Υγεία

Ποιο είναι το σωστό μαξιλάρι;, Της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Προσοχή γιατί ένα ακατάλληλο μαξιλάρι μπορεί να καταστρέψει τον ύπνο και να προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα!

Όταν κοιμόμαστε, κεφάλι και αυχένας πρέπει να έχουν φυσική στάση, όπως  όταν είμαστε όρθιοι, διαφορετικά απειλούμαστε από αυχενικό σύνδρομο και οσφυαλγίες. Αν έχετε πρόβλημα στον αυχένα, συμβουλευτείτε τον ορθοπεδικό σας, πριν επιλέξετε μαξιλάρι. Αν κοιμάστε στο πλάι, επιλέξτε ψηλά και σκληρά μαξιλάρια, αν κοιμάστε για μπρούμυτα ή ανάσκελα, ιδανικά είναι τα χαμηλά και μαλακά. Αν δεν έχετε συγκεκριμένο τρόπο ύπνου, χρησιμοποιήσετε δύο μαλακά ή μέτρια μαξιλάρια, ανάλογα με τη στάση.

Τα ελεύθερα αλλεργιογόνων μαξιλάρια, μπλοκάρουν τα ακάρεα της σπιτικής σκόνης. Καλή επιλογή είναι και τα μαξιλάρια από 100% βαμβάκι ή από λάτεξ. Φτερά ή πούπουλα μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στους αλλεργικούς. Φροντίστε να αφαιρείτε συχνά το κάλυμμα και να το πλένεται. Το καλό μαξιλάρι ανακτά γρήγορα το σχήμα του όταν το πιέσετε. Και κάτι τελευταίο: βάλτε μαξιλάρι στα παιδιά μετά τα δύο έτη γιατί νωρίτερα υπάρχει ο κίνδυνος ν’ αποφραχτούν μύτη και στόμα και να υποστούν ασφυξία. Τα  «ανατομικά» μαξιλάρια είναι για παιδιά άνω των 5 ετών. Τέλος, μην αφήνετε έξτρα μαξιλάρι, σε διπλό κρεββάτι στο οποίο κοιμάται παιδί.

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Εσείς, πίνετε αρκετό νερό;
Είναι αλήθεια ότι τα φύκια ωφελούν τον οργανισμό;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τα «ύποπτα» συμπτώματα για το συκώτι, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.