Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Προς Χατζημάρκο: «Νικάμε, νικάμε!» έλεγε ο Φύρερ, εύχομαι η προεκλογική περίοδος για την ΠΝΑι να μην έχει χαρακτηριστικά Β’ ΠΠ

Spread the love

Νικάμε, νικάμε!» έλεγε ο Φύρερ και η Γκεστάπο στους συμπατριώτες τους Γερμανούς, όταν… οι σύμμαχοι καταλάμβαναν το Βερολίνο (1945, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος)

Μια οφειλόμενη πολιτική απάντηση για τον απολογισμό του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, το διαγωνισμό led, τις δημοσκοπήσεις και τις «χορηγούμενες» από αγνώστους αναρτήσεις στο Facebook

Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε:

—την απελπισία του απερχόμενου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου που τον υποχρεώνει να εμφανίζει με βερμπαλισμούς, αποκλεισμούς και αναχρονιστικούς τακτικισμούς το ανύπαρκτο έργο επί θητείας του. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τη συνεδρίαση – παρωδία του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο (απόγευμα 22.3.2019), όπου παρουσιάστηκαν ο απολογισμός της ηγεσίας της Π.Ν.Αι. και της Εκτελεστικής Επιτροπής (από την οποία έχω αποκλειστεί από όλες τις συνεδριάσεις της…) χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου και διατύπωσης της διαφορετικής άποψης, διότι επί τρεις (3) περίπου ώρες (7:40 μ.μ. – 10:30 μ.μ.) ο κ. περιφερειάρχης έκανε ανάγνωση των εισηγήσεων των τμημάτων και των διευθύνσεων της Π.Ν.Αι. σε μια μισοάδεια αίθουσα, την οποία εγκατέλειψαν τρέχοντας και οι ελάχιστοι παριστάμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι για να προλάβουν το καράβι της επιστροφής που αναχωρούσε από το λιμάνι της Σύρου για τη Ρόδο. Ο απολογισμός έγινε με απουσία της κοινωνίας, που ξέρει, κρίνει και συγκρίνει και καμία ωραιοποίηση και υποσχεσιολογία δεν κρύβει τις λύσεις που δεν δόθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

—Την ανάγκη να εμφανίσει ως δικαίωση το 2019 το διαγωνισμό για προμήθεια λαμπτήρων led, όταν αυτός ξεκίνησε το 2017 (προϋπολογισμού 4,5 εκ. € από την Π.Ν.Αι.). Καμία αναφορά για τον πρώτο διαγωνισμό του 2017 που χαρακτηρίστηκε ως «φωτογραφικός» από την Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Υποθέσεων το 2018 και ακυρώθηκε χωρίς να υπάρχει προσφυγή ή άλλη ένσταση που θα διαφύλλατε το κύρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ελπίζουμε σύντομα η Δικαιοσύνη που εξετάζει την υπόθεση του αρχικού διαγωνισμού, να αποφανθεί στα «περίεργα» που συνέβησαν και ερευνώνται από αυτήν. Όσον αφορά τις απειλές προς διάφορες κατευθύνσεις από τον κ. περιφερειάρχη, επιβεβαιώνει και σ’ αυτούς που δεν το γνωρίζουν το χαρακτήρα του και τον πανικό του.

—Όσο για τις ενέσεις ηθικού σε μια περιφερειακή παράταξη με ένδεια προτάσεων που γνωρίζει ότι έρχεται η ώρα της ήττας, αυτό θυμίζει από την Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου 1945 ότι και τα μέλη της Gestapo και ο ίδιος ο Χίτλερ διατυμπάνιζαν ότι οι γερμανικές δυνάμεις «νικούν» όταν οι σύμμαχοι είχαν καταλάβει σχεδόν το Βερολίνο…

—Δημοσκοπήσεις σε δείγμα 800 ανθρώπων με ερωτήματα που αφορούν τρεις (3) αντί για τέσσερις ή πέντε παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Μαΐου και με πάνω από το ⅓ των πολιτών να μην εκδηλώνει την προτίμησή του, μάλλον δεν είναι για πανηγυρισμούς, αλλά για προβληματισμό.

—Τέλος, όσον αφορά τις χορηγούμενες αναρτήσεις στο Facebook από αγνώστους «κουκουλοφόρους» που στρέφονται εναντίον μου αναφέροντας ανακρίβειες και ψέματα, μάλλον διαφήμιση μού κάνουν, παρά δυσφήμηση. Άλλωστε ο κ. Χατζημάρκος φημίζεται για τις υπηρεσίες του στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχει στελέχη του ως στενούς συνεργάτες/ιδες που πληρώνονται από λεφτά του ελληνικού λαού.

Υ.Γ.: Εύχομαι… η προεκλογική περίοδος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να μην έχει χαρακτηριστικά Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και να επικρατήσει ο διάλογος κι ο πολιτικός πολιτισμός και όχι «γκεμπελικές» προπαγάνδες.

SHARE
RELATED POSTS
Με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ ο Δήμαρχος Ρόδου
7 Αυγούστου: εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου “Άγιος Εφραίμ”
Η πανδημία, νέμεσις των ισχυρών του πλανήτη, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.