Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Πλημμύρισαν Κηφισιά και Μαρούσι – Εικόνες από τα βόρεια προάστια της Αθήνας

Spread the love

 

Πάρκινγκ και υπόγεια πλημμύρισαν και ρέματα υπερχείλισαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το μεσημέρι της Πέμπτης την Αττική. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια προάστια.

Νωρίς το μεσημέρι, για πλημμυρικό φαινόμενο στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, στο ύψος της εκκλησίας του Αγ. Ελευθερίου, στην οδό Κονίτσης, και στο ύψος της παλιάς ΗΒΗ, μετά την έντονη βροχόπτωση το μεσημέρι, ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος μιλώντας στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ. Ο κ. Καραμέρος είχε απευθύνει έκκληση σε πεζούς και οδηγούς να μην πλησιάζουν στο σημείο.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είπε στην «Άλλη Διάσταση» ότι το πρόβλημα στον δήμο εντοπίζεται στην περιοχή κοντά στο αμαξοστάσιο.

Από την πλευρά του, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς σημειώνονται καταιγίδες σε όλη την επικράτεια.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε σε δρόμους στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία, λόγω της νεροποντής, ενώ δεν λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο Μαρούσι, στις οδούς Αγίου Ελευθερίου και Αγίου Αθανασίου.

Στην κυκλοφορία δόθηκε η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Από Μαρούσι, Κηφισιά, Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη, έγιναν περισσότερες από 200 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν οκτώ οδηγοί στην Κηφισιά.

Επιπλέον, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
ΦΙΞ, μερικοί το προτιμούν παγωμένο. Ακόμη!, του Μάνου Στεφανίδη
Για τον Γιώργο Νικητιάδη, του Σπύρου Πιζίμολα
Για τον Μετανάστη, του Κώστα Αρβανίτη (για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.