Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ποιος «Λύνει και δένει και λογαριασμό δεν δίνει»;, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

 

Παλιότερα και με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη είχε διατυπωθεί το ερώτημα: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;» . Εννοείται ότι ο ερωτών γνώριζε ασφαλέστατα και την απάντηση καθ’ ότι χαρακτηριζόταν και για την ρητορική του δεινότητα. Το ίδιο ερώτημα τίθεται και σήμερα, αλλά εάν την εποχή εκείνη ο πραγματικός «σκιώδης κυβερνήτης» ήταν ο βασιλιάς, για σήμερα, ποιος τάχα είναι ο «σκιώδης κυβερνήτης» εκείνος δηλαδή που διατάζει την Κυβέρνηση, την Δικαιοσύνη, που έχει μαζέψει στα χέρια του και ελέγχει τα μίντια και άλλα πολλά; Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι ο πρώην πρωθυπουργός το κατήγγειλε, και δεν φθάνει μόνο αυτό αλλά και οι ένοικοι του Μαξίμου είναι ενήμεροι, το λέει «φωτογραφίζοντας» τον «σκιώδη κυβερνήτη» και ο διευθυντής της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, Μανώλης Κοττάκης, στο πρωτοσέλιδο άρθρο του της Παρακευής 22 Νοεμβρίου 2019 με τίτλο: «Ο φιλελευθερισμός των ανοήτων».

Γράφει λοιπόν ο διευθυντής της ΕΣΤΙΑΣ: «Η κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης και η ακινησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν σας πειράζει; Αγνοείτε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ελέγχει εμφανώς ( ίσως και αφανώς ) καμιά δεκαριά εφημερίδες, σάιτ, ραδιόφωνα και δεν ξέρουμε τι άλλο, διατάσσοντας την κυβέρνηση την μία να κάνει ανασχηματισμό, την άλλη να αποκλείει συγκεκριμένο επιχειρηματία από το καζίνο του Ελληνικού, την τρίτη να αφαιρέσει τον φάκελο Novartis από την εισαγγελία διαφθοράς, και πάει λέγοντας; Αγνοείτε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας άλλαξε τους όρους σύμβασης της διακίνησης των εφημερίδων του ομίλου μας με δυσβάστακτους όρους και κρατά στην πραγματικότητα το ταμείο με τις εισπράξεις της εφημερίδας μας από τα ευρώ των αναγνωστών μας…».

Και μη μου πείτε ότι τα παραπάνω, οι καταγγελίες δηλαδή του διευθυντή της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ ότι δεν θέτουν μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της νομιμότητας και λειτουργίας της Δημοκρατίας;

Επιτέλους, δεν θα παρέμβει κάποιος εισαγγελικός λειτουργός για την σαφή καταγγελία ότι επιχειρηματίας «διατάσσει» την Κυβέρνηση «να αφαιρέσει τον φάκελο Novartis από την εισαγγελία διαφθοράς». Στο σημείο αυτό να καταστεί γνωστό ότι το αδίκημα είναι διπλό. Πρώτον, ένας επιχειρηματίας «διατάσσει» μια κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός. Αυτό, είναι κυρίως πολιτικό παράπτωμα καθώς φαλκιδεύεται η έννοια της Δημοκρατίας, και δεύτερον «διατάσσει» την Κυβέρνηση να  παρέμβει στην Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis!

Τελικά, έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα ή μία προσομοίωση αυτής;

Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;

Ποιος είναι εκείνος που λύνει και δένει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανένα τελικά;

Ονόματα, ονόματα θέλουμε ρεεεεε!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Δημήτρης Κατσούλας
Χάλασέ τους την εικόνα, του Δημήτρη Κατσούλα
Η γιορτή του Α/ΓΕΣ κου Καμπά στo Κ.Α.Α.Υ. του Αγίου Ανδρέα, της Τζίνας Δαβιλά
Ναζιστικό ρητό σε στρατόπεδο της Λέσβου; Τι ισχύει, του Ηλία Προύφα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.