELATED POSTS
15095020_1131059550326112_4536876211288526795_n.jpg
Κατά δημοσιογράφου τοποθετείται ο Πρόεδρος του Casino Rodos Enrico Aidan
Ο Γιάννης Κούρτης, νέος Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Ρόδου
Αντώνης Κυζούλης: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την θετική αποτίμηση του φανερού και αφανούς έργου του, για την καλλιέργεια και την ευρυμάθεια του ανδρός “

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.