Υγεία

Ποιο είναι το σωστό μαξιλάρι;, Της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Προσοχή γιατί ένα ακατάλληλο μαξιλάρι μπορεί να καταστρέψει τον ύπνο και να προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα!

Όταν κοιμόμαστε, κεφάλι και αυχένας πρέπει να έχουν φυσική στάση, όπως  όταν είμαστε όρθιοι, διαφορετικά απειλούμαστε από αυχενικό σύνδρομο και οσφυαλγίες. Αν έχετε πρόβλημα στον αυχένα, συμβουλευτείτε τον ορθοπεδικό σας, πριν επιλέξετε μαξιλάρι. Αν κοιμάστε στο πλάι, επιλέξτε ψηλά και σκληρά μαξιλάρια, αν κοιμάστε για μπρούμυτα ή ανάσκελα, ιδανικά είναι τα χαμηλά και μαλακά. Αν δεν έχετε συγκεκριμένο τρόπο ύπνου, χρησιμοποιήσετε δύο μαλακά ή μέτρια μαξιλάρια, ανάλογα με τη στάση.

Τα ελεύθερα αλλεργιογόνων μαξιλάρια, μπλοκάρουν τα ακάρεα της σπιτικής σκόνης. Καλή επιλογή είναι και τα μαξιλάρια από 100% βαμβάκι ή από λάτεξ. Φτερά ή πούπουλα μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στους αλλεργικούς. Φροντίστε να αφαιρείτε συχνά το κάλυμμα και να το πλένεται. Το καλό μαξιλάρι ανακτά γρήγορα το σχήμα του όταν το πιέσετε. Και κάτι τελευταίο: βάλτε μαξιλάρι στα παιδιά μετά τα δύο έτη γιατί νωρίτερα υπάρχει ο κίνδυνος ν’ αποφραχτούν μύτη και στόμα και να υποστούν ασφυξία. Τα  «ανατομικά» μαξιλάρια είναι για παιδιά άνω των 5 ετών. Τέλος, μην αφήνετε έξτρα μαξιλάρι, σε διπλό κρεββάτι στο οποίο κοιμάται παιδί.

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

SHARE
RELATED POSTS
Οδηγός επιβίωσης στην καραντίνα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πότε ο βήχας είναι επικίνδυνος;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ας υπερβούμε τη σύγκρουση συμφερόντων και…, του Δρος Αναστάσιου Πλατή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.