Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Προς Γ.Χατζημάρκο από Χ.Κόκκινο: “Ποιος πληρώνει τους δικηγόρους σας, ποιος πληρώνει 5.000 και 3.550 ευρώ για αγορές κουρτινών και γραφείων; Απαντήσετε δημόσια!

Spread the love

Κ. Χατζημάρκο, απαντήστε επιτέλους: O φορολογούμενος λαός πληρώνει τον κ. Κούγια και τον κ. Δημητριάδη για να λύσετε τις προσωπικές σας διαφορές με τα αιρετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης;

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα που κατέθεσα στα υπηρεσιακά έγγραφά μου (α.π. 297/12.11.2018, στο α.π. 258/26.9.2018, α.π. 287/31.10.2018) απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νοτίου Αιγαίου, περιφερειακό σύμβουλο της Π.Ν.Αι. κ. Μπάρδο. Μεταξύ αυτών θεώρησε σκόπιμο να μην απαντήσει στο σαφέστατο ερώτημά μου «να μου δώσετε αναλυτικά τα ποσά που δαπάνησε η Ενεργειακή Α.Ε. και η Π.Ν.Αι. στους νομικούς κ.κ. Κούγια και Δημητριάδη που χρησιμοποιήσατε για την υπόθεση εναντίον μου, χωρίς να ερωτηθώ και χωρίς να ενημερωθώ και με αποκλεισμούς και μεθοδεύσεις τις οποίες συνεχίζετε.»

Θυμίζω ότι επί προεδρίας στην Ενεργειακή Α.Ε. του κ. Χατζημάρκου, περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, αποφασίστηκε ο διωγμός μου και να χρησιμοποιηθούν οι παραπάνω δικηγόροι για υπόθεση που καλούμαι από τη Δικαιοσύνη όταν μάλιστα το ποσό για το οποίο έχω κληθεί να λογοδοτήσω για τριάντα (30) αεροπορικά εισιτήρια, είναι ελάχιστο σε σχέση με το ποσό που ακούγεται ότι διατέθηκε από το ταμείο της εταιρείας και ουσιαστικά της ΠΝΑι και  για τους δύο έγκριτους, αλλά με παροχή πολυδαπάνων υπηρεσιών δικηγόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα υπάρχουν δαπάνες που αφορούν:

αγορές επίπλων για το γραφείο του κ. περιφερειάρχη (5.000€, βλ. Α.Δ.Α.: 7ΔΠΔ7ΛΞ-024, http://diavgeia.gov.gr/doc/7ΔΠΔ7ΛΞ-024) ενεργός κόκκινος σύνδεσμος ή

σε γραφείο αντιπεριφερειάρχη (του οποίου δε γίνεται αναφορά στο όνομα)… κουρτίνες αξίας 3.550€ (Α.Δ.Α.: 797Λ7ΛΞ-9Λ4) κόκκινος ενεργός σύνδεσμος κ.τ.λ.

Εφόσον ισχύει αυτό που όλα δείχνουν, δηλ. ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι (μεταξύ αυτών κι εγώ…)  πληρώνουν τα δικηγορικά έξοδα των κ.κ. Κούγια και Δημητριάδη (τους οποίους προσωπικά σέβομαι και τιμώ ως πρόσωπα, επιστήμονες και επαγγελματίες), αποτελεί άλλη μια πρόκληση γι’ αυτό που αντιλαμβάνεται η κοινωνία σε όλη την πορεία του πολιτικού διωγμού που έχω υποστεί και εκφράζω την αισιοδοξία ότι σύντομα θα δικαιωθώ.

Όσον αφορά δηλώσεις του παρελθόντος ότι «για την τιμή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν υπάρχει μεγάλο ή μικρό κόστος», επισημαίνω ότι είναι ανήθικο και πολιτικά άστοχο να ταυτίζεται η τιμή της Περιφέρειας με την τιμή του Περιφερειάρχη και ότι υπάρχει ο κίνδυνος η δεύτερη να βρίσκεται σε διάσταση αντίστοιχη του ποσού της δήθεν ζημίας στην Ενεργειακή Α.Ε. με τις αμοιβές των δύο μεγαλοδικηγόρων και των λοιπών δαπανών της δίκης.

Τέλος υπενθυμίζω στον κ. Χατζημάρκο ότι για την «τιμή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» «ξέχασε» να κάνει Ε.Δ.Ε., «ξέχασε» να απαντήσει σε ερωτήματά μου και το κυριότερο «ξέχασε» να κάνει προσφυγή ή ένσταση στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Υποθέσεων, όταν το Φεβρουάριο του 2018 απορρίφθηκε από αυτήν ως «φωτογραφικός» ο πρώτος διαγωνισμός για προμήθεια λαμπτήρων LED στην Π.Ν.Αι., προϋπολογισμού 4,5 εκ. € και έμεινε για πάντα αυτή η στάμπα στον ίδιο και στους συνεργάτες του που ωραιοποιούσαν καταστάσεις για τον παραπάνω διαγωνισμό. Υπενθυμίζω επίσης ότι την ανωτέρω υπόθεση ερευνά η Δικαιοσύνη.

Τέλος, είναι κατανοητό σε όλους το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Χατζημάρκου και οι πρόσφατες υποσχέσεις στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για παρεμβάσεις με δαπάνες της Π.Ν.Αι. στα κτίρια της Κω και της Ρόδου. Τρεις (3) μήνες πριν τις περιφερειακές εκλογές, μοιράζονται κι εδώ υποσχέσεις… Την ίδια ώρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αντίστοιχες Υπηρεσίες που μπορούν να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες εργασίες!

Βέβαια οι άθλιες κτιριακές συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται οι υπάλληλοι στην Π.Ν.Αι. στα Δωδεκάνησα και στελέχη της Αυτοδιοίκησης που βρισκόμαστε σε διαρκή διωγμό, έχουν αφεθεί στην τύχη τους και «στους πέντε ανέμους»!

Αν βγει έξω από το πολυτελές γραφείο του ο κ. Περιφερειάρχης θα δει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα…

Χαράλαμπος Κόκκινος 

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

SHARE
RELATED POSTS
«Έγκλημα και Τιμωρία»!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Η μηχανική του άγχους στη σύγχρονη οικονομία, του Ηλία Καραβόλια
“Δεν μπορεί να επιλέγουμε πάντα την μετριότητα”: οι βασικές θέσεις του Ποταμιού στην ΔΕΘ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.