Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Πολιτικό “σφυροκόπημα” Γιώργου Χατζημάρκου από “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”-Επί της ουσίας οι δηκτικοί σχολιασμοί κατά του Περιφερειάρχη

Spread the love

Με αφορμή την Κάλυμνο και το θάνατο νησιώτη, δελτίο τύπου εξέδωσε η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου με Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κο Μανώλη Γλυνό γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Περιφερειάρχη της Γιώργο Χατζημάρκο και τα στελέχη του, οι οποίοι εξέδωσαν με την σειρά τους έτερο δελτίο τύπου. Ακολουθούν οι απαντήσεις των δυο Περιφερειακών Παρατάξεων για το Νότιο Αιγαίο:


1ο Δελτίο Τύπου από Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Μετά το θλιβερό περιστατικό στην Κάλυμνο όπου συμπατριώτης μας πέθανε αβοήθητος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο απ’ τα παιδιά του σε σεντόνι, η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Οι άνθρωποι που κεφαλαιοποιούσαν προεκλογικά τους νεκρούς της θεομηνίας στην γέφυρα της Κρεμαστής, την οποία πέντε χρόνια μετά δεν έφτιαξαν, δεν θα βρουν ούτε μισό εκατοστό τσίπας να ζητήσουν σήμερα μια συγγνώμη για τον χαμό του συμπολίτη μας που έφυγε αβοήθητος στην Κάλυμνο.

Δεν θα ξεστομίσουν ούτε μισή κουβέντα, για τις ευθύνες τους για την έλλειψη διασωστών.

Δεν θα χαλάσουν ούτε στιγμή το επικοινωνιακό παραμυθάκι με τις μακέτες μεγαλεπήβολων έργων σε μια περιφέρεια που τους ασθενείς τους τυλίγουν με σεντόνια.

Δεν θα κοκκινίσουν ούτε στιγμή που στην  περιφέρεια που ξοδεύουμε 4.700 ευρώ για  την ηχοφωτιστική κάλυψη ώστε να τρέξουμε ντυμένοι Αγιοβασιλάκια και 14.595 ευρώ συνολικά για να αγοράσουμε καρέκλες περιφερειακών συμβούλων και τραπέζια συνεδριάσεων, τους ασθενείς στα μικρά νησιά τους μεταφέρουν σε καρότσα φορτηγού τα ίδια τους τα παιδιά.

Ζητάμε εμείς συγγνώμη λοιπόν.  Που ως πολίτες αφήσαμε μια παρέα άπραγων και  ανάλγητων εξουσιομανών να λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα και να το σπαταλάει σε “φρου-φρου κι αρώματα”.

Από το Γραφείο Τύπου Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής τον κο Μανώλη Γλυνό


1ο δελτίο τύπου από Γ. Χατζημάρκο “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”:

Η δήθεν ανεξάρτητη συμμαχία των “καλών παιδιών”, ούτε μπροστά στον θάνατο δεν μπορεί να σοβαρευτεί

Τους αφήνουμε να “γλύψουν” ήσυχοι μέχρι να κατακτήσουν το πολυπόθητο σε αυτούς χρίσμα

 Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην παράταξη  της Συμμαχίας:

Ποιός δεν γνωρίζει ότι την ευθύνη για την μεταφορά ασθενών στην χώρα μας την έχει το ΕΚΑΒ;

Ποιός δεν γνωρίζει ότι το ΕΚΑΒ έχει διοίκηση και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας;

Ποιός επιτίθεται στην Περιφέρεια για την μεταφορά ασθενή  στην Κάλυμνο με ιδιωτικό μέσο, αντί σε αυτούς που έχουν την ευθύνη;

Ποιός ξέχασε να ψελλίσει  έστω και μια λέξη για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ για το θέμα έλλειψης διασωστών στο ΕΚΑΒ, αλλά εξάντλησε όλες τις ικανότητες στην ειρωνεία αποκλειστικά στην Περιφέρεια που δεν έχει καμία αρμοδιότητα;

Η απάντηση είναι απλή: είναι αυτός που τώρα καλοπιάνει για να πάρει στήριξη στις εκλογές και προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του σε αυτούς που φέρουν ακέραια την ευθύνη για το περιστατικό της Καλύμνου.

Είναι η δήθεν ανεξάρτητη συμμαχία των “καλών παιδιών”, του δήθεν νέου ύφους και ήθους  που διαλαλούν, που ούτε μπροστά στον θάνατο δεν μπορεί να σοβαρευτεί .

Φαντάσου να μην ήταν και καλά παιδιά τι θα έκαναν!

Τους αφήνουμε να “γλύψουν” ήσυχοι μέχρι να κατακτήσουν το πολυπόθητο σε αυτούς χρίσμα.

Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, Γιώργος Χατζημάρκος


2ο Δ.Τ. από Μανώλη Γλυνό “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου:

Υποδείξεις από τον «άνθρωπο» που ενώ μπήκε σε διαδικασία να απαντήσει με δελτίο τύπου εντούτοις δεν κατάφερε να εκστομίσει από το αυτοκρατορικό του στόμα μία συγγνώμη, δεν δεχόμαστε. Κρύβεται πίσω από το μπαλάκι των αρμοδιοτήτων δίνοντας ρεσιτάλ αναλγησίας και απρέπειας, με το ίδιο ύφος και ήθος του ανθρώπου που η πρώτη του σκέψη στην τραγωδία της γέφυρας της Κρεμαστής ήταν να πάρει τηλέφωνο τα αθηναϊκά κανάλια, για να εξασφαλίσει την  προσωπική του και μόνο προβολή.

Σήμερα δηλώνει αναρμόδιος και αποτινάσσει κάθε ευθύνη. Οφείλουμε λοιπόν να του θυμίσουμε όσα ο ίδιος έλεγε στις 26-06-2017 σε δελτίο τύπου που βρίσκεται http://www.giorgoshatzimarkos.gr/gr/pressroom/ekav7 στην προσωπική του ιστοσελίδα:

«…..πρόσληψη 21 ατόμων, τα οποία θα κατανεμηθούν ως εξής: Επτά (7) άτομα στην Κω, πέντε (5) στην Κάλυμνο, τρία (3) στη Λέρο και έξι (6) στη Ρόδο.

Από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» – στην τροποποίηση του οποίου ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να προχωρήσει προκειμένου να δοθεί έμφαση στο τομέα της υγειονομικής θωράκισης των νησιών –  θα ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ με την αγορά 12 νέων ασθενοφόρων (επιπλέον των 8 που η Περιφέρεια παρέδωσε στο ΕΚΑΒ προ ολίγων μηνών).

… ο κ. Καρακατσιανόπουλος, με ιδιαίτερη ικανοποίηση απεδέχθη την πρόταση του Περιφερειάρχη για την οικονομική στήριξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΕΚΑΒ με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι θα διατεθούν για την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ  με γιατρούς ετοιμότητας για τις αεροδιακομιδές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και με διασώστες, εντοπισμένα στις περιοχές όπου υπάρχουν χρόνια προβλήματα και ειδικότερα εκεί όπου υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς ασθενών (ασθενοφόρα)»…..

 Πότε λέγατε αλήθεια ο κ Χατζημάρκο; Όταν παριστάνατε τον σωτήρα των προβλημάτων υγείας ή τώρα που απεμπολείται από πάνω σας κάθε ευθύνη;

Είστε τελικά ηγέτης και μπροστάρης αυτού του τόπου ή ένας θρασύδειλος και ευθυνόφοβος εξουσιομανής; Επιλέξτε επιτέλους με ποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα πορευτείτε για να δούμε και εμείς αν θα μπορέσουμε, έστω και  κατ’ ελάχιστον, να σεβαστούμε τον θεσμικό ρόλο που ξεγελώντας τους πολίτες καταφέρατε να κατέχετε.

Το ποιος έγλειφε διαχρονικά την κεντρική εξουσία και τους υπουργούς της εκάστοτε κυβέρνησης είναι γνωστό.

Κλείνοντας, παρακαλούμε να ειδοποιήσετε, ως οφείλετε, αφού προχθές μόλις εξήρατε την αριστεία, τους παχυλά αμειβόμενους συνεργάτες σας, πως το «έγλυφαν» γράφεται με «ει».

Μας διασκεδάζετε αφάνταστα κύριε Χατζημάρκο, συνεχίστε.

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής Μανώλη Γλυνό


2ο Δ.Τ. Γ. Χατζημάρκος

Η fake μαγκιά  των  φασιστικής  λογικής επιθέσεων κατά της Περιφερειακής Αρχής και του Γραφείου Τύπου της ΠΝΑΙ

Το παλιό κατεστημένο εξουσίας, συμμαχεί και  με το ομοίως fake νέο ήθος και ύφος που διαλαλεί,  παίζει τα ρέστα του

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις συντονισμένες επιθέσεις εναντίον της Περιφερειακής Αρχής και του ιδίου:

Καθημερινά πλέον γινόμαστε μάρτυρες μιας fake «μαγκιάς» με ξεφρενιασμένες, παραληρηματικές, εμπαθείς, υβριστικές  επιθέσεις κατά της Περιφερειακής Αρχής και του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από όλους εκείνους που πασχίζουν να συγκροτήσουν συμμαχία εναντίον της.

