Πόρτα στην Πολιτική

Πορείες ΚΚΕ με ΙΧ πολυτελείας με “σημαίες και με ταμπούρλα” & άλλες ιστορίες, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

Ηχητικό αρχείο του κειμένου που ακολουθεί:

 

Είναι λάθος να κρίνουμε τους ανθρώπους.

Δεν κρίνουμε, λοιπόν, τους ανθρώπους.

Κρίνουμε τις πράξεις τους.

Και από αυτές βλέπουμε και τον χαρακτήρα τους.

Ενός ανθρώπου, μιας επιχείρησης, μιας οργάνωσης, ενός πολιτικού κόμματος.

Το ΚΚΕ με τα πολιτικά γραφεία της χλιδής απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού, που κάθε άλλο παρά σύμπλεο (;) με τον λαό είναι, γιόρτασε το Πολυτεχνείο “με σημαίες, με σημαίες, με σημαίες και με ταμπούρλα”. Αν ο Γιάννης Ρίτσος ήξερε…

Κατέκλυσαν τους δρόμους συνοικιακών περιοχών στις 17 Νοεμβρίου 2020 με Volvo & Mercedes και σημαίες του ΚΚΕ ανεμίζουσες από τα παράθυρα, με κόρνες και ντουντούκες που ούτε θυμάμαι τι έλεγαν αφού τα κορναρίσματα από  τα Volvo & Mercedes ήταν εκκωφαντικά σαν να συνοδεύουν τη νύφη και τον γαμπρό.

Ό,τι πιο γελοίο έχουμε ζήσει. Μετά τη Βαρουφάκεια μπουρδολογία και την “επανάσταση” της πλούσιας τάξης για την πείνα του λαού, ήρθε το ΚΚΕ για να επιβεβαιώσει ότι η φαιδρότητα έχει επίσημη σφραγίδα με πομπή από πολυτελή αυτοκίνητα. Μα, πορείες; Πορείες εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας με πομπή από Volvo & Mercedes,  το κόμμα του λαού;

Πριν από ένα χρόνο το ΠΟΤΑΜΙ ανέστειλε τη λειτουργία του. Θυμάμαι τον Σταύρο Θεοδωράκη να κλείνει την πολιτική του καριέρα λέγοντας: “Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, μα υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην κοινωνία & την πατρίδα”.

Υπήρξα κι εγώ υπερήφανη για πρώτη φορά στη ζωή μου ως πολίτης για την πολιτική επιλογή μου . Γιατί δεν χρειάστηκε ποτέ να εξηγήσω ή να πείσω κάποιον ότι το ΠΟΤΑΜΙ έβλαψε μόνο τον εαυτό του και ποτέ τη χώρα, όπως έκαναν όλα τα άλλα κόμματα μέχρι σήμερα.

Σήμερα η πανδημία πλήττει θανάσιμα και τη χώρα μας γιατί τότε ο κ. Τσίπρας αντί να συμπράξει με τον Σταύρο Θεοδωράκη που είχε την έκτη θέση στη βουλή, επέλεξε τον κατώτερο σε όλα Πάνο Καμμένο.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά με αποκλειστική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, γιατί τότε ο δεύτερος δεν τόλμησε να μείνει στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας ως ο νέος, εμπνευσμένος, καινοτόμος και ανθρώπινος πρωθυπουργός της σύγχρονης Ελλάδας κάνοντας αυτονόητες επιλογές. Έδωσε επι της ουσίας τα κλειδιά στον κ. Μητσοτάκη το στίγμα του οποίου σε μια δεκαετία θα είναι αρνητικό, όσο και αν το πλασάρει εντέχνως επικοινωνιακά επί του παρόντος. Επέτρεψε στην πανδημία να στείλει στον τάφο αμέτρητους ανθρώπους. Μην ακούσω για γενικευμένο κακό. Ο καθείς κλειδώνει το σπίτι του από τους εχθρούς με τον τρόπο που μπορεί και του λέει η λογική του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας εξέθεσε όλους με επιπολαιότητα και ανευθυνότητα στον κλέφτη ζωών, τον κορονοϊό, για το χατήρι των φετινών μπατηροτουριστών. Διότι οι έχοντες και χρήμα και φρόνηση δεν έκαναν τουρισμό, έμειναν στους τόπους τους. Και ο κ.Μητσοτάκης δεν προστάτευσε κανέναν. Ούτε τον τουρίστα, ούτε και τον Έλληνα.  Και το επαναλαμβάνω: σε μια μελλοντική δίκαιη Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του θα είναι υπόλογοι για τον θάνατο πολιτών Αν οι νόμοι εφαρμόζονται και για πρωθυπουργούς μετά των επιτελείων τους.  

Επαινέστε, συμπολίτες, είτε τον κ. Μητσοτάκη, είτε τον κ. Κουτσούμπα, είτε όποιον άλλο σαν κάνει τα γλυκά μάτια με την διατήρηση του πελατειακού κράτους.

Επιλογές είναι αυτές που κρίνουν τους χαρακτήρες.

Διότι μπορεί οι άνθρωποι να είναι εξαιρετικές προσωπικότητες, αλλά κρίνονται από τις πράξεις τους. Αν είναι ελεεινές, τι να την κάνεις την φωτεινή προσωπικότητα; Έχει πέσει στον Καιάδα προτού λάμψει. Το Άστρο της Βηθλέεμ λίγοι ακολούθησαν. 

Καλή Υγεία από καρδιάς και τεράστια προσοχή. Είμαστε εντελώς μόνοι. 

ΥΓ: Τα καφέ έχουν στημένα σταντ στους εξωτερικούς χώρους και κάτι τύπους με τις μάσκες στην τσέπη του παντελονιού τους που κοιτούν δεξιά αριστερά μήπως τους έρθει το πρόστιμο. Από ποιον; Αφού πίνουν όλοι καφέ και αφέθηκαν στην προσωπική ευθύνη των πολιτών.

Τραγική Ελλάδα ελεεινών χαρακτήρων;

20 Νοεμβρίου 2020 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author.

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
«Θέλω η υγεία μου να αξίζει περισσότερο από 150 ευρώ», της Βασιλείας Μαξακούλη
Η «Έκθεση»!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Έξω τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια- Συμφωνείτε;

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.