Πόρτα στην Πολιτική

Προσυπογράφοντας, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Οι αγωνιστές των νοσοκομείων χρειάζονται μέσα, όχι χειροκρότημα… Δηλαδή όχι θέατρο τέτοιες ώρες, όχι ψευτοσυναισθηματισμοί, όχι εύκολη καπηλεία του αγώνα άλλων. Ο καθένας στο πόστο του και στον ρόλο του. Οι πολιτικοί στις ευθύνες τους, οι πολίτες στις δικές τους, οι μοδίστρες στα υφάσματα τους, οι επιχειρηματίες στις μπίζνες τους κλπ.

Ο πρωθυπουργός μέχρι τώρα αποδεικνύεται επαρκής. Αυτό φτάνει… Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

” Αγαπητή κ. Μαρέβα Μητσοτάκη,
σύζυγε του πρωθυπουργού και επιχειρηματία.

Διαβάζω ότι καλείτε τους πολίτες και προφανώς προτίθεσθε και η ίδια να βγείτε το βράδυ στο μπαλκόνι σας, να μας χειροκροτήσετε.

Απορώ με το θράσος σας.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ατζέντα της κυβέρνησης του συζύγου σας για τα Δημόσια Νοσοκομεία, την πιο αντιλαϊκή που θα μπορούσε να γίνει.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο σύζυγός σας, εκτός από σημερινός πρωθυπουργός και υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων, των ΣΔΙΤ και των περικοπών στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος κυβερνήσεων που κουτσούρεψαν το δημόσιο τομέα υγείας και έπληξαν σοβαρά τα δικαιώματά μας ως πολιτών αυτής της χώρας, ημών των ιδίων αλλά και των ασθενών μας.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την προσπάθεια του συζύγου σας να μας “αξιολογήσει” και να μας κατατάξει σε “αρίστους, μετρίους και κακούς”.

Επειδή μάς χωρίζουν έτη φωτός, εμάς τις μαχόμενες γυναίκες υγειονομικούς, γιατρίνες, νοσηλεύτριες, βοηθούς θαλάμου, τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, καθαρίστριες, διοικητικούς από εσάς, και κυρίως μας χωρίζει το γεγονός ότι εμείς επιλέξαμε να ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ και να ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ τους συνανθρώπους μας για το μεράκι μας και για το ψωμάκι μας, από εσάς που επιλέξατε μια καριέρα για το παντεσπάνι σας (ουδείς ψόγος), πραγματικά μη μας δουλεύετε κυρία Μητσοτάκη!

Αν, πραγματικά, και εν μέσω επιδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας μερικές από εμάς μπορεί και να μολυνθούμε και να πεθάνουμε, όλες όμως θα λείψουμε για άπειρες εργατοώρες από τις οικογένειες και τους αγαπημένους μας ανθρώπους, θέλετε να ζητήσετε έμπρακτα συγγνώμη για την πολιτική που υπηρέτησε και υπηρετεί ο σύζυγός σας, βαδίστε μέχρι ένα δημόσιο νοσοκομείο να βοηθήσετε Η ΙΔΙΑ, για έστω μια βάρδια, όπου μπορείτε. Το καθάρισμα ασθενών, το καθάρισμα θαλάμων, το στρώσιμο σεντονιών (που δεν έχουμε αρκετά) δεν είναι ντροπή κυρία Μητσοτάκη. Είναι τιμή για αυτές που το κάνουν!

Αφήστε λοιπόν τα υποκριτικά χειροκροτήματα κυρία Μητσοτάκη! Διακρίνεται από πίσω η πραγματική σας έκφραση (ίου, βρωμερός, δημόσιος υπάλληλος τολμάει και μού απευθύνει το λόγο).

Αφήστε τα χειροκροτήματα και θυμίστε στο σύζυγό σας ότι μάς χρωστάει και κάποια αναδρομικά, εδώ και κάτι χρόνια. Από τις περικοπές των μνημονίων που ψήφισε.

Όπως και νάχει, φροντίστε να ντυθείτε καλά το βράδυ που θα βγείτε στο μπαλκόνι (ω, συγγνώμη, βεράντα). Θά ‘χει ψύχρα.

Μια υγειονομικός από το πεδίο της μάχης.

(δεν ξέρω αν είμαι άριστη, καλή, μέτρια ή κακή με τα κριτήρια του συζύγου σας, αλλά είμαι εκεί).

Καθίστε εσείς στη βεράντα σας. Αλλά μην με χειροκροτήσετε. Δεν σας το επιτρέπω.

Όλγα Κοσμοπούλου
Νοσοκομειακή γιατρός”

ΥΓ.1  Χρησιμοποιώ την παραπάνω φωτογραφία για να ευθυμήσουμε λίγο.  Και για να προσγειωθούν εγκαίρως οι λογής λιβανιστές. Σάς θυμίζω για να σάς προλάβω ότι εγώ είμαι εκείνος που έγραψε την Επιστολή προς Περιστέρα! Διάβολε, η αισθητική δεν κοστίζει. Αλλά είναι η αισθητική που τούς αποκαλύπτει. Και τους μεν και τους δε. Εσαεί!

ΥΓ. 2 Ξέρετε τι κοινό έχουν οι κομματικοί γραφειοκράτες και οι οργανικοί διανοούμενοι; Την παντελή, έως αναπηρίας, έλλειψη φαντασίας.
Μ.Σ

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

  The article expresses the views of the author  

 iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Προς Χατζημάρκο: «Νικάμε, νικάμε!» έλεγε ο Φύρερ, εύχομαι η προεκλογική περίοδος για την ΠΝΑι να μην έχει χαρακτηριστικά Β’ ΠΠ
Έχει Πολιτικό Πρόσημο η Επιστημονική αντιμετώπιση της Πανδημίας του Covid-19;, του Δρ Παναγιώτη Ιακωβή
Εγκωμίων τέλος…τα μάτια σας δεκατέσσερα, του Πάνου Μπιτσαξή
1 Comment
  • Nadia Fahmi
    20 Μαρτίου 2020 at 14:37

    Πόση χολή και εμπάθεια και στις δύο περιπτώσεις…

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.