Και είναι τουλάχιστον φαιδρό, το γεγονός ότι κάνουν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν:

Επιδεικνύουν πρωτόγνωρη δυσανεξία στη κριτική που ασκείται από το Γραφείο Τύπου.

Επιδίδονται σε ψεύδη, συκοφαντίες, προσωπικές υβριστικές επιθέσεις και προσβλητικούς, αγοραίας αισθητικής χαρακτηρισμούς. Πρακτικές που αποκαλύπτουν τη φασίζουσα νοοτροπία, ενός κατά τα λοιπά ετερόκλητου συνονθυλεύματος παραγόντων και παραγοντίσκων, με μόνο κοινό σημείο μεταξύ τους, το εμμονικό μένος κατά της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά κατά του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.

Έχουν μάλιστα το θράσος να ισχυρίζονται ότι όλα αυτά τα κάνουν στο όνομα της Δημοκρατίας!

Προς τους «ευαίσθητους» δημοκράτες:

Από πότε η Δημοκρατία φοβάται να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα; Είναι τόσο «μάγκες» όλοι  αυτοί που καταφέρονται κατά της Περιφερειακής Αρχής και του Γραφείου Τύπου, που το κάνουν με τρόπο σαχλών ευφυολογημάτων, από τον φόβο των συνεπειών που θα υποστούν στην περίπτωση που μιλήσουν με ονόματα. Αυτός κι αν είναι ο ορισμός της fake μαγκιάς και της θρασυδειλίας!

Από πότε οι «προστάτες» της Δημοκρατίας χρησιμοποιούν κατάπτυστα σεξιστικά σχόλια,  χλευάζοντας το Γραφείο Τύπου και τις εργαζόμενες σε αυτό δημοσιογράφους;  Ο φασισμός με χροιά σεξιστική, τι σχέση μπορεί να έχει με τη Δημοκρατία;

Αυτή είναι η ποιότητα του δημόσιου λόγου  που εκφέρουν όλοι εκείνοι που βρήκαν στις επικείμενες εκλογές την ευκαιρία να “αναστηθούν εκ νεκρών”  για να παραγοντίσουν. Παλιά τους τέχνη.

Η διατύπωση της αντίθετης άποψης προφανώς  είναι υγεία. Αλλά η αντίθετη άποψη που στηρίζεται σε αλήθειες. Η Δημοκρατία τραυματίζεται από εκείνους που την επικαλούνται δόλια, λένε ψέματα και λειτουργούν υστερόβουλα, για να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες.

Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν προκαλεί και δεν επιτίθεται ποτέ πρώτο. Ωστόσο, δεν αφήνει και δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία συκοφαντική, υβριστική και στηριζόμενη σε ψεύδη, επίθεση κατά της Περιφερειακής Αρχής και του ιδίου.

Στο μεταξύ, οι φασιστικών μεθόδων προστάτες της “δημοκρατίας”, μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν – κρυφά και παρασκηνιακά ασφαλώς – υπηρεσίες Γραφείου Τύπου και να υπαγορεύουν γραμμή και επιχειρήματα σε εκείνους που, το επίσης fake νέο ήθος και ύφος που διαλαλούν, δεν τους εμποδίζει να εκμεταλλεύονται με τον πλέον χυδαίο τρόπο, ανθρώπινα δράματα, βορά στην προεκλογική τους ρητορική, στην οποία η έννοια του σεβασμού στον πολίτη είναι παντελώς άγνωστη.

Το «διαζύγιο» τους με την αλήθεια και  τη Δημοκρατία, το έχουν πάρει προ πολλού οι ίδιοι, όπως και  οι εκφραστές του παρελθόντος με τους οποίους έχουν συμμαχήσει και τους οποίους με τις ανακοινώσεις τους υπερασπίζονται, προδίδοντας έτσι τις «εκλεκτές» πολιτικές συγγένειές τους.

Όσο για τον χαρακτηρισμό της φαυλότητας, τους επιστρέφεται στο ακέραιο.

Το έχουν πλέον αντιληφθεί και οι πέτρες: Το παλιό κατεστημένο εξουσίας συμμαχεί και  σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές, παίζει τα ρέστα του.

Μπροστά το Νότιο Αιγαίο με Γιώργο Χατζημάρκο

 

SHARE
RELATED POSTS
Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: «Να απαντήσει η παρέα Χατζημάρκου πού θα οδηγούνται τα  επεξεργασμένα λύματα Αρχαγγέλου»
Είναι ο Βαμβακάρης θεραπευτής;, του Νίκου Σταθόπουλου
08035e6c-724d-4f8a-a19d-6c9670338cef.jpg
Κυρά της Ρω, της Μαρλένας Σκουλά-Περιφεράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.